Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? ZOBOZDRAVNIK, me ni hotel sprejeti

ZOBOZDRAVNIK, me ni hotel sprejeti

Pozdravljeni,

Ker po 6ih letih še nimam izbranega zobozdravnika, sem si enega izbrala in se naročila pri njemu. Ko je prišel čas prvega obiska sem šla k njemu. Povedala sem mu, da imam tudi privat zobozdravnika. Svojemu privat zobozdr. pa sem povedala o svojem namenu. Zobozdravnik v ZD me je postavil pred dejstvo, da hodim k njemu… ali pa… (naj grem drugam!) Z eno besedo, ni me hotel sprejeti kot pacienta.

Izbranega zobozdravnika bi želela imeti ‘za vsak slučaj’. kaj pa če med kakšnimi prazniki privat zobozdravnik ne dela, jaz sem pa prepuščena nujni pomoči, kot se mi je to zgodilo letos . ZAVEDAM SE, da imam PRAVICO do izbire zobozdravnika.Kot študent in najemojemalec v LJ, si tudi težko privošim vse na privat stroške.

Zanima me, kakšne so moje pravice v zvezi s tem ter ali se lahko kje pritožim čez dejanje zobozdravnika, ki me ni hotel sprejeti. Kako naj si sedaj izberem zobozdravnika – ga postavim že na začetku na laž, ter se potem oglasim samo, ko bom potrebovala nujno pomoč?

Za odgovore se vam že vnaprej zahvaljujem.

Lep pozdrav

Tanja

Draga Tanja!
Mislim,da odgovora na Vaše vprašanje ne boste dobili,kakor tudi sama ne(poslala sem ga 21.10.01-histerektomija..),ker je forum namenjen ljudem ,da si izmenjujejo mnenja,želje… ,naslovite ga
na kakšen drugi forum,kot sem tudi sama storila.
Pozdrav Sonja

Mislim, da imaš lahko samo enega zdravnika. Zakaj bi tudi hoteli imeti dva zobozdravnika? Že tako imajo vsi zobozdr, v Zdravstvenih domovih preveč pacientov. Da pa bi ga imeli za slučaj zobobola med prazniki, oprostite, ampak ta razlog se mi zdi bedast in smešen. Obnašate se kot kakšna stara tečna mam’ca.

tanja,

osebni zobozdravnik ti “pripada”. Ti kar pojdi v Zd in izpolni prijavnico. Problem je le, če tvoj “privatni” zobozdravnik dela na koncesijo. V tem primeru si že njega izbrala kot svojega, zato ne moreš izbrati še enega. Vsak privatnik, ki dela na koncesijo, pa mora v času praznikov, dopustov itd… poskrbeti za nadomeščanje (pravila ZZZS).

Lp.

New Report

Close