Najdi forum

Forumaši pozdravljeni!

Ko prebiram tale forum, mi veckrat padejo v oči vpisi ob 2.05, ali 5.10, ali ob 0.40.

Ne morem se kaj, ampak a ste res totalno zasvojeni z netom? Kdaj pa potem spite (ni boljšega za idealno počutje in dober delovni dan en dolg spanec)? Pa še nekaj – kakšni so pa vaši telefonski računi (mislim, da je Podobnik precej zadovoljen)?

Skratka, nasploh bi želel vedeti kaj več o uporabi interneta v Sloveniji. Meni je prihranil že dosti časa, ponudil ne kup informacij (zelo dosti tudi neuporabnih), vendar se mi zdi, da je intrenet prodaja nekoliko omejena. Po moje pride v poštev le takrat, ko kupuješ nekaj, kar dobro poznaš in si že videl na lastne oči, ali pa ko zbiraš informacije, kaj na trgu sploh obstaja.

Kakšne so pa vaše izkušnje?

Lep deževen pozdrav, Učo

Ja, nekatere pa res muči nespečnost… 🙂 Res postaja internet že neke vrste zasvojenost. Nekaterim je verkjetno to pač všeč, nekateri drugih socialnih stikov nimajo…razlogov je verjetno skoraj toliko kot je ljudi…
Moji telefonski računi niso pretirani ker internet doma uporabljam večinoma le za pošiljanje in branje pošte.
Kupoval pa preko interneta sploh še nisem tako da o izkušnjah na tem področju ne morrem nič povedat. Če bi že bi se pa odločil verjetn oza kak CD ali kaj podobnega nikakor pa ne za stvari ki jih je treba videt “v živo” ali celo pomerit (oblačila, audio-video naprave itd…) Prav tako ne kupujem preko katalogov s katerimi nas preko pošte vsak dan pridno zalagajo.

Lep pozdrav!

Ave!

Internet je definitivno stvar, ki bo v prihodnosti postala še večji del vsakdana, kot že je. Pravzaprav bo vse ena velika globalna vas in na internet bo priklopljen takorekoč vsak človek in aparat (hladilniki, feni, …. :)) In tudi ne gre zanikati, da internet nudi veliko informacij, pa čeprav včasih nekoristnih.

Tko da jest ta internet ne jemljem kot zasvojenost, mogoče kot stil življenja:)) Račun za telefon je cca 3000 SIT višji, kot bi bil sicer.

Tudi nakupoval sem prek raznih spletnih trgovin, večinoma slovenskih in še zmeraj sem dobil, kar sem naročil. To je v SLO še v povojih in si ne smejo privoščit “kiksa”, ker bi se takoj razvedelo. 🙂

Bili so tudi časi, ko sem bil na netu cele noči, zdej se mi ne da več tolk. Tudi zaradi tega, ker delam na takem področju, kjer smo v bistvu non-stop on-line, pa se mi potem ne da še doma viset za to kišto. 🙂

ajde, lepo srfejte pa pište!

živjo Bach!

Kako gre kej post? A si zdržou?

lp lela

Sem, sicer ne 3 dni, ampak ………… več o tem na tematiki “Spodbuda” …

🙂

Bach

Jaz sem bila nekaj časa kar zasvojena z internetom in klepetanjem preko njega. In sem bila na njemu res ob groznih urah. Po cele noči sem visela gor:))))
Sedaj sem zelo malo gor, tudi po nekaj dni nič. Je pa to kar zabavna zadeva. Lahko klepetaš, lahko kupuješ, lahko kaj koristnega prebereš. Sama še nisem kupovala.
Mesečno plačam 8.000 za internet( do sedaj je bilo 7.000, pa so podražili). Internet imam namreč preko kabla in sem za ta denar lahko gor 24 ur dnevno, če seveda zdržim:)))).
Lep pozdrav vsem

Zivjo,

Sama kar dost uporabljam internet! Za irc, icq, emajle,…Nisem pa zasvojena! Sem pa tudi ze kupovala preko neta! V Slovenije je kar nekaj dobrih trgovin,…A lahko mal reklame naredim? Da boste vedl, da tud pri nas obstajajo e-trgovine in ne samo v Ameriki!!!

Jest kupujem v: http://www.dom.si (cd, kozmetika,…), http://www.btc-city.com (oblacila,…) in http://www.peko.si (2x kupila cevlje)

lep pozdrav,

Hana

kje si pa vidu koga ob taki uri ?? :)).

mogoce doma ne dobijo pa se grejo na forum tolazit hehe.

sicer pa je ob taki uri manjsa zguba casa, internet je cenejsi … tko da zguba casa je ce srfas podnevi ko je kj druzga bolj pametnega za pocet….ponoci pa namesto da bi gledu tv (naprimer) gres pred internet.

Da bi mogu pa za to se placevat da bi take neumnosti bral kot vecina dela, mi pa se na pamet ne pride….

Edvin, Edvin kaj bo (je) s tabo. Praviš, da je ponoči manjša izguba časa, ker imaš podnevi več pametnega za počet. Kaj spati pa ni pametno. Ne vem, če ljudje ob takih urah gledajo TV, zelo redki. Ob TV bi verjetno zaspal ob monitorju pa bolj težko, tako da tisti ki v takih urah surfajo, se res morajo zamislit.

Jaz npr. surfam kako uro na dan v službi pa doma kakih 30 ur na mesec. Predvsem pa prebiram forume, berem novice in kakšne članke, v glavnem berem in pa veliko snemam kakšne uporabne programčke in glasbo. Enkrat sem tudi opravil nakup, za novo leto, darila za družinske člane. Zelo uporaben se mi zdi e-mail, kar ne morem si predstavljati, da mi napisal pismo in lepil znamke in še na pošto nosil itd.

Preko interneta sem že kar nekaj stvari nakupila. V Sloveniji predvsem CD-je, s tujine pa sem si kupila majčke in torbico s čimer asem bila zelo zadovoljna. Pošta je prišla hitro in stvari so zelo kvalitetne.
Enkrat pa sem pri Amazon.com naročila eno knjigo, ki je pri nas ni in sem res komaj čakala nanjo. Paket je hodil do mene dva meseca in, ko sem ga končno dobila in paket v pričakovanju odprla, notri sploh ni bila tista knjiga, ki sem jo naročila, ampak ena čito X knjiga, ki je bila še enkrat dražja od tiste, ki sem jio naročila (plačala sem ceno knjige, ki sem jo naročila), vendar je povsem neuporabna. Namenjena je namreč računalničarjem v ameriški vojski!!! Knjigo sem seveda hotela vrniti, vendar so mi na pošti rekli, da moram plačati 6.000 sit, če hočem poslati knjigo v Ameriko. In jo imam še sedaj doma. No to je edina negativna izkušnja. Knjigo, ki sem si jo želela sem dobila, ampak sem morala ponjo v Anglijo.
Tudi jaz sem priklopljena na kabel, in plačam 3.900 sit!!!

Internet uporabljam približno dve leti, moj račun pri Siolu pa je od 7.000 do 8.000 na mesec.
Veliko visim gor, predvsem snemam glasbo, pišem in dobivam pošto, dokler sem študirala sem dobivala veliko informacij, ker ima tudi naš faks vse odlično računalniško podprto. Zdaj pišem diplomsko in sem na netu po cca dve uri na dan, najbolj prav mi pride iskalnik http://www.google.com.

Kupovala sem zaenkrat le malo stvari, lahko pa pohvalim Big Bang, ki mi je po posebnem naročilu priskrbel CD, ki ga sicer v SLO ni bilo za dobit; pa nič dražji ni bil kot so navadno.

Moti pa me, da dobivam razno razne ponudbe v svoj kaselc, potem pa, ko se že razveselim, da je kaj pametnega, ugotovim, da je samo za prebivalce USA ali GB ali pa kar za vse druge, samo za nas ne. Pa kaj hudiča, nas zakotnih Slovenčkov ne izločijo iz te pošte, saj vendar vsakič ko se prijavljaš hočejo milijon tvojih podatkov – torej vejo tudi to od kje si. Zadnjič so me tako svinjsko napeli, da dobim 12 CD za ceno enega in sem tri ure zbirala vso to maso CD-jev, ko sem pa na koncu izpolnjevala naročilnico, je (seveda z mikroskopsko majhnimi črkami) pisalo, da je samo za ZDA in Kanado. Ma nej grejo nekam!

Sicer pa je internet postal tako kot radio in TV stvar, brez katere si ne znam predstavljati vsakdanjika.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close