Najdi forum

ljubosumje

Punce, vprasanje za vas.

Greste s fantom ven z njegovo, pretezno mosko, druzbo in spoznate tri njihove prijateljice, ki redno hodijo skupaj z njimi ven. Punce zgledajo precej dobro. Kako reagirate? Postanete takoj sovrazne do njih, ker predstavljajo doloceno nevarnost, (ceprav mogoce niso samske) ali se jih potrudite spoznat in potem ocenjujete?

Pa lepe praznike vsem.

Pri meni in mojem fantu oz.najini družbi je to zelo pogost primer. Od začetka je bilo bolj ljubosumje kot ne, sedaj sem se pa navadila, da ne izpadem zaje…. punca svojega fanta in raje navežem stike s temi dekleti, ker dobro vem, da moj ne bi imel z nobeno nič. Je pa trajalo, da sem to spoznala.

Po naravi sem zelo ljubosumna. To me seveda moti in si ne morem pomagat.

Glede na situacijo bi verjetno odreagirala precej igralsko. Ne bi pokazala, da sem ljubosumna.
Njega bi povprašala kakšna se mu zdijo dekleta in pridala, da so luškana vendar bi pri vsaki našla kakšno napakico (seveda, če mi ne bi bila simpatična). V nasprotnem primeru bi se normalno pogovarjala z nimi.

LP

Živjo !

Jst sem že v tistih letih, ko prideš do spoznanja, da lepota sploh ni vse in da imajo navadno dobri tipi ali pa punce podstrešje razmetano. Tudi taka situacija se zgodi, kot si jo opisala. Navežeš pač stik s puncami, če so v redu, so v redu, če pa niso, enostavno ne greš več ven z njimi.

lp Lela

Zanimivo, res, kot ugotavlja Lela, kako pogosto se zgodi,
da sta videz in stanje podstrešja med sabo tako pri ženskah
kot pri moških v očitnem nasprotju…kdo ve, zakaj je tako –
evo – “korenček” za novo temo….

Tudi jaz sem po naravi precej ljubosumna, vendar ne tako da bi fanta omejevala. Vse se da samo, da mi pove in zaupa. Hmmm, če bi pa se znašla v takšni situaciji bi najprej en čas opazovala kaj se tukaj dogaja (kako kontaktirajo pa to…) potem bi se sama spustila v kontakt z puncami in skrbno spraševala o tem in onem..Če bi se mi punce zdele takšne, ki nimajo “pospravljenega podstrešja” bi fantu odkrito povedala, da ta družba ni zame on, pa se naj odloči.

Hvala za vase odgovore. Zdaj mi je bolj jasno, kaksno je splosno mnenje.
Jaz sem namrec ena izmed tistih prijateljic. Veckrat gremo skupaj ven s starimi prijatelji, ker se sicer ne srecujemo na delovnih mestih, da bi si lahko ze takrat naklepetali med kavico npr. Problem nastane, ko kaksen od prijateljev pripelje svoje novo dekle. Velikokrat se mi je ze zgodilo, da sem takoj zacutila negativen odziv od njene strani, pa se ji nisem uspela niti predstavit, niti nimam nobenih zlih namenov do njenega fanta(ki je ze dalj casa moj prijatelj). Ponavadi imam tedaj cel vecer pokvarjen. Ena prosnja za vse “ta ljubosumne”: dajte njegovim prijateljicam vsaj moznost tako, da jih spoznate, mogoce so pa cisto v redu punce. Pa malo vec zaupanja v vase predrage fante ne bi skodilo.

Se strinjam, da lepota ni vse. Tukaj sploh ni bila debata o tem, da bi bilo kaj na tem. Pravim samo, da ni pa treba takoj imeti o zenski, ki se rada lepo nalici in kdaj tudi zapeljivo oblece, negativnega mnenja.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close