Najdi forum

Sem ze v 26.letu in to je problem,ki me muci ze od izgube nedolznosti dalje.Razmisljala sem ze,da sem frigidna,toda prevec uzivam v seksu,da bi se zadovoljila s to “preprosto” razlago.Namrec,ne morem doziveti orgazma.To je vsekakor tema,o kateri bi se lahko razpisala,a bom poskusala biti cim krajsa.
S spolnimi odnosi sem zacela dokaj zgodaj in moj prvi fant je bil le dve leti starejsi od mene in nic kaj izkusen.Po njem sem zacela hoditi s fantom,s katerim sva bila skupaj 6 let.Ljubezen je bila cudovita in ljubila sva se cez vse.Ze od samega zacetka pa sem mu zatajila,da orgazma ne morem doziveti in ker se v to nisem zelela spuscati (Mislim,da je temu botroval strah,kajti bala sem se,da bi me zaradi tega pustil,kajti ceprav je bil kar nekaj let starejsi od mene,sem vedela,da se o psiholoski razlagi zakaj ni orgazma,ne bi z njim mogla pogovoriti),je bilo vse v redu.Navidezno.Igrala sem orgazme in se cudila,kako to,da tega ne opazi.A naj povem,da sem v seksu uzivala in sva se imela cudovito,le do vrhunca nikakor nisem mogla.To me v tistih letih,prezivetih z njim niti ni toliko motilo.Najbrz zato ne,ker sem bila se premlada,a ko sva se s fantom razsla,sem imela nekaj kratkih razmerij,ki so mi dajala samo navidezno zadovoljstvo,a so me v bistvu puscala prazno.Po njem sem ljubila se enkrat (za prav) in v enega starejsega moskega sem bila zaljubljena,s katerim sva imela samo razmerje,a nic dolgorocnega.Z nikomer od njiju orgazma ni bilo.Ta moski,18 let starejsi od mene je bil v postelji res pravi vulkan.Nikoli mu ni bilo zadosti.A tu skoraj ne bi mogla reci,da je slo samo za seks.Bilo je nekaj vec in ceprav me ni ljubil,je bil v postelji z menoj izredno tankocuten in nezen.Ravno tak kot sem ga potrebovala.Z njim sem se odlocila biti postena ze od samega zacetka,zato sem mu povedala,da imam probleme z orgazmom.Ceprav imam nekaj razmerij za sabo,ne morem reci,da sem v telesni ljubezni podkovana,prej neizkusena.Sedaj,ko gledam nazaj,vidim,da se nihce od mojih prejsnjih ljubimcev ni dosti potrudil.A ne krivim samo njih,najverjetneje sem kriva tudi sama.Iscem napake,ki sem jih delala,a nevem kje naj jih iscem.Prisla sem ze tako dalec,da,ceprav si seksa zelo zelim (a ne s komerkoli),se ga hkrati tudi zelo bojim,tako da sem ze skoraj leto dni brez.To me zelo mori in bojim se,da se bom nekega dne zbudila,ugotovila,da sem stara ze 60 ali vec let,ne da bi vedela,kaj pomeni,ko se zenska ljubi z vso predanostjo in ljubeznijo.
Veckrat sem pomislila tudi na to,da mogoce se nisem naletela na pravega ali pa da si ta orgazem slikam v prevec roznatih barvah.Sprasujem se tudi to,da ni morda razlog tudi ta,da se kar naprej zaljubljam v moske,ki mi ljubezni ne morejo dajati,ker je nisem dobivala od oceta,ko sem bila se otrok.In ko ljubezen dobim,se od tega moskega oz.fanta odvrnem,ker me ne zanima vec.Vem,da mi boste tezko pomagali,vi,ki to prebirate,a sedaj se oziram po se eni moznosti,po se eni morebitni resitvi,ki pa je lahko dolgotrajna,kajti problem,ki je prisoten vsa ta leta,ne more izginiti cez noc.Ta moznost je,da bi si poiskala dobrega psihoterapevta ali psihoterapevtko,ki bi mi pomagala raziskati vzroke,zaradi katerih se v spolnosti ne morem 100% sprostiti.Zanima me,ali sploh obstaja kdo,ki bi mi lahko pomagal,kajti ceprav bi mi marsikdo lahko rekel,da delam iz muhe slona,je zame ta muha prerasla v dinozavra.In se vedno raste ter grozi,da mi unici se tisto malo dusevnega miru,ki ga imam.Hudo mi je,da pravzaprav sploh nevem,kaj pomeni zares uzivati v seksu.Vsekakor z nekom,ki ti nekaj pomeni.
Ce poznate naslove psihoterapevtov,ki bi mi lahko pomagali,vam bom vec kot hvalezna.Naj omenim se to,da sem bila pri dveh,a se nikakor nisem mogla odpreti.Enostavno sem cutila,da nista cloveka,ki bi mi lahko pomagala.Najbrz bo kar drzalo,da je res,ko pravijo,da so psihiatri isto kot odvetniki.Jih je kot gob po dezju,a problem je najti “pravega.”
Za odgovor se vam iz srca zahvaljujem.
Zala.

Zala, pozdravljena

Si ze sama ugotovila, da rabis moskega, ki bi ga ljubila in bi on tebe ljubil, to je prvo.
Glede orgazma ti pa svetujem, da ko bos nasla takega moskega, si nabavita knjigi Tao ljubezni-nega moske seksualne energije in Tao ljubezni-nega zenske seksualne energije. Dobila bos popolnoma drugacen pogled na orgazem. Odkar sem prebral to knjigo in sem tudi delal vaje, ki jih v tej knjigi avtor(Chia)opisuje, med ljubljenjem se nisem dozivel orgazma z izlivom semena, ampak druge vrste orgazem, ki je dosti boljsi od tega, ceprav si to tezko predstavljas. Si pa tud sama ugotovila, da je psihologije veliko zadaj, tvoj oce in tako naprej. To pomen sam, da rabis nekoga k mu lahko vse poves, tudi to. Ceprov, po tem ko bos prebrala to knjigo, dvomim da ti bo se toliko do tega orgazma.

Lp
grega

Kakor ti je že Grega povedal je dosti odvisno od moškega. Zato ne krivi samo sebe. V spolnosti ne gre samo za seks, vendar mora med partnerjama biti tudi DOSTI več. verjemi da ko boš našla pravega fanta boš doživela tudi orgazem.

grega zanima me kje se da dobiti to knjigo.

Pozdravljen Robert

Dobi se jo pomojem v vsaki mal bl založeni knjigarni. Jest sem jo nabavu v konzorciju. je pa res dobra knjiga, ni neko sranje. Jest delam zdej te vaje in res deluje.

Velik uzitkov
grega

kje si to dobil v konzorciju? Kaj je to konzorcij? Jaz sem gledal tu pri nas na obali po knigarnah pa je nisem izsledil.

Robert

Draga Zala,

najbrž ne veš, da kar zelo velik % žensk hlini orgazem (mislim, da sem nekje prebrala , da kar 90%) in da ga celo nikoli ne doživijo. Skoraj vse je v psihi oz. v podzavesti, kamor pa je zelo težko priti. Trudita se oba še naprej, če pa ti ne bo uspelo, se zaradi tega ne smeš preveč obremenjevati. Tudi fantu ti ne sme biti nerodno povedati, kaj se dogaja s tabo. Če te ima rad, te bo razumel in si bosta obojestransko pomagala. V bistvu pa orgazem pri spolnem odnosu ne bi smel biti problem, okoli katerega bi se sekirala. Zadovoljita se lahko na 101 način in če to ni pri odnosu, se pač ne bo podrl svet.

Lep pozdrav, Kaja

cao

Konzorcij je v lj, in sicer poleg name. Sam bi mogl met tud na obali, mogoce mors sam mal bl podrobno pogledat.
Lp
grega

Imam podoben problem kot ti Zala. V seksu vedno uzivam in sem pripravljena tudi marsikaj poizkusiti itd. Vendar pa skoraj praviloma med samim odnosom ne dozivim orgazma, ceprav se vedno “vrtim” blizu. Kot sem ugotovila, mi to uspe le z neposrednim drazenjem (torej tudi pri samozadovljevanju), torej si moram pomagati z roko, za kar pa so najprimernejse “odprte” poze, torej “kuzek” in na robu postelje itd. Morda bi morala poizkusiti tudi ti.

Sicer priznam, da sem ze tu in tam hlinila orgazem a zelo redko (npr. zato, ker je trdil, da VEDNO prepozna, kdaj ga zenska dozivi, vendar sem tudi povedala, da se je zmotil, vsaj pri meni) ampak mislim, da tega ne bom vec pocela, saj ni fer ne do mene ne do partnerja.

Ce moski ne razume, da ni pogoj za uspesen seks (vsaj za zensko) orgazem potem… Upam le, da moskih ne moti nekoliko “alternativen” nacin, torej, da si mora zenska pomagati sama.

Pa še moje mnenje:draga Zala -nisi napisala ali doživiš orgazem, ko se samozadovoljuješ???Predvidevam, da se , saj se pravzaprav vsak izmed nas-s tem, da seveda veliko ljudi tega noče priznati.Tudi sama sem imela problem z orgazmom, preden sem spoznala moža.Pa moram reči, da ni bil problem samo moški-bila sem tudi jaz-pred njim sem se moškemu bala povedati točno kaj mi paše, točno kje me naj prime, draži…..jaz recimo primem penis in se sama dražim z njim..prav tam, kjer meni najbolj odgovarja…Če doživiš orgazem s samozadovoljevanjem-ga boš tudi z moškim,seveda se ti mora posvetit, ti moraš biti sproščena-predvsem pa-povej mu točno kaj te najbolj vznemirja.Če pa orgazma v nobenem primeru ne doživiš-res poišči pomoč…veliko zamujaš…..pozdrav!

ja, kakšen pa je naslov te knjige in kdo je avtor ?

Zdravo!
Tudi jaz imam tak problem,s podobno zgodbo kot Zala. Vendar pa v nobenem primeru ne doživim orgazma, res pa je da sm se začela s tem ukvarjati šele zadnje mesece. Prej se s tem nisem ukvarjala, ker tud fant ni bil pravi. Pri samozadovoljevanju po 5 minutah ugotovim da je brez veze, k men itak ne more prit (podzavest) in pol je konc.Če katere pozna recept, pomoč, karkoli, lepo prosim, da piše.
Najlepša hvala!

Ko se zamozadovoljuješ bodi sama, vleži se na posteljo in se sprosti. Potem si v mislih ustvari svojo fantazijo in si z roko draži ščegetavček (brez fantazije ni nič). Ne razmišljaj kdaj ti bo prišlo, ampak bodi sproščena in naj se ti nikamor ne mudi. V mislih lahko izživiš vse svoje skrite želje in sanje, kakšen naj bi bil sex. Ključ je predvsem v sproščenosti.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close