Najdi forum

kontracepcija

Za seboj imam dva zaporedna poroda in rada bi se zaščitila, vendar mož ne dovoli, ker pravi, da bi lahko to negativno vplivalo na plod, če bi se čez nekaj let mogoče odločila še za enega otroka. Kaj menite vi?

Lili

Nisi napisala, kakšne vrste kontracepcije imaš namen uporabljati, predvidevam pa, da kontracepcijske tablete. Ta način uporabe (kolikor mi je znano) naj ne bi vplival na plod, je pa priporočjlivo, da jih nehaš jemati 3 mesece pred zanositvijo.
Ne razumem tega, “mož ne dovoli”. Ali je tvoje telo njegova last???

Poskusi z materničnim vložkom. Jaz sem ga zelo dobro prenašala.Če pa bo želja po še enem otroku, ti ga vzamejo ven in lahko spet zanosiš.

LP, Kaja

Predlagam ti, da greš na drug forum in povprašaš strokovnjaka!

Ce ze maternicni vlozek, naj bo to Mirena, vlozek s “hormonskim polnjenjem”. Zelo zelo priporocljiva alternativa oralni hormonski kontracepciji. Vec o tem vlozku (ste samoplacnica) pa preberite na forumu o ginekologiji!

http://med.over.net/phorum/read.php?f=19&i=1372&t=1355
http://med.over.net/phorum/read.php?f=19&i=1514&t=1514

Da, na kontracepcijske tablete mislim. Mož nikakor ne misli manipulirati z mojim telesom, vendar je zelo skeptičen kar se kemije tiče in se boji, da bi to lahko slabo vplivalo na zarodek.

Torej se odloči za maternični vložek, pa bo mir pri hiši. LP John

Se delno strinjam s tvojim možem kar se kemije tiče, toda potem naj pa on poskrbi za zaščito – s kondomi seveda.

LP jack

Kontracepcijske tablete ne vplivajo na zarodek. Priporoca se, da zanosite v drugem ciklu po prenehanju jemanja, ce pa zanosite v prvem ali celo med samim jemanjem (ce je pac neredno in zato kontracepcija odpove), pa tudi ni nic grozno narobe. V kontracepcijskih tabletah so zenskim hormonom identicne snovi v zelo nizkih dozah. Dobro je, da je odlocitev o kontracepciji skupna, ni pa dobro, da necesa vas moz “ne dovoli”. Ocitno je tudi, da ga vodijo bolj predsodki kot pa seznanjenost s to vrsto kontracepcije.

Se strinjam.

Ni kontracepcije – ni seksa!
No tako bi jaz reagiral!

Mislim, da nisi sužnja svojemu možu in da imaš predvsem Ti pravico odločati o kontracepciji ker gre za Tvoje telo!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close