Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Mladi, ljubezen in spolnost Kako naj prebolim ljubezen

Kako naj prebolim ljubezen

Imam problem s katerim se ne moram sam spopasti. Iščem pomoč s katero bi lahko vsaj malo ublažil mojo bolečino. Ljubezen je pri meni edin problem. Zaljubil sem se pred par leti v osebo s katero sem tudi hodil nekaj let. Usoda ter življenje samo ni hotelo da sva še skupaj. Torej moje vprašanje je kako naj neham ljubiti to osebo katera mi prinaša takšne bolečine. Kaj naj naredim? Izogibam se je koliko se da. Ukvarjam se z marsičem tako da mi dela nikoli ne primankuje ukvarjam se tudi s športom. Imel sem tudi druga dekleta tako da mi na tem področju leži sreča a ko se ne moram nikoli zaljubiti v nobeno drugo. Ves ta problem mi greni življenje že skoraj leto dni. Nikakor je ne moram zbrisati z glave probol sem že marsikaj a zaman. Kaj je z mano narobe?????

hvala na odgovore!

V življenju je najtežje nekoga, ki ga ljubiš kasneje ne ljubiti. Pri nekaterih traja, da ljubezen prebolijo nekaj mesecev pri nekaterih leta. Težko je nadzorovati svoje srce. Lahko pa nadzorujes svojo psiho. Veliko se da upravljati z njo. Preberi si tudi kaksno knigo o ljubezni, kajti se mi zdi da velikokrat se v knjigah najde dobre zadeve s katerimi lahko primerjaš svoje življenje in na koncu ugotoviš, da pa to sploh ni bilo to, kar bi ti želel. Želim ti srečo!

Jaz sem potrebovala za prebolevanje bolezni skoraj pet let. Ves čas sem upala, da bova mogoče še vedno prišla skupaj. Najbolj hecno je bilo to, da sva se razšla na željo njegovega očeta in sva se kljub temu še vedno ljubila. Kadarkoli sva se srečala, sva oba hodila potem še 14 dni ‘po glavi’:))). Potem sem pa spoznala sedanjega partnerja in čez noč pozabila na ‘neuslišano ljubezen’.
Bila sva pač mlada in neumna ter sva se pustila preveč vplivati njegovemu očetu. Jaz mu namreč nisem bila všeč, ker smo bili doma v bloku in nismo bili premožni. Njegov oče mi je nagajal na vse možne načine in nadlegoval tudi moje starše. Če se ne bi spravljal na mojo mamo, ne bi popustila pod pritiski, tako pa sem. Mama je molčala in trpela, midva sva pa sklenila iti narazen.
Danes, po mnogih letih, vidim, da je bilo tako še najbolje. In da je vsaka stvar za nekaj dobra. Si pač nisva bila usojena in sedaj tudi dvomim v to, da bi dobro vozila skupaj.
Zato kar pogumno naprej. Ko boš srečal pravo, boš pozabil to sedanjo ljubezen in se zaljubil do ušes.

Pozdravljen Jure,

pred nekaj leti seč bil v podobni situaciji kot ti, zato te razumem. Mislim,
da s tabo absolutno ni nic narobe – to veliko ljubezen si pac zelo mocno
dozivljal – kar je hkrati lepo in tezko – po svoje si lahko vesel, da si to dozivel –
marsikdo namrec je, ki globokih custev sploh ne premore.

Kaj pomaga ? Enotnega recepta zal ni. Cas – seveda, najbolj – vendar aktivno
prezivet, med ta pravimi ljudmi, prijatelji, prijateljicami, spoznavaj cim vec
novih ljudi, bodi aktiven. Ne ukvarjaj se z mislimi v stilu: kaj bi bilo, ce bi bilo….
nima smisla – zadrzi v sebi lepe spomine in obogaten s to izkusnjo pojdi
naprej. Bos videl, cez kako leto ali dve bos sam pri sebi ugotovil, da si
predolgo “zaloval” in morda izgubil nekaj casa, vendar tako je in vsak, ki
je cez kaksno tako izkusnjo kdaj sel, ve, kako je.

Pa bodi pogumen, ne podcenjuj se, vsak dan se razveseli vsaj ene majhne
stvari…pa bo zivljenje mnogo lepse. Ko bos znova vzljubil sebe, bos ljubljen
tudi od drugih….

Živjo Jure!!

Sama imam iste težave in povem ti iz moje strani, da osebo, ki jo resnično ljubiš ne moreš pozabiti. Sama sem končala s fantom za brezveze, in si poiskala druge fante, ampak še zdaj ga nisem pozabila. Naj ti povem, kaj sem spoznala: Človek se zaljubi dostikrat, a za vedno ljubi le eno osebo, in kot sam veš srcu človk ne more lagati! Morda bi bilo bolje da pozabiš na njo, morda pa boš mogoče nekoč obžaloval, zakaj se nisi boril za ljubezen. Mogoče bi bilo najbolje da se z osebo pogovoriš na štiri oči, ji izpoveš svojo ljubezen, in skupaj najdeta rešitev. Mogoče bosta imela srečen konec, ki bo poln ljubezni, smeha in sreče, morda pa bo usoda silila proti izhodu, in tedaj boš mogel pozabiti na to ljubezen, tisti čas bo življenje morda zate kruto, sam se boš spraševal:”zakaj prav jaz”? No sama upam, da se bo tvoja zgodba končala najlepše!!Mimogrede koliko let pa šteješ???

Držim pesti!!, pa ne obupaj”””

bay

ŽIVJO JURE!

Prebrala sem tvoj problem in ti povem , da preboleti nekoga je zelo težko! Po svojih izkušnjah ti povem, da potrebuješ čas-veliko časa!Nekaj kar si ljubil ne izgine skozi noč!Praviš , da se ji izogibaš ?Jaz mislim , da to ni najboljše !Vedno je tako: če se nečesa izogibaš te še bolj privlači. Mogoče bi bilo še najboljše , da se soočiš s tem!Jaz imam ta problem že 6 leto, in vem , da je to zelo težko.Bodi pogumen in se prepusti , mogoče pa vzplamti iskrica ravno takrat , ko sploh ne boš pričakoval.Zato ti želim vso srečo!

KDOR HOČE VIDETI , MORA GLEDATI S SRCEM. BISTVO JE OČEM
NEVIDNO.

JANA

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close