Najdi forum

Z fantom sva se do sedaj razumela v mejah normale – tu in tam kaj no. Ampak vse do sedaj, ko sem pred časom izvedela od njegove sosede (dobra družinska prijateljica – ki me ima neizmerno rada – starejša ženska), da ga večkrat pokliče bivša punca s katero je narazen 2-3 leta. Mene seveda to ni motilo, vse do sedaj ko sem včeraj na njegovoem tel. zasledila njeno ime. Hotela sem poklicati domov iz njegovoega mtel. in sem po nakljuČju pritisnila tipko in NA EKRANU njeno ime. Pogledala sem podrobno in ugotovila,da je poklicala ona. Vprašala sem ga če se še kaj sliši z bivšo punco. Rekel je da ne. Sem rekla: a nič se nista zadnji čas slišala. on: ne. jaz: vedi, če si mi sedaj zlagal, da si sam začel najino vezo krhati. on: ja. Meni ni dalo miru in sem popizdla: Ti dokažem, da sta se danes slišala? on: ja sva se. jaZ: poglej zlagal si mi, kaj naj si zdaj mislim, da imaš nekaj za bregom, ker mi nisi moral odkrito povedati, da se slišita (saj to ni nič groznega – če je do neke meje). Boli me ker mi je zlagal in porušil MOJE zaupanje vanj. Sam je rekel, da mi zato ni upal povedati, ker bi me bolelo. Sem rekla, da če bi vedela resnico me ne bi nič moglo boleti, bolj boli laž. Dodal še je, da je to EDINA STVAR, KI MI JO JE ZLAGAL DO SEDAAJ, pa mu niti tega ne verjamem več. Kaj naj si mislim? Rekla sem mu tudi, da če ona ima resnega fanta, da potem nekaj ni vredu med njima, da si dovoli takšne stvari, naj bi ji povedal, da je sedaj vezan in da upa da je zrela toliko in bo to razumela. On pa: ja saj ji bom drugič povedal. KAJ TO POMENI? Kaj narediti?

Tadeja,

jaz (vsaj še zdaj ne) ne bi delal iz muhe slona. Če je fant sicer v redu in
zanesljiv, se ne bi preveč sekiral. Poleg tega – poklicala je ona, ne on.
Lahko je šlo za kako čisto banalno zadevo, lahko je šlo tudi za kakšno
njeno težavo, ki izvira iz njunega bivšega odnosa in ni nujen vzrok za
tvoje osnovano ljubosumje. Če ti on o tem ni nič rekel, ga po svoje razumem –
to so pač lahko stvari, ki so med njima in ni treba, da bi ti o tem poročal –
po tvojem pisanju ne bi rekel, da gre za kakšno varanje.

Lahko si sicer malo pozorna, kako se bodo stvari nadaljevale, če se bodo,
vendar ne krhaj vajne zveze s pretirano ljubosumnostjo.

Sicer pa je tvoj primer še eden v vrsti “pomoči” dragih sosedov….

Pozdravljena!
Tudi jaz sem bolj po naključju našla na GSM mojega pismo ki ga je prijel od svoje bivše s katero je bil 3 leta. Na začetku ko sta se razšla je še kak mesec klicarila njega, mene hodila k njemu meni grozila… Nato je postalo vse tiho in mirno. Po dobrih 8 mesecih pa sem našla pismo, še ko sem mu pokazala pismo ki ga je prijel in pismo ki ji ga je odpisal (napisla je da jo ima rad) mi je še vedno v obraz zlagal da si nista pisala.Najbolj me je bolelo da se mi je v obraz zlagal in imel njeno številko shranjeno pod moškim imenom. Pri priči sem ga nagnala domov (še ne živiva skupaj), povprašala sem z mnenje tudi tu in dobila koristne odgovore (bolj ali manj), toda odločiti sem se morala sama. Tudi on mi je nato dajal iste odgovore kot tvoj… Sama sem poklicala njegovo bivšnjo, ki mi j epovedala čistor isto zgodbo kot mi jo je on. Še danes ne vem kaj je resnica. Mojemu sem povedala, da naj se zresni mi vedno pove resnico in če jo še vedno ljubi naj me nima za norca in naj se vrne k njej! Ob prvi laži ki bo mi jo povedal v zvezi z bivšnjo pa bova končala. Od takrat so minili 3 meseci in zaupanja vanj še ni takšnega kot je bilo na začetku. Najbolj me pa moti, da je povrhu vsega še ljubosuman in celo na pijačo s kolegicami ne smem.

Pokliči jo, nimaš kaj izgubiti, mogoče boš izvedela resnico, ki jo jaz zelo spoštujem.

Malce sem ti natvezila upam, pa da pomagala.

No saj bosta obe videli kako in kaj. Če se bodo začeli pogostejši izgovori: “S kolegi na pijači” ali pa telefon na tiho, pol se lahko malo zamislita. Sicer pa je tako vezo skoraj nemogoče spraviti na prejšnjo raven, če je bilo zaupanje že enkrat porušeno. Edino, če je potem res razvidno od obeh, da se še imata tako srčno rada, samo ne vem – povejta mi razlog, zakaj spet iskat stik pri bivšemu partnerju, če sta vajina partnerja zadevo prestala in prebolela?

Tadeja:
Poglej resnici v oči – če bi te res tako ljubil in imel rad, zakaj ji potem ni povedal, da ima tebe – resno zvezo, heh-da ji bo drugič povedal-boolshit. Po moje ji ne bo, ali pa se bo spet zlagal. Žal je očitno, da si še kaj obeta. To je samo moje mnenje.

Jery:
Hjooj, kako je lahko tvoj tip ljubosumen!!! S tem, ko ti laže v obraz je očitno, da te ne spoštuje in če te ne spoštuje, te tudi nima rad. Naslednjič, ko greš na drink s prijateljicami in če ti bo začel s kakšnimi izpadi, samo reci: “In kdo je vse to začel?” Samo take stvari nikamor ne peljejo. Kaj pa vem, želim ti sicer da zadevo urediš tako, da boš srečna, samo glede na izkušnje se take zveze, ki je bilo že enkrat porušeno zaupanje ne obnesejo več. Ker če se zgodi enkrat, se lahko še drugič…Kaj mu pa preprečuje, da se ne zlaže še večkrat?

Hmm, le zakaj ima toliko folka tako nizek prag vesti?

lp,

Tadeja,
dejstva: fant se ti je zlagal. Tebe to moti in prav je tako. Laž boli.
Fant ima razlog, vzrok, da se je zlagal. Tega vzroka ti ne pove.
Spet ima razlog. Vztrajaj, da ti iskreno pove, kaj je vzrok in razlog.
Če se bo izmikal, veš, koliko je ura. Ne moreš mu več zaupati.
To mu povej mirno v obraz: “Veš, dragi, zelo me prizadeneš z
lažjo. Ne morem ti več zaupati. Kaj boš naredil, da rešiš najino zvezo?”
Zaljubljena si in vem, da ni enostavno. A kako bi tvoj fant reagiral,
če bi vrnila takšno finto? Na tvojem GSM številka bivšega fanta….
No, tega ti ne priporočam, ker predvidevam, da si nad njegovim nivojem.
Fanta imaš rada, saj si napisala “zveza”. Izgleda, da si ta izraz fant
predstavlja po svoje – sedel bi na dveh stolčkih, pa kar rata, rata…
Lahko mu tudi pokažeš odgovore na tem forumu, iskreno….
Super si, brez laži, s fantom ali brez njega. Srečno, Andi

Andi njegov vzrok za laž je ta: “ni mi hotel povedati za klice zato, ker je vedel, da bi bila jaz jezna oz. bi zrohnela” To je njegov vzrok. Jaz sem mu seveda rekla, da me to sploh ne bi prizadelo tako, kot me je LAŽ IN PRI TEM GLEDNJE V OČI. Kako naj takemu “brezveznemu” vzroku verjamem?

Nič nisi povedala o tem, ali si drugače zelo ljubosumna. Če si ljubosumna, se je mogoče zlagal, da te ne bi prizadel. Pogovorta se in mu povej, da laži ne prenašaš in naj se to ne ponovi. Če pa se bo to še naprej ponavljalo, potem bo vedno tako in nikoli ne bo iskren. Pogoj za dobro zvezo pa je zaupanje med partnerjema. Ali pa ima fant predsodek pred tabo, ker mogoče kdaj “zrohniš” po nepotrebnem? Skratka pogovorta se, pa bo. Veliko uspeha. LP John

Jaz bi dodal samo to, da sem skoraj preprican, da si je tvoj fant poskusal prihranit kaksno nevsecnost in dolge ure pojasnjevanja (namenoma pretiravam). moski smo pac taksni in za dolocene stvari enostavno ocenimo da je bolje da zenske ne izveste zanje (ta tvoj dogodek je ena takih tipicnih stvari). taksno ravnanje seveda ni upraviceno in vas tudi mocno prizadane, ampak tak je pac miselni vzorec moskih in zelo tezko ga je spremeniti. Zenskam ki to dojamejo in razumejo je ze pol nesporazumov prihranjenih. In pa obratno seveda, vi imate pa svoje fore, ki jih mi revezi ne razumemo ali pa dojamemo nekaj cisto tretjega in so spet tezave tu.

ce se pa v vsem skupaj motim se bo pa slej ali prej pokazalo. Tvoje ljubosumje bo vse skupaj samo se pospesilo proti dnu. z drugimi besedami, ce se kaj plete med njim in njegovo bivso ti na to nimas cisto nobenega vpliva in vse kar ti ostane je da malo pocakas (na zalost). predvsem se pa res odkrito pogovorita in pridita stvari do dna. ce mislis da ti se kaj ni jasno ga lepo in pocasi prosi da ti se kaj pojasni. samo ne napadi ga z vsem orozjem, zadnja stvar, ki bi koristila vajini zvezi je da “zrohnis”. ko je moski napaden se totalno zapre, po vsej verjetnosti pa tudi hmalu navelica taksnega odnosa.

zelim ti da se bo vse dobro izslo,

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close