Najdi forum

odstranitev dlak

hello!

zanima me, ce kje v sloveniji opravijo tisto trajno odstranitev dlak [menda z laserjem?]. koliko stane, a boli, kako dolgo traja itd… ce ima kaka zenska izkusnje s tem pa lahko kar pove, da se se drugi izobrazimo.

Matjaz

Ej naj ti neke povem, odstranitev z laserjem je boleča pa še nevarna. Če si jih boš bril pozabi, kajti polj boš mel kar šumo. Naj ostane tak kot je, sam ti predlagam. Kaj pa boš ti nardil, pa je tvoja odločitev.

DRŽ SE

Ok, hvala. Zakaj pa je nevarna?

pa se ves krastast bos…..kot bi te kdo fajn pretepel…..ne priporocam….ker drzi samo nekaj mesecev (3)

Res ne vem od kje jim informacije o poškodbah, bolečinah…

naj ti razložim:
– kot prvo to delajo v vseh večjih kozmetičnih salonih
– kot drugo: najprej ti naredijo test, da vidijo vpliv na kožo – popolnoma nič ne boli, reakcij pravzaprav ni, pri meni nič in kar jih poznam tudi nič
– nadalje moraš pustiti 4 tedne dlake da ti rastejo in jih samo na površini odstranjevat – se pravi samo britje in nič puljenja
– sledi lasersko odstranjevanje – neboleče – ostane rahla rdečica, ki po dnevu izgine
– kolikokrat: največ 5 takih odstranjevanj na enem mestu v času dveh let in čisto nič več, največkrat pa še toliko ne!!! in drži garant!

Cena: so različne za različne dele telesa:
npr. brčice
– prvič 20 000
– drugič 10 000
– tretjič 10 000
– četrtič 5 000
– petič 5 000

Sicer pa takole: v tel. imeniku imaš kozmetične salone, pokličeš, vprašaš – to pa garant nič ne boli – stane pa kot pač stane telefon.

Glede cene me ne vzemi za 100% saj je že kar nekaj časa kar sem bila in jo prej pač osebno preveri.

Drugi so ti verjetno odgovarjali za elektricno epilacijo, ki tudi sodi med trajnejse (vendar bolj bolece) postopke s “stranskimi ucinki”. Laserska tehnologija je najsodobnejsa in najboljse, kar imamo. Toda: kljub vsemu ni 100 %, ker deluje najbolje na tipu koze, kjer je pigmentacije malo (bolj bledi tip), sama dlaka pa je temna. Drugi tipi koze so le malo primerni za tako odstranjevanje, vec je poskodb, zlasti pri temnejsi polti, ker ta absorbira laserski zarek in je treba dovesti za unicenje korenine dlake vec energije, to pa lahko povzroci opeklino.

Po tjasinem ceniku lahko vidis, da te ze navadne brcice lahko stanejo 50 jurjev. Naj ti prisepnem, da je potem se vedno moznost, da jih bos imel (oz. imela, ker je to bolj zensko podrocje odstranjevanja). Nedavno tega je namrec nekje javno neka zenska sprasevala o moznosti tozbe. Ce so ji namrec zagotovili, da je postopek 100 % ucinkovit po dolocenem stevilu ponavljanj, ona pa ni imela nobenega ucinka (!), je upravicena do odskodnine.

Toda saloni znajo zadevo prodati pod: pri vecini ljudi (90 %) popolnoma odstrani dlacice…. Se pravi, da ti ves za tistih 10 %, ki jim ne odstrani in jih ne mores tozit, ce si bil obvescen. Skratka: zenska je zmetala goro denarja za te postopke, ostala pa enaka, ceprav si je zelela biti lepsa…

Premisli o alternativah. Jaz si dlake denimo belim. Kupis “belilno kremo” (Andina), namazes gor za 10 minut in speres potem z vodo. Potem si “blond” oz. se dlacice komaj vidijo. Pa tudi ne postanejo grobe in mocnejse kot po britju.

preprical sem se na lastne oci. Moj kolega je ravno zdej tak kot da bi padu pod kosilnico. Mogoce je res tako kot je rekla irena…da je to posledica temne koze. Je kubanec in je res bolj temne polti.

Odstranjevanje je trajno, drago, ampak posledic pa ni. V smislu, da bi bil rdeč…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close