Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? Otroka ne cepijo

Otroka ne cepijo

Poglejte tole in povejte mnenje.

Otrok je star 1 leto in en mesec, dokazano ima alergijo na mleko in jajce. Z otrokom sploh ni nič narobe v smislu, da bi bil kaj resno bolan, samo drugačna hrana in skrb zanj.
Porodniška je potekla, otrok je pisan v vrtec in sedaj se pojavi vprašanje. Otrok v enem letu še ni bil cepljen, v vrtec ne sme, ker ni bil cepljen, (4 x cepivo -tam do enega leta – obvezno)porodniško pa niso podaljšali, čeprav je bila dana vloga za podaljšanje, zaradi posebne nege otroka. Vrtec plačujemo zaradi rezervacije, tja ne smemo zaradi ne cepljenja. Mi pa moramo vsi v službo, tako, da moramo otroka puščati pri drugih na črno – privat. Ker ni otrok bolan, ne dobimo bolniške.

Kakšne so te naše državne službe?
Ali zdravniku res ni nujno, da otroka v enem letu vsaj dvakrat cepi?
Ali brez cepljenja res ne moremo v vrtec?
Ali komisija, nič ne vpliva na to, je treba otroka cepiti, če že ni naj vsaj podaljšajo porodniško – zdravnika ne moremo prisiliti, da naj že cepi otroka, drugače si odgovoren če bi bilo kaj narobe?

Kaj narediti ali ima kdo konkreteno mnenje glede naših zdravstvenih služb, kaj in kako v tem primeru?

Drugače se pa ne sekiramo, kako bo – bo že nekako. Zanima me samo zakaj je tako.

Jaka

Jaka, cepljenje ni pogoj za vstop vrtec in solo.Za vpis rabis samo zdravnisko potrdilo, ki ti ga pediater MORA izdati, pa ceprav pise na njem, da otrok ni bil cepljen.Noben zakon zaenkrat ne prepoveduje vpisa otroka , ki ni bil cepljen,To so pogruntavscine posameznih VVO.Poskusi jim povedati, da ne ravnajo v skladu z zakoni in videl bos, kaj ti bodo odgovorili.

Lp Mojca

Gospod JAKA,

to je klasični pristop ustrahovanja, ki glede cepljenja promovira dr. Kraigherjeva iz IVZ (inštitut za varovanje zdravljenja).
Torej:
1.)Pogoj za vrtec je zdravniško potrdilo o zdravstvenem stanju otroka; zdravnik samo pregleda otroka in ugotovi stanje ter ga vpiše na obrazec; TO MORA NAREDITI, sicer krši zakon, na kar ga lahko opozorite
2.)Če vam dela težave ravnatelj vrtca mu tudi povejte, da za to nima NOBENE pravne podlage

Če potrebujete nasvet se obrnite na društvo SVOOD! (http://www.kid-pina.si/~svod/¨)!

Vem za še en tak primer in tudi tega otroka niso hoteli sprejeti v vrtec – vendar so mami podaljšali porodniško – zakaj enim jo, drugim pa ne, pa daje misliti.

Pozanm več akih primerov.
Kot omenjeno, potreben je resen pogovor za ravnateljem in po potrebi lahko zagrozite s tožbo! Kot rečeno, tako ravnanje je nelegalno!

New Report

Close