Najdi forum

LP Vsem!

Izvajal bom 3 dnevni post. 🙂 Rabim spodbudo oz. tehtne razloge proti. Kdo bi kaj povedal?

Bach

Čemu boš to počel, da boš mel dost “placa” pol za praznike? Vsekakor je post koristen, ne pa enkrat na leto tri dni zaporedoma. Koristen je v tistih luninih dnevih. Če bi rad shujšal, tak post ni primeren, če pa imaš kakšen drug razlog, ga pa povej, pa se “pišemo# kasneje.

Lp Lela

Jaz sem pred leti izvajala post enkrat tedensko. In tisti dan je bil petek. Moram reči, da sem se krasno počutila. Veliko sem pila in posta nisem izvajala zaradi prevelike telesne teže. Predvsem zaradi boljšega počutja.
Mogoče bi se ga pa tudi jaz ponovno lotila?

🙂 Posta nebi izvajal zaradi prevelike telesne teže, ampak tako kot je rekla Mojca2, zaradi dobrega počutja in seveda zdravja. In tudi razmišljam o tem, da ga nebi izvajal enkrat na leto, ampak večkrat, morda enkrat mesečno za začetek. Zdaj, ko je nekako prvič, se mi zdi, da bi bilo dobro kar več dni se postiti, da se telo res prečisti vseh nabranih strupov in starih usedlin. Enkrat sem že poskusil, a me je hrana premamila. 🙂 Zdaj sem bolj trdno odločen. 🙂

Mojca2, če se bi tudi ti tega ponovno lotila, lahko en druzga spodbujava 🙂

Hujšanje po lunah pa mi ni kaj dosti poznano, saj sem dovolj vitek in ne hujšam … lahko pa poveš kaj o tem, Lela … zakaj ravno ob lunah?

Za praznike pa me ne skrbi, saj ne jem mesa in jajc in teh zadev … kšno pomarančo olupm, pa je:))

Lp, Bach

Mogoče bi pa res ponovno poskusila in bi lahko drug drugega spodbujala:))). Jaz jem zelo malo mesa ker ga enostavno ne morem več. Dogaja se mi, da me v želodcu zaboli, ko zagledam meso. Veliko pojem sadja in zelenjave.
Torej, Bach…kdaj začneva?:)))))

Jaz sem začel že danes, pridruži se mi jutri. :)) Danes ti spodbujaš mene, jutri jaz tebe … 🙂

Zanima pa me, a ima lahko tak post tudi negativne posledice?

Bach

VČERAJ ZVEČER SEM PREBRALA TVOJE PISMO IN BILA SEM VESELA, DA SEM LAHKO PREBRALA NEKAJ, KAR ŽE NEKAJ ČASA HOČEM PREBRATI.
TUDI JAZ ODLAŠAM S TO “POSTNO KURO”, PA VSAK TEDEN REČEM:”DRUG TEDEN”.
ZATO SEM SE ODLOČILA, DA BOM POST IZVAJALA TUDI JAZ, TOREJ ČE POTREBUJEŠ SPODBUDO JO IMAŠ TUDI PRI MENI.
TUDI JAZ BI RADA POVDARILA, DA NI POST NAMENJEN HUJŠANJU, AMPAK ČIŠČENJU TELESA, PREDVSEM PO ZIMSKEM ČASU.
LEP POZDRAV VSEM!

Ja kul da nas je več!! Evo, večer je in jest sm zdržal prvi dan. In že to je velik uspeh. Za jutri se bom pa še odloču. 🙂

Bach

ČE SI ZDRŽAL DANES, BOŠ TUDI JUTRI. ČE SI SI ZASTAVIL CILJ, GA TUDI IZPOLNI.
BOŠ VIDEL, JUTRI ZVEČER BO ŽE BOLJE IN ŠE LAŽJE KOT DANES.
JAZ SEM ZDRŽALA IN NITI NE PREMIŠLJUJEM, DA BI ODNEHALA.

caki kaksen post…da ne bos jedel ali kaj drugega…jst sem vcasih izvajal kaksen tedenski post…da si ga v enem tednu nisem vrgu na roko pa mi ni ratal :).

:)))) Jah, post je mišljen na tak način, da nekaj dni ničesar ne poješ, le piješ (najbolje vodo, najslabše tiste osladkane sokove). Namen takega posta je, da se telo prečisti vsakršne nečistoče, ki so se nabrale, tako da lahko organi začno lažje delovati. Poleg tega pa je tudi duhovno počutje na vrhuncu.

Ne vem zakaj si se postil pri metanju na roko, Edvin? 🙂 A si imel slabo vest, ker si to izvajal prepogosto?:) Ali potem za punco ni nič ostalo hehe.

Bach

Jaz sem tudi trdno odločen, da vsaj še ta dan zdržim. Sploh pa nočem tu na forumu povedat, da sem se vdal … 🙂

Pa sploh nism lačn …

Bach

Dragi Bach !

Tudi jst nimam problema s težo (ali pa ga nočem imeti ?!), tako, da o lununih postih vem bolj malo. Imam pa prijateljico, ki se je tega posluževala in mislim, da je to počela ob začetku vsakega mrka. To pride enkrat na mesec.

Podpiram te v takem načinu postenja in vzdrži. Mislim, da začni z enodnevnim postom, ne z tridnevnim, ker misli, da bo za prvič prehudo.

Mogoče se vama z Mojco2 pridružim. Bosta povedala kako se počutita.

lp Lela

Jaz se bom posta lotila jutri. Ampak jutranji kavi se ne bom odpovedala:))). Popila jo bom pa brez smetane. Ali je to potem še pravi post?

Pozdrav vsem,

sem tudi ena tistih, ki se ze dolgo pripravljam na post, pa ga zmeraj prestavim.
A se vam lahko pridruzim? Jaz bom zacela s postom jutri.
Imam pa eno vprasanje, ali se je ze kdo postil dest dni z javorovim sirupom. Jaz se bi zelela, pa nekako ne najdem volje, da bi zdrzala 10 dni brez hrane.
A bi bil kdo za tako dolg post?

Mojca2 jutri se torej spodbujava….tisto kavo pa kar spij, mislim da je pomembno da pri postu ne pijes sladkanih pijac, lahko se posluzujes tudi caja a brez sladkorja. Dobrodosli pa so tudi sokovi iz sveze stisnjenega sadja.

LP, Klara.

JAZ SEM SE VČERAJ ODLOČILA ZA POST IN SEM ZDRŽALA TUDI DANES. NISEM PA POVEDALA, DA SEM SE ODLOČILA ZA POST Z JAVORJEVIM SIRUPOM, TAKO KOT SPRAŠUJEŠ TI KLARA.
JE PA RES, DA PRI VSEM TEM POTREBUJEŠ VELIKO SPODBUDE.
NIHČE NE BO REKEL, DA JE LAHKO, JE PA FINO, DA SI VSESKOZI ZAPOSLEN.
KLARA, ČE SE BOŠ ODLOČILA BOM SPODBUJALA TUDI TEBE!
BRAVO BACH ZA VZDRŽNOST.

Ela hvala za spodbudo.
Zacela sem danes, potem pa bom videla kako naprej. Pred mano je se cel dan…

LP

No jaz moram sporočit, kako se je izteklo pri meni. Prvi dan sem zdržal, in to brez kakšnih problemov, drugi dan me je malo zvijalo :)) Nato sem popoldne pojedel nekaj sadja in zaključil s postom. Torej nekako nekih 36 ur … odločil sem se da je za prvič dovolj, da ne gre pretiravati.

Bom pa še o tem prebral kakšne članke oz. knjige, mogoče še kaj iz strokovnega stališča. In če bo vse štimalo, bom imel VSAJ 1x na mesec eno-dnevni post.:)

Hvala vsem za spodbudo in vso srečo tudi vam!!!

Bach

Jaz sem začela s postom danes. Včeraj nisem mogla, ker je sodelavka imela rojstni dan in bla bla bla:)))))))))))).
Nekoč se je moja prijateljica postila 7 dni. Pila je samo nesladkan čaj. No, dejala je, da ni bilo tako hudo. Zadnji dan je pa naredila napako. Peš je šla po stopnicah v peto nadstopje in ji je postalo slabo, ker je bilo telo že malo izčrpano.In zelo težko je začela ponovno jesti…enostavno ni bila več lačna. Počutila se je krasno, samo vse stvari je morala delati bolj počasi:))).
Lep pozdrav

Pozdravljeni,
jaz sem danes z mojim postom zakljucila, ceprav sem bila se ob enih trdno prepricana da zdrzim do jutri.Razlog, da sem nehala je bilo slabo pocutje, ful sem bila zaspana in omoticna, tako sem raje nekaj pojedla in zdaj imam zopet vec energije…
Zgodilo se je tudi ze meni, da sploh nisem imela potrebe po hrani, tako sem pojedla na dan kak majhen sendvic, kar je trajalo kakih deset dni do dva tedna…vendar je bila posledica huda.Namrec postala sem zelo omoticna in brez energije, tako da sem pristala v postelji. Najhuje pa je bilo, da sem zacela zavracati hrano, pravzaprav je sploh nisem mogla jesti, ce pa sem se prisilila z malo, pa sem po par minutah bila na straniscu, ker mi je telo vse zavrnilo.Poleg tega pa sem nenehno morala jesti tablete proti slabosti, saj brez njih nisem bila zmozna nic, prevec mi je bilo slabo.No, po kakem tednu sem le zacela zopet jesti.
Tako da, s tem se ni za igrat.

LP, pa veliko volje vsem ki ste se na postu in vsem ki se odlocate zanj.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close