Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Mladi, ljubezen in spolnost bodoči svak in njegova punca

bodoči svak in njegova punca

Živjo!
Imam eno vprašanje oz.potrebujem pomoč. S fantom sva skupaj 4 leta. On je star 25, jaz pa 23. Ima mlajšega brata, starega 21 let. Hodi z 5 let starejšo žensko. In problem se začne tukaj. Ona je zelo prebrisana. Lovi bogate moške, oz.takšne za katere misli, da so bogati. “Kurba” se okrog in okrog, razdira zakone, imela je že ne vem koliko splavov in baje sploh ne more več imeti otrok. Doma so ji uredili stanovanje, vendar je za gospodično premajhno in premalo “nobel”. Povrhu vsega pa je še lena kot…. , zahrbtna,… In tega fanta je priklenila nase z nevemčim. Čisto ji je podlegel. Vse jo uboga, ko ga pokliče takoj dirja k njej. Res je,da je njegova PRVA punca in da ga je ona, jasno iz izkušenj, naučila vseh posteljnih skrivnosti.
Vsa njegova okolica mu dopoveduje naj se zresni in jo pusti, ker ga samo v slabo luč meče, ker vsi vejo kakšna je. Starši se jasno ne strinjajo in so z vsemi štirimi proti tej vezi, vendar se mu ne da nič dopovedati.
Bojimo se, ker je prebrisana, da bi ga ujela za vedno, ker potem bo pa revež.

Lahko kdo kaj pomaga?

Predvsem se nehajte vtikovati v njegovo zivljenje! Vi mu ze ne boste odprli oci, vase nasprotovanje zvezi bo namrec zvezo se krepilo! Pustite mu, naj sam pride do spoznanja. Grdo je, da tako obrekujete to zensko, cetudi je taksna, kot pravite. Vendar se vas to ne tice. In kaj, ce se je spremenila? Kako se pocuti ona, ko ste vsi proti njej? Ce se ni spremenila, bo to ta fant ze sam spoznal in jo bo zapustil, ko bo v zvezi skripalo.

Ne, ne bo spoznal, dokler ne bo prepozno. Preveč je slep in še vedno preveč otročji, da bi videl kaj dela. Tiče se pa nas v toliko ker živimo pod isto streho. Ker bomo trpeli vsi, ko bo trpel on. Spremenila se pa sigurno ni. Volk dlako menja, čudi pa ne, kajne?

POznam jo pa že tako dolgo, kolikor let sem že na svetu, torej tudi bolje kot on.

Ne razumem, kaj bo prepozno zanj in kaj trpite? Ne razumem v bistvu, v cem je tezava, ali mi lahko bolj podrobno pojasnis? Vas ona moti pri normalnem zivljenju zato, ker je to ona, ali zaradi cesa drugega? Ali ona zdaj zivi z vami? Koliko ljudi zivi skupaj?

Pri odlocanju v imenu drugega je v napoto vedno to, da on pac stvari ne vidi z enakimi ocali. Treba pa je sprejeti in spostovati tudi njega, ima pravico, da pocne, kar hoce, nenazadnje je polnoleten. Ceprav je v vasih oceh otrocji in ceprav si zelite, da bi imel bolj ok partijo. Toda ne morete mu “pomagati”. Pomagal si bo sam, ko se bo dokopal do spoznanj, ko bo pac “odrastel”, morda bo v zvezi skripalo, morda pa tudi ne. Ta spoznanja pa ni nujno, da bodo v skladu z vasimi zeljami. Mariskdaj je za druzino hudo, kadar se jim zdi en clan malo “premaknjen”, morda trapast v svojih odlocitvah in v bistvu bi mu radi dobronamerno pomagali. Toda poseganje v njegove zivljenje je pac vmesavanje. Ali se lahko vsaj do neke mere postavis v njegovo kozo? Zaljubljen je pac in ne zeli, da tako grdo gledate na njegovo custvo, ceprav se vam zdi “napacno usmerjeno”.

Se popolnoma strinjam z Ireno!

Bom poizkušala bolj razložiti, čeprav je težko.
Fant je tako “zalaufan”, da ne vidi prst pred nosom. Stvar postaja vse bolj resna. Pogovor teče tudi o poroki. Zato sem rekla, da bo prepozno. Ko bo enkrat poročen, ne bo več poti nazaj.
Sploh pa ni to obrekovanje, ampak poizkus odpiranja oči. Če bi videla, kakšna je situacija v živo, bi ti bilo jasno. To dekle je dobesedno lovača. Na vse kriplje se trudi ujeti premožnega moškega, pa četudi bo s tem razkopala zakon, če se bo oče odrekel dvema otrokoma. Ima pač ta dar, da moške dobesedno začara in ne vidijo kaj delajo.
Ne gre za to, da ni primerna, pa da jo ocenjujemo. Skušamo v predzadnjih trenutkih rešiti, kar se še rešiti da.
Kar pa se tiče njenega “motenja” družine – moti nas njeno obnašanje, način življenja, njeno razvratništvo, njen odnos do stvari, ljudi, njena hinavščina (ko se pred njim dela zlata, ko ji pa obrne hrbet pa že išče novo žrtev), njen pohlep,… Se ti še vedno zdi vse to vmešavanje kar tako, oz.brez veze?
Verjemi, nikoli nisem rada obrekovala in to se mi tudi ne zdi pošteno. Samo to ni obrekovanje, ampak reševanje skoraj potopljene ladje.
Če bi bilo tako kot praviš, potem mu ne bi vedno ko je gledal kakšno lušno punco in se ji ni upal približati, pomagali, da bi čim lažje prišel do nje, ampak bi ga ovirali na 100 in en način. Ker potemtakem kot mi skušaš dopovedati, nam ne bi bila nobena dobra, se ti ne zdi.

Strinjam se z Ireno in Marjanom. Pustite ga, zaljubljen je – kako boš odpiral oči? Prej bo zasovražil vas kot svojo ljubico. Kar lahko naredite je to, da mu stojite ob strani in ga podpirate, da se bo imel kam zateči, če bo šlo res do poroke in propada. In če se bo vse izjalovilo: najhujša stvar, ki ti jo nekdo lahko reče je: “Saj smo ti rekli”. Ne bo vas cenil, če boste proti dekletu grdo govorili, verjetno pa si vsi želite njgovega prijateljstva, kajne?

Pa kaj vsi mislite, da potem ko bosta pa poročena, da se potem pa lažje rešuje? Ko bo prizadet? Fant še ne ve kako je če te nekdo prevara. Zdaj se je še lahko reši. Ah, kaj sem pozabila. Z mojim sta zelo velika zaupnika. In ko mu je rekel naj jo že končno pusti, mu je obljubil, da jo bo, vendar mu je čez dva dni rekel, da je rekla, da je ne sme pustit, da kaj vse si bo naredila, da ona samo njega ljubi (gleda pa za drugimi),….
Ne, to vsekakor ni normalno!
Po moje in po mnenju najboljših njegovih prijateljev je bolje preprečiti kot pa zdraviti.

Kako bi ti prepričala in preprečila? Jasno, da bi bilo bolje, ampak se NE DA. Še mi tebe ne moremo prepričati oz. se ne pustiš. Kako se bo potem dal prepričati zaljubljen človek. Ne rečem, da je ženska dobra zanj, a do spoznanja mora in lahko pride samo sam. Res ne vem, kaj hočeš slišati: zaprite ga v sobo, priklenite na radiator, dokler ne bo spoznal, da je v zmoti in da je njegova ljubljena v bistvu zver? Ali : pošljite ga na otok TakaTuka za sedem let, da jo bo ob eksotičnih prebivalkah pozabil? Ne moreš kontrolirati drugih, kontroliraj le sebe!
Ne mislim, da bo lažje reševati, ko bosta poročena, mislim, da se nimate pravice vtikati in se tudi ne morete.

Ha ha ha… super si napisala!

zal se moram stinjati z vsemi ostalimi. Fant je zaljubljen do uses (sicer je pa to nekaj najlepsega, a ne??). Ne morete mu pomagati. Poskusajte, pa naj bo se tako tezko, stati mu ob strani ob vsaki njegovi odlocitvi. Prav je, da mu poveste, kaj si mislite, nikakor ga pa ne vlecite stran na vsako silo (prav je zato, ker ko bo enkrat sam spoznal svojo “zmoto”, vam ne bo mogel ocitati, da niste nic storili zanj).

Sicer pa ni nujno, da ne bo uzival v taksnem zakonu. Ce mu to odgovarja, potem se vas to sploh ne tice, pa ce vam se tako ni vsec. Kljucno je, da ve, da se bo imel kam vrniti in se komu zaupati ob morebitnih tezavah. To pa je mogoce le, ce mu sedaj stojite ob strani.

Ker ocitno lovi bolj bogate, predvidevam da ste tudi vi med premoznimi. Zato predlagam, da kupite stanovanje, ter mu ga date v uporabo (ce se mu ga bojite podariti).

upam, da sem vsaj malo lahko pomagal.

LP, Učo

zal se moram stinjati z vsemi ostalimi. Fant je zaljubljen do uses (sicer je pa to nekaj najlepsega, a ne??). Ne morete mu pomagati. Poskusajte, pa naj bo se tako tezko, stati mu ob strani ob vsaki njegovi odlocitvi. Prav je, da mu poveste, kaj si mislite, nikakor ga pa ne vlecite stran na vsako silo (prav je zato, ker ko bo enkrat sam spoznal svojo “zmoto”, vam ne bo mogel ocitati, da niste nic storili zanj).

Sicer pa ni nujno, da ne bo uzival v taksnem zakonu. Ce mu to odgovarja, potem se vas to sploh ne tice, pa ce vam se tako ni vsec. Kljucno je, da ve, da se bo imel kam vrniti in se komu zaupati ob morebitnih tezavah. To pa je mogoce le, ce mu sedaj stojite ob strani.

Ker ocitno lovi bolj bogate, predvidevam da ste tudi vi med premoznimi. Zato predlagam, da kupite stanovanje, ter mu ga date v uporabo (ce se mu ga bojite podariti).

upam, da sem vsaj malo lahko pomagal.

LP, Učo

Tudi jaz se strinjam z vsemi ostalimi. Sem imela tak primer, vendar sem bila jaz tista, katera si ni dala dopovedati ničesar. Noben me ni mogel prepričati v to da bi ga pustila. Zečela sem sovražiti vse okrog sebe samo njega ne. Vezo sem končala takrat, ko sem sama spoznala, da ni upanja.Hvala bogu, da ob pravem času (Veza je trajala 3,5 let). Zato ti tudi Leja jaz svetujem, da se ne vtikaš in pustiš tako kot je. Spoznati bo moral sam in bolje tako.

Leja, fant je toliko star, da mu ne morete in mu tudi nimate pravice določati s kom je lahko, s kom pa ne. Lahko mu poveste svoje mnenje in kot si napisala ste mu, povedali kakšna je ta punca bila (ali je še), zdaj pa je na njem, da se odloči. Samo, ravno tako kot pri vsakem drugem človeku se tudi na njej sigurno poleg negativnih lastnosti najdejo tudi pozitivne in prav te je verjetno ta fant odkril v tisti “pokvarjeni” punci. glede na to, kakšen odnos imaš do nje zelo dvomim, da sta bili ali sta taki zaupni prijateljici, da bi ti ona povedala za vse pretekle “podvige”, še manj pa za splave, ki naj bi jih bilo že ogromno. To je tako intimna in pogosto travmatična zadeva, da redkokatera punca svoje splave obeša na velik zvon. Po moje ste vsi skupaj postali žrtve krajevnih čenč. Mogoče pa hoče punca na novo, prekiniti s preteklosjto, pa kakršna koli je že bila…. V glavnem, pustite fantu, da sam pelje svoje življenje kot hoče, za to je zadosti star. Po moje je že prav sit tega, da mu vedno drugi govorite, kaj naj počne, s kom naj bo… in s tem, ko mu spet nasprotujete in pamet solite ga še bolj potiskate oni punci v naročje. Spustite ga iz vate in naj se sam uči življenja na svojih izkušnjah!

Upam, da imate vsi prav!
Ne bi rada, da bi se kdorkoli od nas tepel po glavi, zakaj mu nismo pomagali ko je bil čas.

Hvala, čeprav se od začetka nisem strinjala z vami!

Se nekaj bi bilo dobro povedati. Res verjamem, da mu hocete dobro in da je zenska pac “coprnica”. Toda vedi, da je pravzaprav najbolj zoprno to, da ga hocete zavarovati pred zivljenjskimi izkusnjami. Izhoda iz zakona ni bilo samo v srednjem veku (dokler naju Bog ne loci?) – sedaj to obstaja. Mnogo je zakonov, ki po 20, 30 ih skupnih letih samo se vegetirajo. Stvar posameznikove zrelosti in uvida (spoznanja) je, ali bo tak zakon zapustil – prav tako ze prej nesmiselno zvezo.

Skratka – zenska je, kot jo opisujete, manipulatorka in lovaca. Njega izsiljuje. Dokler se bo on pustil izsiljevati (in jo tudi ljubil), bo pac tako. Ce se ne bi njej, bi se komu drugemu. Ocitno nima pravih spoznanj v zivljenju, da bi znal prepoznati zahrbtnost. Toda kako naj ta spoznanja doseze? Prav gotovo ne preko vasega nasprotovanja, saj ga ne razume in ga ne bo mogel dojeti!

Ergo: najbolje bo, ce zvezi ne nasprotujete, vendar pa njemu, ce se obrne na vas, prijateljsko svetujete, naj z zakonom se pocaka. Kam pa se mudi? To jima (mu) bo dalo cas, da se zveza bodisi utrdi, bodisi prekine. Tako je pravzaprav najbolj prav. Ni pa ga treba svariti pred njo in mu jo slikati crno. To ga namrec osebno prizadene – on vidi to kot napad nase (na svojo izbiro in presojo), ne le nanjo. Glede na to, da ona grozi, da si bo nekaj naredila, ce se bo zveza prekinila, gre res za manipulacijo in grdo izsiljevanje – najverjetneje hoce izsiliti zakon. Vendar zakaj bi se zveza prekinila, ce jo on ljubi? Mar je ne ljubi? Mar je negotov, razmislja o prekinitvi? Tedaj mu stojte ob strani prijateljsko, to je – kakorkoli se bos odlocil, smo na tvoji strani. Najverjetneje bo namrec sam spoznal, kaksna je ta zenska. Razblinite pa mu strahove, da je odgovoren, ce si bo kaj naredila. Povejte mu, da so taksne izjave navadno, zahrbtno izsiljevanje.

Opisali ste tudi, da ste mu pri njegovih ljubezenskih zvezah “pomagali”. Pretirana pomoc je verjetno se poglobila njegovo negotovost in neizkusenost v teh receh. Zato vam zdaj svetujem – pustite ga koncno, naj si nabere izkusenj. Tudi, zal, grenkih. A ce bi ga pustili v svetu, kot v neki vati, in nenehno skrbeli zanj – mar bi res izkusil tudi pravo osebno sreco?

Dal si zelo dober predlog glede stanovanja. Na ta nacin bi mu izkazali spostovanje in mu dali samostojnost, v kateri se bo lahko razvil neodvisno. Prav tako bi ga tam lahko obiskovala ta zenska, ki vam gre na zivce – tako bi izginila iz vasega zivljenja. Seveda pa mu dajte stanovanje samo na uporabo, da ga ne bo mogel prepisati nanjo.

Mislim, da bi morala misliti tudi takole: zivljenjske izkusnje, tudi grenke, so zelo dragoceni sadezi. Ali ne cenimo srecnega zivljenja, ki ga dosezemo s svojim trudom ravno zaradi preteklih slabih izkusenj? Ali ni lepo po tistem, ko je nekdo kot partner grdo ravnal s tabo, najti koncno nekoga, s katerim se zelo dobro ujames in je razmerje cudovito? Ali bi tako rec sploh znal res ceniti, ce ne bi dozivel in videl tudi slabse plati? Morda, toda tudi grencina je v zivljenju pomembna, tako kot krize. Naucis se jih premagovati in s tem dozorevas. Kdor pa bolecine ne zna premagati in se utaplja v njej, se pomiluje ali obtozuje druge “za svojo nesreco” in dobesedno obcepi v lastnem dreku, je prav pomilovanja vreden osebek, ki ostaja na stopnjo otroka – hoce, da mu pomagajo drugi.

…vsaka izkušnja tako dobra oz. tako grenka pusti v človeku sled…na ta način se to tudi uravnavav bodočnosti oz.zna ceniti tisto kar imaš…skoraj je v takih primerih bolje človeka pustiti naj sam pride do tega kot ga s tem moriti…kajti nenehno opozarjanje na napake nekoga samo napako navidezno pri samemu sebi zaslepi…vsi delamo v življenju napake…to pomeni da nekaj delamo…napak ni ko nič ne delaš…na napakah se učimoIrena je pisal/pisala:
>
>
>
> Mislim, da bi morala misliti tudi takole: zivljenjske
> izkusnje, tudi grenke, so zelo dragoceni sadezi. Ali ne
> cenimo srecnega zivljenja, ki ga dosezemo s svojim trudom
> ravno zaradi preteklih slabih izkusenj? Ali ni lepo po
> tistem, ko je nekdo kot partner grdo ravnal s tabo, najti
> koncno nekoga, s katerim se zelo dobro ujames in je razmerje
> cudovito? Ali bi tako rec sploh znal res ceniti, ce ne bi
> dozivel in videl tudi slabse plati? Morda, toda tudi grencina
> je v zivljenju pomembna, tako kot krize. Naucis se jih
> premagovati in s tem dozorevas. Kdor pa bolecine ne zna
> premagati in se utaplja v njej, se pomiluje ali obtozuje
> druge “za svojo nesreco” in dobesedno obcepi v lastnem dreku,
> je prav pomilovanja vreden osebek, ki ostaja na stopnjo
> otroka – hoce, da mu pomagajo drugi.

Mislim, da poznam podoben primer. Ne glede denarja, ampak glede zvestobe žene. Z možem imata dva že skoraj odrasla otroka in kolikor vem, ga ona že kakih 20 let lomi naokoli, on pa ne. Ker je bila nekaj časa moja sodelavka (takrat je zapeljala enega mladega pripravnika, ki jo je ubogal na vsak migljaj, hodil je tudi k njej domov in govorili so, da vedno ko on pride na obisk, pelje mož psička na sprehod…) jo poznam tudi kot osebnost in lahko rečem z eno besedo, da je pokvarjena.
Mož jo ima očitno zelo rad, pogosto se zaljubljeno sprehajata z roko v roki po našem malem mestu…

Torej vsi vemo kaj je na stvari. Sedaj pa vas sprašujem če je kaj narobe:
Je ona zadovoljna? Očitno da, ima se fajn z možem, (koliko parov poznate pri 45. ki se javno sprehajajo z roko v roki in se crtlajo na javnem mestu?), očitno ima ljubimcev kolikor se ji zahoče, dva čudovita otroka, itd…
Je on zadovoljen? Očitno da. Ima lepo in strastno ženo, ki mu morda namenja precej več nežnosti kot kaka konzervativna in hladna žena komu v kaki “boljši” družini, njenih ljubimcev se je očitno navadil in ga verjetno ne motijo, ali pa vsaj ne toliko, da bi jo bil pripravljen izgubiti, …

Celo mesto se sicer zgraža, onadva sta pa očitno čisto zadovoljna in po mojem samo to šteje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close