Najdi forum

lord of the dance

Ali je kdo od vas gledal predstavo Lord of the Dance? Jaz sem šla sama in tako nisem slišala nobenega mnenja o predstavi, kritike pa tudi ni v časopisu, zato bi se rada prepričala, če se je stvar samo meni zdela čisti nateg za en kup denarja. Na odru sicer plesalci z veliko znanja, a nobene karizme, nobene energije, nobene moči. Niso oni krivi, saj so bili po mojem mnenju stari večinoma pod dvajset? Kje so bili fantastični plesalci s televizije in ali so vam povedali, da v Slovenijo pride le podmladek in ne pravi mojstri? Bila sem zelo razočarana, tudi nad glavnim junakom, ki ima tehniko okej, a nas ni in ni mogel zanimirati, čeprav se je že prav hecno trudil.
Edina izjema: glavni bad guy (hudič), ki je nakazal, koliko energije bi morala vsa predstava v resnici imeti.
Zanima me, ali sem v tem mnenju osamljena, če je kdo zares užival in če se je prej vedelo, da bo plesala druga ekipa? (karto sem kupila že dolgo nazaj in takrat mi ni nobeden tega omenil).

Ja tako je to, Asja. Lord of the Dance sestavlja več ekip, ki pokrivajo vsaka svoj kontinent, tale glavni Mike Flatley skorajda ne nastopa več ampak v glavnem koordinira vso stvar. Ko sem zvedel par teh stvari, sem si premislil, da bi jih šel pogledat. Sicer sem slišal, da je Mike nastopil v Zagrebu dva dni prej ampak za bistveno višjo ceno vstopnice.

Ne samo, da so plesali smrkavci brez karizme, tudi koreografija je bila zelo zelo slaba. Vidiš kaj naredi reklama – kup enega pompa, v resnici pa ena prava revščina – jasno, taka revščina, ki smo jo drago plačali! Da sploh ne govorim o točki s fluorescentnimi kostumi….

Jaz jih nisem šla gledati vendar sem slišala kritiko s strani mojih prijateljic in prijateljev. Ni jim bilo všeč.

koliko pa je bila karta?

Karte so bile 7000 v parterju – veselite se vsi tisti, ki niste nasedli reklamam ali preprosto niste imeli časa!

Živjo!
Bila sem na predstavi.
Vso zadevo sem doživljala v valovih. Od totalne ne-navdušenosti do velike navdušenosti. Npr. pevka mi je bila nezanimiva. Ženska v rdečem nezanimiva. Violinistki sta mi bili všeč. Da ni bilo prave energije ..jaz sem jo zelo intenzivno doživela na “jang” strani..torej na strani zamaskirancev in seveda zame ta glavni je bil Hudiček..ne pa tisti, ki naj bi bil center..in moram reči, da me je pri njem motila ravno ta prepričanost vase in ambicioznost pa še ta “glumski” nastop.

Oni Hudiček..ufff, pa nič nadut, ampak z veliko energije.

Moram priznati, da nisem veliko vedela o njih prej, vendar sem slišala, da baje ta res pravi plesalec, ki je postavil rekord in je bil vpisan v Guinessovo knjiog rekordov, ga sploh ni bilo na predstavi. No jaz sem bila v sredo.

Hudič je bil res super, ostali pa… Nobeden od glavnih zvezd (tudi Michael Flately jasno ne) niso prišli na nobeno od treh predstav, gledali smo njegove učence.

Samo eno vprašanje; a ni bilo toliko pompa okoli Magic of the dance pa je bil odpovedan, potem so pa pripeljali Lord of the dance?
Se morda motim?

Kolikor jaz vem, ker je mami hotela it, pa so bili Magici odpovedani, je imel takrat Zoom ene od njih v gostih in tisti so bili od Magica in so bili vrhunski, potem so bili pa na tv Lordi in je bilo nikakvo.
Imam mogoče prav?

Meni se zdi, da so bili Magic tudi v Ljubljani, vsaj prijatelj mi je rekel, da jih je šel gledat in da so bili v redu (samo ne vem, če je bilo to v Lj).
Lord of the Dance so tudi vrhunska skupina, a pravih mojstrov v Lj ni bilo – delali pa so zanje veliko reklamo in na Tv so bili super, a saj veš… maček v žaklju.
P:S: Saj ste tudi vi videli, da je bil samo play back?

Ocitno ste tule sami strokovnjaki za take vrste plese. Ali je ze kdo od vas poskusil zaplesati kaj podobnega, ali pa nastopiti v kaksni taki predstavi?
Meni osebno je bila predstava zelo vsec. To, da Mike F. ne bo, se je vedelo. No, v reklami so nas res malo nategnili. Ampak energije je bilo dovolj, tudi dobri plesalci so bili.
Mene pa je motila sama organizacija predstave. V torek so nas pustili tam zunaj cakati in smo potem v dvorano prisli kot eni prasicki, se prerivali in stiskali drug drugega. Pa sedeli smo na takih navadnih vrtnih stolih, na tleh pa hokej. To lahko pokritiziram, ker priblizno vem, kako se lahko pripravi v redu dvorana, plesa pa ne bom negirala, ker ga verjetno v zivljenju ne bom nikoli mogla tako odplesati kot so ga oni!
Zato, strokovnjaki, pljunite se malo v lastno skledo!

Mojca, ne znam odplesati tako kot oni in nikoli ne bom znala, a to še ne pomeni, da so potem oni kar avtomatično super. Če plačam vstopnico, pričakujem dobro predstavo in če mi je ne pokažejo, se lahko malo pritožim. Nobeden iz naše skupine prijateljev ni bil zadovoljen, pa tudi po aplavzu in obrazih na koncu se je videlo, da ni bilo ne vem kaj. Gledala sem – pred leti – tudi Riverdance in razlika je bila (zelo zelo) očitna!
Tako medlih aplavzov kot so ga doživele solo predstave ženske v rdečem in vse točke, v katerih se ni naglas “tap-alo” pa nisem slišala že kar nekaj časa.

mojca, ne strinjam se ravno s tabo, ko pravis, da so oni zlo dobr zaplesal tisto zadevo samo glede na to, da ti tega ne bos nikoli tako znala – namrec bistvo je v tem, da so oni temu plesu posvetil skorajda svoje zivljenje, saj verjetno ternirajo vsak dan po vec ur in se kaj – sploh okoli predstav, ti pa samo laicno gledas na vse skupaj im mislis, da ce bos ples videla po televiziji ali na predstavi pa bi ze mogla znat tako dobro zadevo odplesat kot si jo videla in pol zalostno ugotovis, da ti nikoli ne bo uspelo tako… hocem rect, da ce bi tud ti toliko ternirala in se ukvarjala s tem, bi lahko se veliko bolje odplesala vse skupaj…

tako pa sem zacel razmisljat, ko sem z enim starim atom enkrat gledal kosarko (nikoli je ne gledam) in je on ves cas zraven klel kako ni tip mogel zadet kosa, kaksen “idijot” je, ko je zgresil proste mete, trojko… karkoli…
ampak ravno ko sem hotel unega starega atka uzmerjat, naj bo ze tiho in mu rect, da ce bi bil on ened od tistih kosarkarjev, da tudi pol metra od kosa ne bi zadel, mi je rekel: oprosti, ker se tako kregam na njimi – amapk ce ze celo zivljenje trenirajo kosarko, jim bo pa ze uspelo en navaden prosti met zadet, pa jim se to ne. takrat bi se bil skoraj ugriznil v jezik…

andrej;

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close