Najdi forum

Ker ste v glavnem vsi povezani verjetnostjo zanositve, ko imaste spolne odnose
vam v izobrazevalne namene priporocam stran

http://www.kiss.uni-lj.si/~k4fr0317/splav/abortus.html

kjer boste o splavu izvedeli več, kot ste si do sedaj o tem predstavljali.

Ti si en navaden Rodetov in verski fanatik. Me zanima, katera desna stranka te plačuje? Nesramnost pa taka, da se taki linki pojavljajo tukaj! Uzaljena Pikica

O čem pa gre članek?

Sploh ni članek, ampak so posebej nagravžne slike. Saj splav sam po sebi je nagravžen, tukaj ni dileme, ampak, če je človek v stiski ali ne more imeti otrok, je potem to najboljša rešitev, a ni tako?

Bolje, da “otrok” takoj umre, kot pa da je celo živeljenje tepen, ubog in zaničevan. Sicer si pa slike oglej sama, zelo grdo. On je to namensko naredil, pač klerovska propaganda.

Pezde….A ni dost, da je zdej Bush prišel na oblast v Ameriki???

To, da je Bush prišel na oblast je pravi božji blagoslov.

Lep pozdrav, Andrej

Pol pejt pa tja živet, ane, pa bog ti naj požegna….
Sicer pa, kaj delaš na strani, kjer se pogovarjamo o seksu-kaj ni to proti tvojim fajmošterskim načelom???

Pol pejt pa tja živet, ane, pa bog ti naj požegna….
Sicer pa, kaj delaš na strani, kjer se pogovarjamo o seksu-kaj ni to proti tvojim fajmošterskim načelom???

Tudi splav je povezan z sexom, kakorkoli že ima pa vsak pravico, do mnenja, saj na vse zadnje je samo mnenje, kdo pa te tukaj lahko prepriča v nekaj če sam tega nočeš, potem tega ne bereš, delaš gledaš PAČ….

Nekdo postavi link na stran, ki vas osebno ne prizadene ne v preričanjih ne v vašem odnosu do splava pa ga že okličete za verskega fanatika, za častilca Busha itd. Nekdo postavi link na stran o mučenju živali pa se zgražate in kličete na odgovornost ljudi, ki so za mučenje živali posredno ali neposredno odgovorni. Bravo Miha, tvoj predlog na stran o splavu samo podira vasezavarovane slepce, ki trdijo da je splav svobodna odločitev ženske, da lahko s svojim telesom počne karkoli. Ta stran pa jasno pove, da je zarodek “druga oseba”, ki po naravni evoluciji poretbuje devetmesečno “ljubečo” materino telo za svojo rast in razvoj. Gre se o ubijanju osebe. Žal ljudje ki zagovarjajo nedolžne otroke so takoj povezani z cerkvijo ali mračnjaškimi, nazadnjaškimi silami. Jaz sem samo hvaležen ker ljudje, ki imajo take izpade proti nemočnim otrokom v materinem telesu, da jih ni doletela nesteča enga izmed splavljenih otrok. Oni lahko uživajo v življenju, imajo to srečo, žal pa jo odrekajo tistim, ki jih imajo za “moteč trenutek” njihovega egoističnega ali pa neodgovornega življenja.

se popolnoma strinjam.

Posluši ti, d……., zdej si me pa r………!!! Ne mi ti o neodgovornem in egoističnem življenju, ker ga ponavadi živite ravno moški. In tudi moški ponavadi prisilijo ženske, naj splavijo. Torej ne mi s…. o stvareh, ki jih ne poznaš in na njih gledaš enostransko!!!
Po tvoje bi morali splav prepovedati??? A to pomeni, da bi bilo na svetu potem ne 6 miljard, ampak 170 miljard ljudi? A veš, da s tem, ko bi splav prepovedali, bi le podprli mazače, ki bi ženske “odpirali” in rezali? Sploh veš, kaj govoriš???
Poleg tega: tipi pridete, nabrišete in slej ko prej greste. Ženska pa naj obdrži froca, zanj skrbi, vi pa ne boste niti tolarja prispevali za njegovo izobrazbo!
Kaj pa posilstva, ti vase zaverovani ………??? Te posili, recimo, stric, pa zanosiš, pa naj bi froca(otrok) kar obdržala? Daj malo razmisli, kaj otroci, ki niso zaželeni, preživljajo celo življenje! Saj menda veš, kaj se dogaja okoli tebe, mar ne?
Pa ne omenjaj mučenja živali, kakršen c…….. si, najbrž tudi to zagovarjaš, a ne?
V 21. STOLETJU SMO, J……..!

Splav je odločitev žensk in samo žensk – in noben Rode ali Bush nima pravice odločati o ženskem telesu ali njeni svobodni volji. Strinjam se z Dobro mačko!

Pozdravljena Dobra Mačka in Maja…
Očitno brez osebnih žalitev ne gre. S tem dokazuješ (predvsem Dobra Mačka), da ti niso mar tudi ljudje, ki še živimo in razmišljamo s svojo glavo, saj žaljivke iztreseš kot jesenski sejalec. No pa pustimo ta argument. Hvala za odgovor in za nekaj zanimivih tem, ki se odpirajo v tvojem, očitno v jezi napisanem sporočilu. Označila si me za debila, in ne vem če bom sposoben argumentirati kar ti želim povedati.
Najprej o moški neodgovornosti. Praviš, da moški živimo egoistično in neodgovorno življenje. Res nas je veliko. Vendar so med nami tudi izjeme. Tega ne moreš zanikati. V mojem prejšnjem prispevku nisem niti omenil, kdo živi egoistično in neodgovorno. V mislih sem imel oba spola. Saj vem, da te ne bom prepričal. Pa ti vseeno povem. Ko pa trdiš, da navadno moški prisilijo ženske naj splavijo, je pa to zelo relativna izjava. Poznam fante, ki so se razšli s svojo punco, ker je samovoljno naredila splav.
In ne mi trdit da jaz na stvari gledam enostransko. Pa mi prosim povej tvojo dvostransko gledanje. Navdihni me, da bom tudi jaz dvostransko razgledan. Argumentiraj, dokaži mi znanstveno, da otrok v materinem telesu ni oseba. Druga oseba, ki ima svojo genetsko (podedovano od obeh staršev) zasnovo, ki mu omogoča, da raste kot avtonomni osebek, tudi znotraj materinega telesa. Mati je le posrednica med njim in zunanjim svetom (če se lahko tako izrazim), je le (iz biološkega stališča gledano) njegova gostiteljica za devet mesecev, ki mu preko lastnega prehranjevanja omogoča rasti in razvijati se. Njegovo srce, ni ženski del telesa. Njegove roke, nista novi par ženskih rok (noseče ženske), ki ji je zrasel v maternici. Njegova rast in razvoj sta povsem neodvisna od rasti in telesnega razvoja matere. Ali nebi bilo smešno, če bi tvoja mama jedla redila pa bi se ti. Saj si vendar tudi ti bila del »maminega telesa«. Samo, ker tvoja mama ni želela vreči kupček mesa v koš za smeti, te je rodila. In sedaj lahko prepevaš in popizdavaš nad menoj. Prosim za argumente, ne pa za bruhanje tvoje jeze preko interneta na ljudi, ker se pač ne strinjamo s tvojim pogledom na življenje. Ja vprašanje je koliko sploh ceniš življenje? Vendar si boš morala odgovor na to vprašanje poiskati sama. Če ga boš sploh iskala? Seveda, boš rekla: ženska ima pravico delati s svojim telesom kar hoče. Saj ni res. Ali veš, da je namerno povzročanje ran samemu sebi kaznivo dejanje. Ali veš, da je samomor zakonsko prepovedan (seveda, tisti, ki ga bo hotel narediti ga bo naredil, in tisti, ki ga bo preživel, tudi nebo dobil kazni ampak, če je le mogoče zdravstveno pomoč). Zakaj je potem kaznivo drogiranje, saj lahko človek dela s seboj kar hoče. Kot vidiš tudi družba daje telesu pomen in vrednost. Žalostno je le to da ta ista družba, določen del, še nedolžnega otroka v materinem telesu gleda kot, skupek mesa, ki tam pač raste in, če nebo prišlo do splava, se bo potem rodila kakšna deklica ali fantek.
Druga tema: posilstvo. Niti jaz niti ti (seveda, če ne bova posiljena) ne moreva govoriti v imenu ženske, ki so jo posilili in je potem zanosila (no ja, jez nebi mogel zanositi). Lahko se temu problemu približava le razumsko in ga poskušava razumeti. Vendar rešitev problema, vsaj tako jaz mislim, ni v splavu nezaželenega nedolžnega otroka. Češ, naj naredi splav, pa bo stvar rešena. Sodišče bo kaznovalo storilca in posiljena deklica se bo lahko naprej veselo sprehajala po svetu in naprej seksala kolikor bo hotela. Kaj pa psihološki problemi, ki se vselijo v podzavest osebe, ki je v stanju šoka posilstva, in je velikokrat nezmožna razumsko, hočem reči objektivno, odločati o posledicah splava. (saj veš, da se danes lahko na podlagi psihiatričnih izvidov oprosti tudi kakšnega morilca: diagnoza = neprištevnost ali pa zmanjšana prisebnost v času umora). In povem ti, da kar nekaj časa traja, da se oseba ki je bila posiljena spet »?normalno?« vključi v spolnost. Kdo ima v takem primeru pravico odločati še o življenju nedolžnega otroka? Saj je dekle, žena pod šokom, nezmožna objektivnosti, nezmožna sama odločati, kakor ti in Maja trdita, o svojem telesu. Lahko pa prebereš kakšno zgodbo deklet, ki so bile posiljene med vojno v Bosni s strani svojih sovražnikov. Nekaj jih je naredilo splav. Nekaj pa jih je, kljub temu, da so bile posiljene s strani sovražnika, bile na žaljiv način obravnavane, otroka obdržalo in se »danes skupaj s otrokom veselijo jutranjega sončnega vzhoda« (besede ene od njih, ki jih je izrekla v enem dokumentarnem prispevku nemške televizije pred par leti). Te, ki so rodile, niso oprostile svojim posilateljem, niso pa posledice posilstva, otroka, splavile, ker so bolj cenile življenje otroka kot pa lastno sovražnost do nasilneža. In povem ti, da je večina teh deklet danes bolj pomirjena sama s seboj, kot pa tista ki so naredile splav. Vsekakor pa je potrebno vsak primer posebej poskušati razumeti..
Popolnoma se zavedam, da smo v 21 stoletju, ki ga omenjaš kot argument napredka in svobode. Res je, človeštvo je napredovalo tako v tehniki tako v načinu življenja. Veliko je pozitivnih stvari, ki nam jih prinaša napredek. Vendar je biti zunaj 21 stoletja, če rečeš bobu bob. Če rečeš, da je splav umor nedolžnega otroka. Ali sem zaradi tega zunaj 21 stoletja? Internet in računalnike uporabljam že 12 ali več let (ko še ti verjetno sploh nisi vedela kaj računalnik je), govorim (in pišem) tekoče v 4 modernih jezikov, zraven tega še jezike prejšnje skupne domovine Jugospavije, spoznal sem ljudi iz vseh kontinentov, od klošarjev pa vse do ministrov, prepotoval sem celo Evropo, videl njene lepe in žalostne strani, potem pa pride dobra mačka in mi pove, da moram živeti v 21 stoletju. Nima se namena hvaliti, (čeprav lahko to tako izgleda) kaj sem že videl in kaj znam. Hočem ti le povedati, da sem videl in živel malo več 20 in 21 stoletja kakor pa ti. Lep pozdrav

PS: ne zagovarjam mučenja živali, nasprotno rad jih imam, imel sem jih že tudi veliko. Živali sem namreč »kupil« pri veterinarju. Za otoke pa sva z ženo sama poskrbela in se veselima skupaj z njimi vsakega sončnega vzhoda in jočeva z njimi, ko so žalostni ali imajo, imava, probleme.

Kdo bi bral te tvoje klobasarije…
Obstajate ljudje, ki verjamete v dobro. Ma nemoj! Se strinjam z dobro mačko, ker je povedala, kar ti leži.
Bolje narediti stokrat splav, kot pa roditi nekoga, ki bo potem celo življenje nesrečen, ker ne bo imel denarja, ne kruha, ne službe…
In ko te nekdo posili, potem pa obdrži otroka, saj je tako rekel papež, pa stric Bush, pa tale Aleš?! Ja, halooo?! A mate možgane?

Takim, kot je Aleš človek ne more pomagati. Želela bi se le, da bi bil ženska in da bi ga posilil slinast star gnusobnež in da bi Aleška – poštena, kot bi bila – obdržala tega otroka.

Tako je! Ženska ima svoje telo in svojo pamet, pa naj bo to dobro ali ne. Samo razni Rodeti in Bushi vidijo v ženskah tako ali tako samo neko hudičevko in pomočnico ter slugo moškemu. Kar je pač že znana storija, preberite kak odlomek iz biblije.
Čas je, da smo ženske že končno enakopravne z moškimi! Naj živi svoboda!

Še ena ki nima argumentov kakor svobodna volja ženske in dominacija nad lastnim telesom to razglaša kot pridobitev ženskega feminističnega cilja. Sama pa ne vidi da je resnica veliko bolj pereča kot si ona lahko misli. tukaj se borite za svobodno odločanje nad ubojem nedolžnega otroka s trditvijo da lahko s svojim telesom delate kar hočete. V 2/3 sveta še ženske borijo za osnovne človerkove pravice. In v 2/3 sveta so ženske suženjsko podvržene, zakonsko in zaradi tradicije, suženjstvu močkemu, izključene iz javnega življenja in tako dalje. Zakaj se ve feministične prerokinje ne zavzemate za pravice drugih žensk, temveč za pravice svoje “riti”, ki ji že tako ali tako nič ne manjka.
PS. Za enakopravnost ženk, pa sem naredil več kot katerakoli vas trobent, ki ne vidite vdrugega kot lastne interese svoje zamegljene pameti.
PS. Kdo pa sta sploh Rode in Bush? Jaz ju ne poznam, ali mi lahko poveste ve vsevedke, kaj pavita o splavu, kašni so njuni argomenti….
Kar tako naprej…. trobite…. trobite

Potem meniš, da nimajo moški nič pri tem, pa ne mislim na Busha in Rodeta, ampak na očeta tega otroka????

A tebe pikica kdo omejuje, a slučajno ne moreš početi vsega kar hočeš, birada povedala, da nisi svobodna?

Boj se Ales, boj! Ko bi te le mocno kdo nabrisal, da bi zanosil!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close