Najdi forum

SESTRE

Zadnje čase se vedno več razpravlja o malomarnosti zdravnikov in podobno.
Sama sem v zadnjih letih preživela precej časa v raznih zdravstvenih ustanovah.Moram reč, da se vedno naletela na prijazne zdravnike, ki so se za moj primer zavzeli.Žal pa te čaka pred vrati zdravnika sestra. Pravim žal, ker so moje izkušnje s sestrami večinoma slabe. Vem, da je vsakemu pacientu njegov problem najpomembnejši in da red pač mora biti, če seveda nimaš znanstev, ki te v trenutku popeljejo do pravih vrat.Zakaj morajo biti tako kratkobesedne, osorne…?Verjamem in vem, da niso vse take, a moje izkušnje so tukaj.Vedno znova se bojim kalvarije, preden pridem do specialista.Ali mora biti tako?Kaj mislite vi?

Na žalost je res tako, velikokrat pa imajo te “sestre” še kakšno ljubezensko razmerje z zdravniki in tako rušijo družine. Vsaj po bolnicah je tako.
Sram jih bodi. Če so se odločile za poklic, da pomagajo bolnim, in naj to delajo vestno, ne pa da postanejo “poklicne kurbe”.
pozdrav
Veronika

Veronika, a ani to malo preostro.

Bom kar direkten. Vi imate samo enega partnerja???Mogoče vaša soseda nima nobenega drugega moškega???’Mogoče katera vaša žlahtnica ni ločena????Še nobena vaša znanka ni razdrla druge družine????

Kako se pa potem njim reče?? Samo “kurbe” ali tudi “poklicne”, če so imela kakšno razmerje z moškim iz službe.

ne rečem , da se to ne dogaja, ampak se veliko več to, da takoj obsojamo, če le moremo, temu ne mormo reči “poklicno obrekovanje”

Vsi smo ljudje in nič boljši in slabši, vsi le ljudje. Pa si zaradi tega še ne zaslužimo ime “poklicna kurba”

lep dan

primož

Hm, sicer nisem medicinska sestra, njihovo delo pa zelo dobro poznam. Menim, da sta nasmeh in prijaznost osnovi za dober stik dveh ljudi (ne glede na vrsto dela in poklicev). Je pa res, da medicinska sestra (in zdravnik) dnevno opravita vsaj 30 pogovorov z naročenimi bolniki; pa nadaljnih 50 po telefonu z bolniki; sestra še nadaljnjih 20 s svojci, sorodniki bolnikov; pa 10 z zdravniki in zdravstvenimi delavci, ki želijo ali dajejo informacije o bolniku; pa z laboratorijskimi delavci… Poleg tega sestra spiše celo vrsto obrazcev, pa obračunov, pa sproti in po končanem delu vnaša podatke v računalnik, pa te podatke še obdeluje… Čas informatizacije je sestri prinesel nova dela z računalnikom, s katerim ima marsikatera nekoliko starejša sestra težave. In potem se baterije včasih spraznijo…
Poleg tega je res, da se vsakemu bolniku zdi njegov problem največji (in zanj tudi je), kar pa se seveda pogosto ne sklada s realnostjo. Včasih je nekoliko večja ostrina potrebna tudi zaradi zaščite zasebnosti bolnikov, ki so že v pregledovalni sobi. Za boljši odnos pa lahko marsikaj naredimo tudi sami. Nasmehnimo se prvi…
Pozdrav!
Nina

Veronika, vam so pa dr. romani škodili.
Pozdrav!
Nina

Za Primoža in Veroniko

Primož je povedal realno kako je. Jaz sem ločena in ponovno poročena, in sem poklicna k….. ali kaj???
Veronika tako ti povem. Moja sestra je višja med. sestra v bolnišnici Ljubljana na ginekologiji. Večkrat slišim kakšen komentar kako je odvratna smotana stroga itd. Z mojo sestro sva govorili že o tem. Ampak ona mi je tako povedala, da je njej vseeno kaj govorijo, ker ženske nimajo potrpljenja malo počakati. Pravi, da ona ne more 50 žensk imeti v pisarni, ker so vse neučakane. Vem, da je zelo hudo, da si celi dopoldan pri zdravniku ampak potrpeti moraš. Ne bom razlagala koliko moja sestra ima dela in normalno, da ne more biti vedno nasmejana.
Samo to……….

P.S. Veronika poboljšaj se……..

lp, Doroteja

Doroteja,

svoji sestri lahko rečeš, da lahko pride kaj sem gor, odgovarja tudi marija Rejec, ki je ravno tako sestra in mislim,da se za vsakega posebej potrudi, če pa ima kdaj slab dan…kdo ga pa nima. vendar vedno iščemo samo napake, nikoli samo dobrih stvari, takšni pač smo.

vse pacientke naj samo pogledajo, kolikim odgovori Pušenjak, in skoraj nobena ne prebere starejših sporočil, ker je sigurno o tem že pisal, jasno je,da je za vsako njen problem najpomembnejši, vendar je treba razumeti,d aje žensk v čakalnici 50 eden zdravnik in 2 sestri.

če je tečna branjevka, k njej preprosto ne greste, ostali pa tam so in morate jih sprejeti.

vrlina je tudi potrpljenje in odpuščanje.

primož

Primož

Z sestri sva že govorile o tej debati. Povej mi kako lahko ona odpre stran glede odgovorov, kot recimo ima gospa Marija Rejec……….
Hvala in prosim, če mi lahko odgovoriš.

Vse lepo ti želim

Doroteja

Primož kaj si se tako utihnil………
Te ni in ni…..

lp, Doroteja

Forum Že ima medicinska sestra, lahko kakšnega drugega, samo rabim eno smiselno tematiko, ki jo še ne pokrivamo.

primož

z otrokom sem morala zaradi manjših zapletov pri virozi preživeti eno noč na infekcijski kliniki. saj ne rečem, vsi so bili prijazni… ampak bolnišnica pa… kot kaka kasarna iz leta 50. pri oknih ledeno piha tako, da sem se bala, da bova oba še bolj zbolela – razlog : ni denarja za izolir trak. je pa denar za električni radiator, ki so mi ga sestre prijazno prinesle v sobo, ampak pihalo zato ni nič manj.
hrana pa taka, da je bilo samo za zjokat. večerja za triletnega (!!!) otroka je bila nekakšna omaka, juha ali kaj, v kateri je plaval fižol in nekaj zelo mastnih kosov mesa. zraven kos kruha. hrana, ki je – tudi če bi bila po naključju okusno pripravljena – absolutno pretežka za zvečer celo za odraslega človeka, ne pa za bolnega otroka, ki skorajda nič ne je. jim ne morejo dat čokolina, mlečnega zdroba, polente… karkoli, kar bi bilo celo ceneje, vsekakor pa mnogo bolj primerno otrokom. nekaj je hudo narobe s takim zdravstvenim sistemom – nič ne pomaga strokovnost zdravnikov in prijaznost sester, ki pa nimajo te moči (in denarja?!), da bi naredili bolnišnično okolje (hrana, tesnenje oken…) dostojno in človeku primerno.
je pa nekaj, česar bi se lahko naučile vse bolnišnične sestre, kar sem jih do sedaj uspela “spoznati” (v porodnišnici, na ortopediji, infekcijski, kc…) – za božjo voljo, zakaj morate paciente buditi ob pol šestih (ali pa pol ure kasneje, ni bistveno) zjutraj z agresivnim prižiganjem luči in loputanjem z vrati, samo zato, da izmerite vročino ?!!!?? kaj ne morete biti malo bolj nežne???
maja

New Report

Close