Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Mladi, ljubezen in spolnost Ljubiti ali biti ljubljen

Ljubiti ali biti ljubljen

Hay! Imam eno vprašanje za bolj iskušene na tem področju. Ali je mogoče vzljubiti še enkrat osebo katero si že ljubil in katera ti je zlomila srce. In, če je možno da te ta oseba spet vzljubi katera te je pustila. Ali je pri tem preveč zamere, mržnje itd….

l.p. XX

Zanimivo vprašanje. Jaz napr. ne bi mogla več sprejeti osebe, ki mi je zadala hudo bolečino – osebo preboliš in mislim, da ti takšna izkušnja da vedeti, da tega več ne ponoviš, posebej ne z isto osebo. Verjetno živiš potem v nenehnem strahu, da pa ne bo dolgo, da boš spet prizadeta oseba. Možno pa seveda je, poznam namreč par prijateljev, ki so to storili, vendar je bilo v vseh primerih slabo. Vsi so zdaj ponovno narazen.

LP

Razbita vaza katero enkrat zalimaš skupaj ni več ista kot prej v enem kostu.
In tudi ljubezen enkrat razbita ni ista kot na začetku.
Osebno mislim, da se lahko zaljubiš še enkrat v isto osebo s katero si prekinil, vprašanje je samo če lahko zaupaš tej osebi kot na začetku. Če se imaš rad, je bolje, da dvakrat premisliš, v kaj bi se ponovno spustil in kaj bi ti prinesle ponovne posledice. Pazi na svoje srce! Imej ga rad!

Vrc hodi tako dolgo po vodo, dokler se ne razbije.

(slovenski pregovor)

….Love is just the same…..

Ampak, le, če sta se oba medtem spremenila in sta bolj zrela, zakar pa je potrebno nekaj časa. Zaupanje je stvar lastne samozavesti in tudi odpuščanja.

Ponovna veza…mislim da ne gre. Imam tudi izkusnjo iz tega. Po šestih letih me je punca pustila, po mesecu dni sva prišla nazaj skupaj. Pogovorila sva se in si rekla , da si nikoli ne vrževa nič naprej. Po letu in pol se je zopet začelo krhati, padla je kaka beseda naprej… Zopet je odsla. Se vedno se pobiram, ljubim jo in mislim da je najboljši človek, ki sem ga poznal. Vendar nazaj z njo nebi mogel več. Nebi ji mogel več zaupati….

Moja pokojna babica je imela navado reči, za take in podobne stvari:

“Pogreta juha ni nikol tako dobra!” ali pa

“Še mušn’ca (goba) je dobra sam za enkrat!”

Vam to kaj pove?

Mislim, da je to nemogoče ali pa vsaj težko.

Možno je, možno, vendar (tako kot pravi Edi) je zelo težko. Je pa tudi odvisno na kateri strani si, tisti, ki je bil zelo prizadet se bo verjetno vsake toliko časa spomnil vseh hudih stvari, ki so bile, pa naj jih pove na glas ali pa ne.
Preden stopiš na to pot moraš stvari dobro razmisliti in vedeti kaj pričakuješ od zveze.
Pred leti sem jaz nekoga brezglavo prizadela, ko pa sem vse skupaj dodobra razmislila, se odkrito pogovorila s bivšim partnerjem (med drugim tudi o razlogih), sva ponovno začela. Moram priznati, da nobenemu od naju ni žal, da sva storila ta korak. Nikoli mi ni ničesar očital, jaz pa tudi nisem nikoli več počela neumnosti (če se lahko temu tako reče).

živjo

moja izkušnja! Ni mogoče. Lahko se zaljubiš, toda ljubip ga težko! Meni se je to dogajalo 4 leta. S fantom sva v 4 letih šla 3 krat narazen. Ko sva šla prvič, sva bila 3 mesece narazen. (nehala sva zaradi njegovega varanja-druga ženska). Vsakič sva spet z nova, vsakič je bilo slabše. Ko sva šla prvič narazen, bi moglo tako ostati, ne pa da sva spet in sept začenjala. Ljubezen mine, včasih hitreje, kot si misliš. Najdi si drugega. Fantov je toliko, in toliko slabih pa tudi toliko dobrih! Jaz sem si posikala drugega in ni mi žal!

Že nekajkrat sem odgovoril na zelo podobna vprašanja, ki se tičejo teme, če je po izgubljeni ljubezni možna ponovna ljubezen ali vsaj prijateljstvo.
Moj odgovor je vedno enak in sicer ; če je bila prava ljubezen, res globoka in iskrena, potem ni mogoča ne ljubezen in tudi pravo prijateljstvo ne.
Res pa je, da takšne ljubezni ni dano vsem doživeti.

LP Jack

……. ponovna sklenitev prijateljstva in globjih čustev je steber, za katerega je potreben trud obeh. Srce lahko vedno odpremo, še posebno osebi, ki nam je že zlezla pod kožo, ampak občutek varnosti in prave odločitve pride šele takrat, ko se prav ta ista oseba na takšno veličino odzove z spoštljivim zavedanjem ; v tem primeru se Ljubezen poglobi in utrdi.

….. zaupaj v svoj notranji glas ; )

ljubiti ali biti ljubljen

pri meni ni, zapustil me je on in sedaj sva skupaj že 9 let, pa se imava še bolj rada kot sva se imela prej

ŽIVJO!

ČISTO PREPROSTO:

če ljubiš nekoga ga potem ne moreš ponovno vzljubiti , pa čeprav ti je ta oseba zlomila srce-ker si do te osebe gojil močna čustva.Pri obratnem spolu je to spet isto!Res pa je ,da pridejo konflikti in vse stare stvari ,kar se je med vama dogajalo jih bosta metala iz ust v usta-pa čeprav nevede!To je zelo težko! Predlagam ti , da si najdeš nekaj povsem novega ,kajti v takem razmerju je zelo težko živeti.

KDOR HOČE VIDETI , MORA GLEDATI S SRCEM.
BISTVO JE OČEM NEVIDNO.

VELIKO SREČE!

JANA

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close