Najdi forum

Ne zaupam kondomu!

S fantom sva skupaj že leto in pol stara sva 17 in 15 let, oba mislim da sva že pripravljena za spolni odnos vendar imam grozen strah pred tem, da mi kondom ne bi nudil dovolj varnosti in bi šlo kaj narobe!Kontracepcijskih tabletk zaenkrat ne želim jemati in me zanim če mi kondom lahko nudi dovolj začite za moj prvi spolni odnos??

Nudi ti dovolj zaščite tudi za drugi in naslednjih več tisoč spolnih odnosov.Največkrat poči zaradi nepravilne uporabe.Priporočam pa ti tudi kontracepcijske tabletke,sa so te tbletke, t.i. 3 generacije zelo nizko dozirane in se tvoja teža ne spreminja in je stranskih učinkov manj(verjetnost 1:10 000)
Po mojih izkušnjah ti povem,da ni lepšega užitka kot seksanje brez kondoma in prepričanje da ne moreš zanositi (zaradi kontracepcijskih tabletk).Ti pa ne priporočam,da seksaš brez zaščite,predvsem metodo umika,ko ti fant reče saj ga bom dal prej ven in si potem v negotovosti cel mesec ali boš dobila menstruacijo ali ne,ker to so prevelike psihične muke.Najbolje,da stopiš do svoje ginekologinje, ki ti bo vse lepo razložila.
LP 🙂

Svetujem ti, da hkrati uporabis se Knaus-Oginovo metodo varnih dni. V grobem je ovulacija 14 dni pred menstruacijo, potem pa temu dnevu dodas prej in potem par dni, da dobis “nevarni teden”. Dobijo pa se tudi preparati za dolocanje varnih in nevarnih dni z uporabo tvoje sline ali maternicne sluzi.

Brez najmanjših skrbi se s fantom prepustita ljubezni, kondom ti bo nudil dovolj zaščite.Previdna bodi le pri nastavljanju kondoma da ga z nohti ali čim drugim strgala.

Tudi sama sem bila v podobni situaciji, ampak mislim da ce sta s fantom pripravljena(kar mislim da po enem letu kot sta skupaj,sta) imata lahko prvi spolni odnos brez kaksnega strahu,kondom vama bo nudil dovolj zaščite,seveda pa je previdnost še vedno potrebna.Zagotavljam ti,da je to ena izmed najlepših izkušenj.

Irena ima prav, metoda varnih dni je priznana metoda, varna, 100%-na.
Tudi RKC jo odobrava. Nič strahu in srečno, Andi

Mislim, da bo kondom prava stvar, kasneje pa se lahko odločiš za KT.
Kondom te (vaju) bo zaščitil ne samo pred nezaželjeno nosečnostjo, ampak tudi pred morebitnimi spolno prenosljivimi boleznimi. Za prvič pa lahko uporabiš (poleg kondoma) Knaus-Oginovo metodo varnih dni, vendar, če še nimaš redne menstruacije, je bolj priporočljivo uporabljati za določitev varnih dni posebne teste, ki jih dobiš v lekarni.

Jože

Jože, sedaj si pa dokazal, da boš moral pljunit v roke in pomest svoje podstrešje!!!
Še najbolje pa bo, če vzameš še karcher in si ga še spereš!

Draga 15-letna Pipi!
Ob vseh nasvetih, ki si jih dobila razmisli še o najbolj varni zaščiti zate ta trenutek:
počakaj, da preteče še nekaj časa. Morda boš že čez mesec dni mislila, da pa le nista še dovolj pripravljena.
Vsekakor pa, ne glede kako se boš odločila, dobro razmisli, kaj je zate v tej odraščajoči dobi najbolje. Premlada si še, da bi že morala trpeti kakšne posledice (čeprav bi bile le psihične). Vse življenje in njegove radosti imaš še pred seboj.
Ne bodo ti ušle, bodi prepričana.
Kaj češ, malce bolj konzervativno gledanje na stvari, a ne?

Niti ni konzervativno, je pa skozi oči malce odraslejšega človeka (in bolj izkušenega), kot je 15-letna Pipi. Ampak mlademu pri tej starosti ne pomaga še tak nasvet, svarilni zgled, grožnja, … to bo hotel naredit, ker to hoče. Saj se še spomnite otroških dni, ne?

Muffy

Se strinjam s tabo, najbolj pa tisto, da svarilo ali grožnja lahko sprožita pri mladih največkrat le kontra učinek.
Samo veš, pri svojih otrocih nisem nikoli šparala jezika.
Pogovorjati se, prisluhniti, podebatirati, nikar samo kregati za napake, vzpodbujati v dobrem, podpirati v slabem – to so samo nekatera moja vodila v življenju v zvezi z vzgojo otrok. Lahko ti rečem, če omogočimo svojim otrokom, da niso samo to, ampak da smo lahko tudi prijatelji (že od najranejše dobe), je vse lažje. Tudi take dileme zna in zmore otrok (pubertetnik) drugače razreševati, ker se ne počuti samega, kot pa če se o tudi takih temah doma nikoli ne govori.

Seveda so to samo moje lastne izkušnje. Iz takega zornega kota želim pomagati mlademu človeku, ker vem, kakšne vse travme lahko dožilja, pa se jih starši, vzgojitelji in družba sploh ne zavedajo. Morda pa bi to Pipi majceno, majceno tudi pomagalo v njeni dilemi. Kdo ve?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close