Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? IVF Z DONATORJEM PRI NAS

IVF Z DONATORJEM PRI NAS

Pozdravljeni!
Z možem že nekaj let čakava na IVF postopek z donatorjem.V Sloveniji se je to ustavilo zaradi raznih razlogov,vendar nam čas teče.Iščeva razne poti in rešitve, zato bi rada, da seoglasi še kakšen par, ki je na istem kot midva. V medijih obljubljajo, da so ali bodo pričeli s tem, vendar uradno še niso in kolikor morajo zavlačujejo. Bila sva tudi v Zagrebu,tam to normalno delajo, vendar je to povezano z velikimi stroški.Zakaj se v Sloveniji ne zganejo?Ali nočejo SLOVENČKOV?Minister Keber nam je malo prisluhnil in podrezal GINEKOLOŠKO KLINIKO, vendar oni še vedno iščejo razloge za zavlačevanje.Zakaj?Verjetno so prisotni tudi osebni razlogi,trpimo pa mi.

Zanimivo, da sem tudi sama pravkar želela podati podobno mnenje. Zanima me, če bi lahko kdo povedal postopek v zvezi z donacijo moških spolnih celic. Ali je mogoče šel kdo v tujino? Na koga se je treba obrniti v tem primeru? Milijon vprašanj se pojavlja v zvezi s tem, pomoči pa skoraj nobene.

Pozdravljena,

Maša, pokliči v DRUŠTVO ZA VEČJO RODNOST IN PLODNOST, 01 4271393, gospa Pirnat Mojca že nekaj let na use načine poskuša pomagat parom, ki ne vedo kam naj se obrnejo.Če bi bili bolje povezani in imeli med sabo več veze, bi bili tudi uspešnejši.Slišala sem, da so začeli s postopki v Sloveniji, uradno in pisno pa ne vem nič.Zakaj že enkrat ne povejo konkretno?Midva sva dala ponovno prošnjo za napotitev na postopek, vendar ne dobiva niti negativnega niti pozitivnega odgovora že tri mesece.
Oglasi se!

Avtor: Črtomira
Datum:27.04.2002

Pozdravljena Maja !

Zanima te oploditev z darovanim semenom.Kot mi je znano ( informacija ZZZV) postopki za oploditev v tujini niso odobreni zaradi tega, ker naj bi jih zvajali pri nas. Vendar mislim, da bo preteklo še kar nekaj za nas dragocenega časa preden bodo res pričeli. Primanjkuje darovalcev. Midva z možem se odpravljava na Češko.

Črtomira

Dne:3.5. jebil članek v Dnevniku, da so že izdali napotitve v Zagreb ali v Prago 36 ženskam, 34 zahtevkov je še v postopku reševanja.Naj se kdo od teh javi po telefonu na DRUŠTVO ZA VEČJO RODNOST IN PLODNOST – TEL:(01) 4271393
Lep pozdrav!

Črtomira!

Kam sta se obrnila po pomoč oz. ali dobiš kakšno napotnico in kje?

Za začetek je to nujno vedeti, sama pa pojma nimam kam se naj obrnem.

Avtor: Črtomira
Datum: 8.05.2002

Maša!

Najprej se je potrebno obrniti na Državno komisijo za OBMP, ki pridobi mnenje strokovnega konzilija Vašega izbranega centra. V primeru pozitivne rešitve vloge, izda ZZZS odločbo o dobritvi poskusa v tujini in plačilu stroškov.

Lep pozdrav Črtomira

New Report

Close