Najdi forum

make-up & co.

Zdravo!
Oglašam se vam z verjetno čudno temo, a vseeno:
Včeraj sem bila prvič v mojih tridesetih letih na profesionalnem ličenju. Sem pač ena od tistih, ki uporabljamo samo maskaro in šminko. Ko mi je vizažistka nanesla puder, senčilo, in vse ostalo, sem se počutila zelo čudno. No, saj sem si bila všeč od daleč, ko pa sem pobliže pogledala in videla tisto masko na obrazu, to nisem bila jaz. Sem se pa zelo “nerazgledano” počutila, ko mi je vse finte razlagala, v tem sem pač laik.
Zdaj pa vprašanje:
Bolj kot “odraščam”, bolj me moti to pretirano poudarjanje lepote, vitkosti, zasužnjevanje z ličili in revijami s slikami anoreksičnih lepotic. Da ne bo pomote, okolica me ima za lepo žensko, z zdravim življenjem skrbim za telo in duha, zadovoljna sem sama s sabo. Boli pa me, ko vidim dekleta in ženske s par kilogrami več, nekaj mozolji,…, ki ne morejo več slediti današnjim idealom lepote in živijo zaradi tega nesrečno življenje. Kaj o vsem tem mislite vi? Obračamo svet v pravo smer ali pretiravamo?
Lep pozdrav, Beba

Kljub temu, da nisem ženska si bom drznil odgovorit na ta prispevek..he..No, vsaj v našem mestu je tako, da silno težko najdeš žensko med 20 in 30, ki ne bi bila vsa našminkana, napudrana..itd. Ljudje smo pač hvaležna tarča raznih javnih občil, ki nas “učijo” kaj jesti, kaj brati, kako seksati, kaj obleči, kje preživljati dopust…in kako izgledati. In, ko (če) beremo te bedarije, dobimo občutek, da smo popolnoma nesposobni in da sami sploh ne znamo skrbeti zase. Tudi moški nismo izjema..vedno več si nas barva lase, uporablja briljantino.lak..itd.In dustrija je uspela oblikovati “modernega ” človeka. Vsak, ki odstpa od tega “ideala” pa se zdi nazadnjaški, staromoden, brez domišljije itd. Neumno. Jaz mislim, da si mora vsak posameznik priti na jasno, kaj želi in mu je všeč in kaj ne..ter da si ne pusti vsiljevati tujih zamisli..niti od raznih “strokovnjakov”. Tega ni poterbno vzeti dobesedno-razumljivo da bomo frizerja vprašali za nasvet, kakšna pričeska se nam poda…itd. Pomembno pa je, da v končni fazi uveljavimi svojo voljo.

Res, se popolnoma strinjam. Moja prijateljica si ne upa niti v trgovino. ne da bi si nanesla vse “bojne barve”. Sama sem bolj za naravno, uporabljam le malo pudra in maskaro, pa še to bi najraje ne, a se že tako večkrat počutim siva miška. Ko greš zvečer ven, fantje neštetokrat bolj obletavate ženske s perfektno populjenimi obrvmi in kričečo rdečo šminko. Sicer pa, a ni v naravi pri živalih tako, da fantje s svojo lepoto pretiravajo in tako dvorijo samicam (petelinček npr.), te pa samo izbirajo. Kaj bi dala, da bi tudi pri človeku bilo enako!

Jaz ne uporabljam nicesar, pa bi bil (glede na starostno obmocje, ki ste ga omenili) ze skrajni cas. Ta “naravni videz” mi prihrani veliko denarja in casa, bojim pa se, da bom nekoc z njim pac videti pateticno, ker se za zensko mojih let ze spodobi, da “obvlada” te reci. Tudi mene je obdelovala vizazistka, vendar potem nisem kupila celotne serije make-upa, saj sem preudarila, da je treba zaceti z malilm. Kupila sem sminko, maskaro in sencilo za veke. Vse te reci so prakticno nedotaknjene ze 2 leti nekje v predalu. Maskaro bo treba vreci proc.

So pa ljudje preseneceni, ko na glas povem, da ne uporabljam nicesar. Imam lepo kozo in zelo goste trepalnice (tako da zgleda kot da uporabljam maskaro). Toda nisem edina. Veliko mojih prijateljic je “naravnih”. Edino njihovo orodje je maskara, sminka pa ze ne vec. Z mojega stalisca zgledajo super. Kakih okrutnih mozoljev ni videti. Aha, res pa je, da imam jaz za skrajno silo nekaksen korektor, ki ga pocis cez res hud in zelo rdec mozolj. Se pa ne spomnim, kdaj sem ga nazadnje uporabila….

Same naravne lepotice. To pomeni, da zase lepo skrbite, kar je seveda prav. Meni se zdi ženska lepo naličena super, pa še veliko prej moškemu pade v oči, kot pa kakšna naravna. Vendar ko pa prideš v stik z njo pa je povsem drugače. Tudi sama se ličim zelo malo. Niveo kremo nanesem na obraz, malce belega sencila za veke in maskaro, no pa seveda kak prozoren gloss za ustnice. V pudru se počutim preveč utesnjeno, prav tako v živih barvah za veke, ustnice….Imam pa prijateljico – kadar se naliči je lepotica, da ji ni para, ko pa zvečer vse to spere ne bi nikoli rekla, da je ona. Se pa s tem zelo obremenjuje, ker ve da je vsa umetna, tudi lase poblajhane na blod. Hočem reči to, da veliko prej pade moškemu v oči, kot pa jaz z naravnimi črnimi lasmi, samo eno kremico pa ende.

Moram povedat, da se nimam za ne vem kako lepotico, pa da vzrok moje make-up lenobe tici tudi v tem, da imam strasno preobcutljivo kozo. Se nisem obcutila pudra, po katerem me ne bi vse peklo. Reakcija je izrazita. Tudi po dolocenih parfumih imam kar alergicno reakcijo, dobim rdece lise, ki srbijo. Je kar problem. Je pa res, da nic ne privlaci tako moskih oci, kot umetno poudarjena lepota! 🙂 Samo taki, ki samo za poslikanimi mecejo oci, pa tudi niso zame… 🙂 Zelo pa obcudujem zenske, ki znajo lepo poudariti svoje atribute, ne da bi bile videti cenene.

Irena nisem mislila povedati, da se hvalite z naravno lepoto. Prav je tako – ni lepšega od naravnega. Kar tako naprej.Tudi jaz se ne pudram zaradi preobčutljive kože. Prav tako dobim rdeče lise. Kaj hočemo. Mamo pač občutljive kože kot dojenčki.

Zdravo, Beba,
moram reči, da sem bila tudi sama pred kakim letom v podobni situaciji kot ti. Odločila sem se, da naj mi pač profesionalci povedo kakšno ličenje je primerno zame, saj se do takrat nisem praviloma nič ličila, razen ob kakšnih posebnih priložnostih.
No, pa so me tudi profesionalci namaškarali, da sem se sam sebi zdela kot petletna punčka, ki je ukradla mamine bojne barve, in s tem spet ni bilo nič.

Mislim, da je prav, da vsak sam zase ugotovi, kaj je najboljše zanj. Res, da strokovna pomoč lahko koristi, ampak je pa tudi res to, da če že nekaj narediš s sabo, se moraš tudi takšnega prenašat. Ni vse v tem kako te vidijo drugi, ampak kako se sam počutiš. Eno je modernost, drugo je urejenost – tega ne gre zamenjevati. Prav je, da je oseba urejena, pa ni važno ali gre za žensko ali moškega.
Tudi jaz občudujem ženske, ki znajo poudariti svoje atribute, vendar pa se tudi same zavedajo, da je lahko nekdo, ki pade na njihovo masko, tudi razočaran. To je drug problem.

Poleg tega mislim, da današnja (celotna) industrija grozljivo pretirava s pritiski na ljudi in to kakšni bi morali izgledati. “…kakšen moški pa si, če ne uporabljaš…?” “… z rožami odpreš vsaka vrata, samo ne, če imaš mozolje…” Dobesedno groza me je takih reklam in mi ni jasno zakaj potrošniki nekaj ne ukrenemo v zvezi s tem. Jaz, po pravici povedano, bojkotiram takšne izdelke. Iz same trme kupim nekaj o čemer nisem še nikoli slišala. In verjemi, ravno tako (ne)učinkovito je.

Na tak način se ustvarja masa nesrečnih ljudi, ki živijo v prepričanju, da če niso takšni kot tiste osebe na TV in v revijah, jih nihče ne bo maral. In potem imamo
27% vseh punc od 15-25 let anoreksičnih ali z motnjami v prehranjevanju, punčke v vrtcu pa že hujšajo. Takih okostnjakov kot hodijo po mestu zdaj, pred 15 leti ni bilo. In te revce stradajo in mislijo, da so lepe. Pa to sploh ni res, samo MODERNE SO!

In še pripomba 17. letnega fanta: komaj čakam, da se bojo kolegi nehali spotikat vame in bom lahko hodil z normalno punco, ne pa z nekimi preklami, samo zato da rečejo da imam dobro bejbo.
To je izjava sicer inteligentnega poba, ki pa je žal, tako kot večina podvržen kritikam sovrstnikov in vplivom reklam.

Skratka, Beba in ostali, ki ste se javili, mislim, da z nami, ki smo bolj za “naraven look” ni nič narobe. Želim si samo, da bi nas bilo čim več takšnih.

L.p.!

Mojca

Neumesno sicer, ampak zanima me kakšno (katero) kremo uporabljaš Irena, sama imam namreč tud zelo občutljivo kožo in se zadnje čase kar precej ukvarjam s preizkušanjem različnih krem (kriza-ker se mi zdi, da so mi testerji samo še bolj uničili kožo). Kar se tiče make-upa, mi je všeč, če izgleda naravno, ne preveč izumetničeno, razen za mogoče kake posebne priložnosti. Sama si dam za čez dan maskaro, mogoče lip gloss, za zvečer (če se mi da in če moji učki prenesejo) pa mogoče še senčilo. Drugače pa mislim: kakor kdo hoče in se pri tem tudi dobro počuti (kot pri oblekah)…

Imam mesano kozo, torej so problematicna bolj suha lica in ce ze kaj namazem, namazem samo tukaj. Naceloma ne mazem na obraz nicesar (maksimalno 3 krat tedensko) in zelo zelo tezko kaj svetujem, ker tudi nisem nic eksperimentirala. Nivea mi je premastna.

Nabavila sem Silonda losjon za nego koze, ki se uporablja bolj za roke, je pa notri cebelji vosek, tako da je treba paziti, ce ste na kaj takega alergicni. Je prima tudi za roke in telo. Ker mi je bilo res ze nerodno, ker je to velika flasa (pol litra!), pa zelo smesno zgleda in nekako ne pristoji, da bi se mlade gospodicne takole zanemarjale, sem si le kupila kaksno kremico v bolj cedni obliki. In sicer Lorealov Hydrafresh (ker se cenim, bla, bla), fletna steklena posodica, ampak moram rect, da si ga nanesem le, ce se mi koza res lusci in se to minimalno, cisto malo na konico prsta… Ce je malo prevec, me ze pece…

Za eksperimentacijo sem pridodala ob tem nakupu se Balea Feuchtigkeitsfluid (fur Mischhaut), ker gor pise UV-Schutz, pa je vedno dobro vsaj malo nos namazat, preden ga nastavis soncu. Imam pa obcutek, da je ta cenena Balea kar nekako boljsa zame kot tisti Loreal. Silonda in Balea sta bolj tekocini, Loreal pa zelatina. Resnici na ljubo se pa vsi ti produkti precej prasijo na moji polici v kopalnici.

Zdravorazumsko vam priporocam kaksno otrosko, baby kremo. MIslim, da se dobi ena dobra kamilicna… In se nekaj – na vajah iz dermatologije sem slisala, da je to vse, kar potrebujete. Ena taka preprosta krema. Vsa tista filozofija, ki vam jo skusajo zraven prodati kozmeticna podjetja (nocna krema, dnevna krema, tonik za pred, tonik za po, cistilno mleko itd.), je bolj propaganda… Ker sami ugotavljate, da ste si ze s testiranjem kar malo unicili kozo, predlagam, da naredite res veliko pavzo. Sele nato poskusite s kaksno kremo, ampak samo eno naenkrat in ne menjavajte prehitro, ker potem ne bo jasno, od katere kreme so tezave. Umivajte se samo z navadno vodo.

Res pa je, da je treba veliko pozitivnih posledic na moji kozi pripisati tako genetiki kot uporabi oralnih kontraceptivov. Ti povzrocijo, da je zenska v nekaksni “psevdonosecnosti” in dober stranski ucinek je tudi lepa koza… 😉

Zdravo,
jaz pri svojih 26 tudi nicesar ne uporabljam in sama se zdim sebi tudi cisto OK. Ampak vcasih pa bi se kaj namazala, pa ne vem kako, pa kaksne barve bi si kupila. Pa potem zamahnem z roko, pa recem, pa nic, saj ni take sile se mazat!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close