Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? Denarne kazni

Denarne kazni

Ne vem kdo to bere, na tem forumu,

mogoče kakšen uradnik, ki se spozna na zdravstvo.
Zanima me, kazen 1 mio tolarjev za tistega jeseniškega zdravnika, ni ta mal bosa, in a je dobil 6 let zapora?

Ne vem cist dobro, lahko bi mi pa kakšen zdravnik razložu, kako so zdarvniki sploh zaščiteni za svoje napake?

jaka

Jaka, mislim, da ima bolnica sklenjeno zavarovanje za taksne primere.Pa nisem zdravnik, da ne bo pomote :))

Lp Mojca

Zdravnik je dobil samo denarno kazen.

Zanimivo je to, da če nekoga poskušaš umoriti, dobiš vsaj pogojno kazen, če ne kehe. Ta zdravnik, ki so ga menda vsaj trikrat opozorili, da je deklica še živa in se zato ni zmenil, pa je dobil miljonček kazni (kar ob njegovi plači ni nikakršen problem). Človek se vpraša, a je življenje otroka danes vredno samo 1 mio!!!

To je res grdo od tega jeseniškega zdravnika. Poznam takšne vrste ljudi. To so stari, zagrenjeni ljudje, ki vzbujajo strah pri drugih ljudeh s svojo avtoriteto. Kazen se mi zdi, da je vseeno prava; saj vem da tudi zdravniki nimajo bokve kakšno plačo. Vem, da je življenje neprecenljivo. A vseeno ne moreš zahtevati strožje obsodbe. Saj vemo, da je mnogo posilstev in drugih hudih prekrškov obsojenih z blažjimi kaznimi.
Če pa bi se ta zgodba končala s smrtjo novorejenke, mislim, da bi si ta zdravnik res zaslužil zapor. Res pa je , da si ta človek ne zasluži, da je zdravnik.
Takšno je moje mnenje

Vsak zdravstveni zavod (v tem primeru bolnišnica) se mora zavarovati za take primere, tj. za primere škode nastale zaradi zdravstvene dejavnosti.

Kadar pa sodišče ugotovi kazensko odgovornost, za dejanje odgovarja neposredno tisti, ki je bil spoznan za krivega. V tem primeru ne gre za denarno povračilo, temveč za KAZEN, kot jo predvideva KAZENSKI zakon. Torej kazen ni nek ekvivalent ev. škodi, temveč t.i. vzgojni ukrep.

Janko Kersnik

Pozdravljeni!
Jaz bi pa vprašala dr. Kersnika, v kolikem času se lahko vloži tožbo. V mojem primeru je tudi umrl otrok po porodu in to izključno zaradi zdravniške malomarnosti, vendar zaradi strahu, da se bo stvar preveč zavlekla, nisem( še) šla v tožbo. Situacija je res huda, saj bi rada spet začela živeti, po drugi strani pa me obremenjuje to, da so zdravniki, ki so povzročili smrt mojega otroka ( sami so rekli, da je čisto normalno, da 1% otrok umre!!!) se ne počutijo nič krive in so obdržali svoje stolčke. Prosila bi, da mi pojasnite, kam se lahko obrnem, ali so stroški zelo veliki in ali se vse to lahko zelo zavleče? Kaj mi svetujete?
Najlepša hvala vnaprej!

1 mio je ta dohtal pokasiral v 30ih dneh. Bajto mu naj vzamejo, 20 let v ječo. Potem bodo drugače ravnali z bolniki. Dajte no, požvižga se na take forume ta elitna kasta. A si predstavljaš kakšen bajen poklic je to, fentaš lahko nekoga zaradi malomarnosti pa nič. Pustimo neuspele operacije in podobno, kjer se res trudijo pa včasih ne morejo nič. Ali pa ko pripeljejo koga s ceste v 10ih kosih. Ampak takele zadeve, ki se pa zadnje čase dogajajo v porodnišnicah pa nimajo veze s stroko. To je malomarnost, ki z znanjem, delom nima zveze. Preveč je Đurotov in Đuric. Razmere v Ljubljanski porodnišnici so menda katastrofalne in slovenski jezik je tam prava redkost. Se pa veliko govori srbsko. Vam to ne pove dovolj?

New Report

Close