Najdi forum

PUPE!
Ali katera uporablja tampone?Zanima me ali jih uporabljate pogosto-slišala sem namreč, da ni priporočljivo tampone zelo pogosto uporabljati, še posebej prve dni.
Kako si ga najlažje vstavite in na koliko časa ga menjate?
Ali je tampon primeren za device?
hvala
ciao

Sem ena redkih, ki tamponov ni uporabljala nikoli, ceprav se mi zdi, da je zadeva verjetno prakticna. Toda zaradi sibke menstruacije, ki se hitro konca, v bistvu ni bilo potrebe, da bi jih uporabljala. Tampon, prepojen s krvjo, je namrec bogato gojisce za razlicne bakterije – prav tako seveda vlozek. Zdaj pa premisli, kje bi imela raje to gojisce – v sebi ali ob sebi? Ce ze moras uporabljati tampon, nikar ne pozabi nanj in ga pogosto menjaj s cistimi rokami ali z nastavkom! Deviska kozica se verjetno s tamponom ne bi poskodovala, saj je elasticna. Dobijo se tudi mini tamponi, ki te kozice ne poskodujejo. Sicer pa devistva ne predstavlja ta kozica – tako je bilo namrec v srednjem veku ali pa je se danes kje, kjer so z misljenjem in zenskimi pravicami za luno.

tjaška,

sama tampone uporabljam ze vec let, pa nikoli nisem imela problemov (razen prvic, ko sem bila nesproscena). svetujem ti da si kupis kvalitetne tampone, cim manjse (npr. o.b. comfort), pozorno preberi navodila pa bo vse v redu. ce imas mocno menstruacijo ti odsvetujem uporabo prvi in drugi dan (jaz jo imam mocno in je uporaba vlozka bolj prijetna), drugace pa se jaz pocutim dosti boljse, saj lahko nosim tangice in me ne skrbi, da bi kaj pricurjalo mimo hlack…

TAMPONE UPORABLJAJ BREZ SKRBI, PAZI LE NA TO, DA JIH REDNO MENJAŠ. PONOČI JIH RAJE NE UPORABLJAJ. SO PA TAMPONI VELIKO BOLJ PRAKTIČNI KOT VLOŽKI. NEVARNOSTI ZA TOKSIČNI ŠOK SO MINIMALNE – KOT PRI VLOŽKU SKORAJ – VAŽNO, DA PAZIŠ NA HIGIENO IN DA NE UPORABIŠ PREMAJHNIH ALI PREVELIKIH GLEDE NA MOČ MENSTRUACIJE. SICER JE PA VSE RAZLOŽENO PO DOLGEM IN POČEZ NA NAVODILIH O.B. TAMPONOV, KI SO PO MOJEM MNENJU NAJBOLJŠI. NAŠI VIRIANA SO ZANIČ (SO SLABO VPOJNI IN DOSTIKRAT PRITEČE KRI, KO JE TAMPON ŠE ČISTO SVEŽ IN NENAPOJEN) – ZATO RAJE PLAČAJ MALO VEČ IN BOŠ ZADOVOLJNA.

sama tampone uporabljam že osem let in si sploh ne morem predstavljati, da bi uporabljala vložke. Takrat ko sem jih me je stalno skrbelo, če se bo pojavil madež na hlačah. Sedaj ko imam menstruacijo, v bistvu niti ne vem, da jo imamtjaška je pisal/pisala:
>
> PUPE!
> Ali katera uporablja tampone?Zanima me ali jih uporabljate
> pogosto-slišala sem namreč, da ni priporočljivo tampone zelo
> pogosto uporabljati, še posebej prve dni.
> Kako si ga najlažje vstavite in na koliko časa ga menjate?
> Ali je tampon primeren za device?
> hvala
> ciao

živjo,
tudi jaz jih uporavljam kake 7 let. Prej sem vložke. Sošolka me ne nagovorila, da naj poskusim. ne bi več zamenjala za noben denar. Tako so praktične, tudi ko si skupaj s partnerjem, se lahko vsaj malo pobožaš, celo še dalj greš lahko (ne do konca) – za tiste, ki jim paše, pri vložkah to ni mogoče oziroma marsikateri fant ne mara.

Meni so ful kul tamponi. Samo čimmanjše uporabi. Bolj so!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close