Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Mladi, ljubezen in spolnost ginekolog – vprasanje za zenske

ginekolog – vprasanje za zenske

Mene pa neki zanima….nisem se bil pri ginekologu hehe in tudi nikoli ne bom, zato me daje firbec, in ce si katera upa odgovorit bom zelo vesel.

Ko vam ginekolog sari po mucah…ali vas to kaj vznemirja, kaksen je obcutek,
…naprimer, ko sem bil jaz enkrat na sistematskem pregledu mislm da 4 letnik faksa, nam je tice pregledala ena prou fletna zdaravnica ki je bla prava sexbomba…..

…ne vem ali so nam jo nastavli, ampak skor vsem se je dvignu med pregledom….in meni je blo nerodno za dol padet…zanima me ce mate zenske kdaj take probleme….vam se sicer ne dviga, ampak vseeno.

…kasneje smo ugotovil, da so verjetno testiral kaksne reflekse mamo in podobne zadeve….ce mogoce kaksen ‘dohtar’ bere te strani, me zanima ali obstajajo kaksni taki testi

Kje si študiral, v Ljubljani ali Mariboru?

Nobenih takih testov na sistematskih pregledih ni 🙂

Ne morem ti pomagat, ker imam ginekologinjo in ker nisem lezbika. Če mi kaj preveč šari tam spodaj, me prej nervira in boli kot karkoli drugega.

Laura

Kakšno vprašanje!
Ker je moj ginekolog moški, ti lahko odgovorim. Daleč od užitkov in vznemirjenja je tak pregled. Zanj smo pač del službe in pristop je temu podoben – nič nežen, čista rutina, rahlo grobo… To me pa res ne vznemirja. Pa tista koviska stvar, ki ti jo vstavi v vagino, da ti vzame bris – ponavadi je mrzla, trda – rosfrej pač.
Navsezadnje pa položaj na mizi, noge v stremenih…
Mislim, da je za vsako žensko tak pregled nujno zlo – čimprej mine tem bolje.
Najboljše je tisto na koncu – čez eno leto pa se spet vidiva ( hvalabogu da je leto kar dolgo).

Te še kaj zanima?

Vse prej kot vznemirljivo. Tako kot pravi nn – še sreča, da je samo enkrat na leto.

Pozdravljen, Edvin!

Te bom mogla kar razočarati. Že sama misel na servis mi je zoprna. Pregled pa vse prej kot prijetn. Je neprijeten in včasih celo malce boleč. Kar predstavljaj si …………… Razen, če ne uživaš v bolečini.

LP

Enako…..

šit!Pa ste me prestrašle!Še nisem bila pri ginekologu in po vašem opisu pregleda mislim, da bom še dolgo odlašala, čeprav vem da je priporočljivo iti na pregled…A mi lahko katera opiše kako poteka pregled?Kako ste se počutile na prvem pregledu?Hvala

Hvala za odgovore.
Niti sanjalo se mi ni kako to zgleda.

to bom lohk zdej spet pameten :))))

ja ,ubistvu me zanima kaj je to bris, ali je to vzorec tkiva mogoce?
ja pa kok casa traja pregled ponavadi?

ok to bi blo pa res vse
thx

Popraskajo ti malo ne vem česa točno (tkiva najbrž, res) z maternice. Prav “pregled” je hiter; 5-10 min. Ostalo (pogovor) pa lahko traja.
LP

Edvin, bris je vzorec maternične stene, ki vsebuje sluz in malo tkiva – vse je potrebno, da se ugotovi, če je vse v redu, oz. če so nastale kakšne benigne ali maligne novotvorbe. Hladni rostfrej kromirani instrument pa se imenuje speculum.

lp,

Ne bodi prestrašena! Bolj te je strah bolj boš “trda” in to pomeni da bo bolj neprijetno.
Zgleda takole:
– pri sestri dobiš kartoteko in vstopiš v kabino ( vmesen prostor pred ordinacijo)
tam slečeš spodnje perilo – fino je če imaš krilo , čevlje imaš obute
– zdravnik pokliče naprej, vstopiš, vpraša če je kaj posebnega, kdaj je bila zadnja menstruacija
– se vležeš na mizo, na hrbet, noge daš v stremena, krilo potegneš navzgor do pasu
– kot je povedal Allure ti v nožnico vstavi speculum – bodi mirna, misli na fanta… pa boš sproščena in v trenutku bo mimo
– s prsti ti potipa v nožnico in hkrati pretipa trebuh – saj res pred pregledom naj bo mehur prazen.
No pa si zaključila – saj ni dolgo trajalo – glede bolečin: mene nikoli ne boli.

Da pa se počutiš grozno, te je strah… – prijavi se, pojdi in to bo minilo.
Upam da sem ti vsaj malo pomagala!
Čao!

S speculumom ginekolog ne jemlje brisa, ampak samo “razpre” noznico – toliko, da lahko vidi, kje s posebno “lopatko” lahko opraska maternicni vrat in tako vzame majhen vzorec tkiva, ki ga pogleda pod mikroskopom, ali so celice kaj spremenjene. Mlajsim zenskam naj bi se bris vzel vsaki dve leti, starejsim lahko pogosteje. Rak maternicnega vratu je namrec v porastu, vendar zlasti na racun zensk, ki ne hodijo redno h ginekologu. Otipavanje trebuha je ugotavljanje, ali je prisotno vnetje, nenormalno tipne zatrdline ipd., prekomerna obcutljivost, pregled naj bi tudi ugotovil lego maternice (nazaj, navzpred ipd.). Sam pregled in prijemi med pregledom so obicajno zastavljeni tako, da ne vzburjajo (naj ne bi!) – zdravnik se najbolj obcutljivim in vzburljivim delom izogiba.

najlepša hvala!

Pameten????
Za to potrebuješ še kar nekaj časa predvsem pa razmisleka. Če misliš, da je vsako “šaranje po muckah” vznemirljivo raje zamenjaj svojo zbirko porničev za kakšno manj obremenjujoče čtivo; največ pa se boš naučil, če boš poslušal želje svoje izbranke-verjemi mucke rade povedo kaj jim je všeč, če jih skrbno poslušaš.

draga bina…pameten pomeni…pametnjakovic…da o necem pametujes…..to pomeni v mojem mailu….

zbirke pornicev pa na zalost nimam…se revije nimam nobene….imam pa ze nekaj casa namen kupit eno…kaksen playboy bi se mi zdele ful prilegel….

…je pa res da imam dostop do adult chanel,red hot evro, X channel, itd….

in ce si ti potrebna….evo tuki je naslov pa se malo potolazi…

http://www.theadultchannel.co.uk

Edvin..kolko se spomnim so mi tiča pogledali le na pregledu za nabor..bil je zdravnik, tak da mi ni blo preveč nerodno…

Edvin!

Malo prebiram tale forum in tvoji odgovori se na njem prav pogosto pojavljajo in moram rečti, da so nekateri prav nesramni in nerprimerni. Je ti zato , ker se tvoja identiteta ne vidi in, da te nihče na pozna???Se drugače tudi tako obnašaš? Do svoje punce naprimer?
Sicer imaš kdaj tudi kakšno pametno vprašanje (kar je pohvalno, ker je takih malo) ampak vseeno, odgovarjaj ljudem kot bi si ti želel, da oni odgovarjajo tebi, ne pa prostaško in primitivo!!

Zdej me prav zanima, kaj boš odgovoril, da sem stara mama, brez humorja ali potrebna???
Ha?

Lepo se imej !

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close