Najdi forum

Bivša ljubezen

Moje ime je Mitja. Imam problem, ki zadeva mene in mojo bivšo punco. Začela sva hoditi pred štirimi leti.Nehala pa pred 10 meseci. Obljubila mi je prihodnost z njo. Zelo sem jo ljubil. Mogoče bolj kot ona mene. Ko me je pustila, me je seveda zelo prizadela, ampak sem to nekako prebolel. Potem pa me je začela klicariti na vsake toliko časa, da sem se ponovno spomnil vseh občutkov. Mislim, da jo nikoli ne bom pozabil, in ne morem ljubiti druge. Bila je moja zelo dobra prijateljica in če ti lahko to naredi prijateljica, kaj ti naredijo šele druge. Padel sem v depresijo in zgubil sem samozavest, zaprl sem se v svoj svet.Sedaj ima drugega in mi govori da želi popraviti njeno največjo napako da me je pustila. Občasno se dobivava in se seveda tudi obnašava kot takrat ko sva bila skupaj. Ne vem zakaj mi to govori, če pa še ni pustila sedajšnega. Povejte mi, kaj naj naredim. Ne recite naj jo pozabim, ker je ne morem.

Hvala za odgovor!

Roke vstran od nje.

Praviš, da naj ti ne rečemo naj jo pozabiš? Kaj pa bi potem rad?
Na tvojem mestu bi šla čimprej stran od nje, glede na to, da te še vedno, čeprav nista več skupaj, vrti okrog ta malega prsta na nogi.
Zdi se kot, da te ima za lutkico, katero uporabi ko njen ni dosegljiv. Ma, bodi no resen. Pojdi čimprej stran.

Čeprav je pa to samo moje mnenje.

Čao čao!

Izmisli se ji, da imaš tudi ti novo, katero zelo obožuješ pa boš videl, kakšna bo reakcija. Verjetno uživa v tem, ker ji daješ vedeti, da žaluješ za njo, ker s tem potjuje svojo samozavest in misli, da je nenadomestljiva.

Tvoja bivša punca se igračka s teboj. Verjetno to dela zato, da si dviguje samozavest (kot je že rekla Katja). Tudi jaz sem že to počela in trenutno ti take stvari nudijo zadoščenje, čutiš se močnega in zaželenega. Ampak prej ali slej se ti spodnesejo tla pod nogami in takrat dozoriš (če imaš srečo). Če se ceniš, povej resnico in jo postavi na trdna tla. Reci ji, da nočeš, da pometa s teboj, da jo ceniš kot prijateljico in da jo imaš še rad, da pa veš, kaj počenja in jo zaradi tega začenjaš manj spoštovati kot prej. Potem ji daj vedeti, da takega ravnanja ne boš več dopustil, do nje se obnašaj hladneje…. Naj pokaže svojo pravo barvo!

Se strinjam s Katjo. Mogoce ji pa povej resnico o tem, kako te muci s svojim obnasanjem. Ce se ne odloci zate, prekini sestajanja z njo. Scasoma jo bos prebolel. Premisli tudi, zakaj sta se razsla. Kaj ji njen novi fant nudi vec od tebe, so to kaksne stvari, ki jih je pri tebi pogresala? S tem ne pravim, da se moras popolnoma pokorit njenim zeljam. Ponavadi v zvezi veliko naredijo ze kaksne majhne pozornosti. Res pa ji ne pustit, da teka od enega do drugega. Gotovo ji ugaja pozornost dveh, sama od sebe se ne bo odlocila.

Mitja!

To ni nič!
Dekle ne ljubi ne tebe in ne fanta s katerim hodi sedaj. Če imamo nekoga zares radi si prizadevamo, da je ob nam srečen in smo z njim srečni tudi mi.
Punca pa te samo bega in verjetno še sama ne ve kaj bi rada.
Nekaj časa bo kot satelit krožla od tebe do njega.
Čez čas bo spoznala, da to nima smisla in si bo poiskala resnega fanta (če ga ne najde že mad pilotiranjem od enega k drugemu). Taka veza, ki jo goji sedaj do fanta je obsojena na propad (s takim početjem kaže, da že sedaj nekaj ni v redu v njunem odnosu).
Ko spozna primernega fanta in bo zaljubljana vanj takrat ne bo imela več časa ne zate in ne za sedanjega frajarja. Vse poredkeje te bo klicala, izgovarjala se bo , da nima časa, da bi se oglasila pri tebi. Skratka takrat boš pozabljen.

Mislim, da je škoda tvojega časa zanjo. Saj si jo skoraj že prebolel. Če pa se rad trpinčiš pa kar lepo naprej in si dekle deli še z nekom.

Manj se bosta vidla, slišala,………… lažje jo boš prebolel.
Pa lep pozdrav in brez zamere

Če tvoja bivša hoče popraviti napako, zakaj je potem rabila 10 mesecev, da je prišla do tega spoznanja??? Če bi imela resne namene, bi že zdavnaj prišla nazaj. Tako pa se verjetno dolgočasi s sedanjim in kot beg iz monotonega življenja, porabi tebe, da se malo “razvedri”. Rada je zaljubljena, rada ima majhne pozornosti,… kar pa mogoče pri svojem tipu nima, pa potem tebe obrača kolikor hoče. Mogoče, pa hoče tipu malo zagosti in ga narediti ljubosumnega. V vsakem primeru nastradaš TI. Poleg tega si predstavljaš, da bi lahko tudi ti na njegovem mestu (ker skoraj vedno obstaja bivši ali nekdo boljši). Tudi če ji odpustiš vse in prideta nazaj skupaj – imaš garancijo, da ne bo zbežala (te varala) z bivšim??

Res je da tri leta lepih stvari ni kar tako pozabiti, vendar kar je, je. Poti več nazaj ni!!! Če se je punca odločila za drugega, naj ostane pri njem. Vsa ta zmešnjava (ker ona ne ve kaj hoče) pa ti samo povzroča težave, verjetno pa boš imel še večje, če bo njen tip izvedel za vajine “lepe” urice (če seveda še ne ve).

Ne misli, da blefiram, govorim ti iz lastnih izkušenj, saj sem nekaj let nazaj bila v isti situaciji, kot je sedaj tvoje dekle in napak, ki sem jih takrat storila, verjetno ne bom mogla nikoli popraviti.

Torej: roke stran od nje in zaživi, pojdi med prijatelje, poišči si drugo pošteno dekle, ki ti bo ljubezen tudi vračala.

Se popolnoma strinjam! Samo dve varainti imaš in samo pri eni boš ostal dostojanstven in ohranil vsaj malo ponosa.

Bravooo vsem, ki ste odgovorili do zdaj, bolj se ne bi mogel strinjat!!!! Po lastni izkušnji, čimdlje od takih pr…c, ki so smotane, nezrele, sebične, neodločljive, nesposobne ljubezni. Zaslužiš si x-krat boljšo beybo! Ampak bolje pozneje priti do takega spoznanja kot nikoli 🙂

lp,

Naredi jo ljubosumno ali ji pa daj ultimat.
Lp

Mislim, da bi moral tokrat brez vseh ultimatov jo enostavno pustit in jo čisto izločit iz svojega življenja. Če mu je lahko to naredila, potem je pokazala kakšna je in s tako mislim da nima kaj iskat. Volk dlake ne menja.

….Bolj mešaš drek, bolj smrdi…

Hvala za odgovore!
Vem da je najbolje pustiti to za menoj a vem da bo bilo zelo težko.
Kajti moja ljubezen do sedaj je bila slepa.
Zelo sem vam hvaležen da ste mi dali razumne odgovore!

Lep pozdrav! Mitja

Ni vsakemu dano resnično in globoko ljubiti. Eni kljub ljubezni znajo obdržati delček razuma, nekateri pa še tega izgubijo (med njimi sem prav gotovo tudi sam).
Mislim, da si tudi ti doživel resnično in globoko zaljubljenost do svojega dekleta, ki pa žal tega ni dojela tako kot ti. In naj ti povem da niti slučajno nisi edini, ki je kaj takšnega doživel. Če je vajina zveza razpadla si seveda ti bolj prizadet, saj je tebi pomenila bistveno več, kot njej. In vem, da sedaj ne razmišljaš o tem, kako bi jo prizadel in se ji maščeval, če jo pa vendar ljubiš iz vsega srca. Imaš pa to smolo, da če že ti hočeš pozabiti in preboleti, ti ona zdaj vedno znova in znova odpira rane, ki bi jih rad zacelil. Čeprav sam dobro veš, da to nikamor ne pelje, si kjub vsemu srečen, da ohranja stike s tabo, čeprav te s tem vedno znova rani.
Vsi odgovori pred mano so v bistvu dobronamerni in pravi pa vendar tako neuporabni. Pozabiti, pustiti, dati ultimat i.t.d. , saj je res tako za tvoje dobro, ampak…
Nič pametnega ti ne bom svetoval. Prvo, kar je, si moraš priznati, da je še nisi prebolel, kot sicet trdiš. Za to si moraš dati čas, ki lahko traja tudi par let (upam, da ne). V tem času pa naredi kaj pametnega (recimo kaj za svojo kariero). Pusti dekletu, da ohranja stike s tabo, če ti to ugaja, vendar ne bodi intimen z njo. Poskusi biti ti njen prijatelj, ne da je ona tvoja prijateljica (če razumeš kaj ti hočem povedati). Povej ji kaj o svojih napredkih, nikar pa ne govori o svojih čustvih še posebej ne o tistih, ki jih je tako prizadela. Tu rabiš biti močan. Če ti ponuja ponovno zvezo, je nikar ne zgrabi z obema rokama, saj je to le preizkus tvoje trdnosti. Raje reci ne vem, nisem siguren ali ji s podobnimi besedami daj na znanje, da si le začel razmišljati.
Ne bom več dolgovezil. Zavedaj se, da zveza med vama nima prihodnosti, kajti prav gotovo ne bi rad bil še enkrat tako prizadet in to celo od iste osebe. Tudi, če bi bila ponovno skupaj, tak odnos kat sta ga imela, ne bi imela več, zato je treba stvar preboleti in živeti naprej. Vsaka stvar zahteva svoj čas in tudi ta ga bo. Poskusi pa ta čas izkoristiti na drugem področju, sem pa se boš tako ali tako vrnil in to močnejši in za izkušnjo bogatejši. Potem ap se oglasi…

LP Jack

Lepo pozdravljeni g.JACK

Zelo mi je všeč vaše razmišlanje, kajti ste to zelo lepo napisali. Hvala vam na tako razumnem odgovoru.

l.p. Mitija

Ni za kaj

Sončen pozdrav

Jack

Ona je prasica,POZABI njo,na svetu je veliko žensk kolk hočeš,pa še boljš je od tvojih bivših…….. BODI MOČAN!!!!!!!!!!!!!!!
lep pozdrav

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close