Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? izbira zdravnika

izbira zdravnika

Pozdravljeni!
Ne vem, ce sem se obrnila na pravi naslov, ampak vseeno upam, da bom dobila kaj informacij.
Torej, letos grem studirat v Ljubljano, zato sem se pac odlocila, da si bom tukaj izbrala svojega osebnega zdravnika in ginekologa. Ker sem v svojem rodnem kraju že vpisana, me zanima postopek vpisa. Moja osebna zdravnica mi je rekla, da ni nujno, da “novi” zdravnik zahteva karton. V primeru, da karton zahteva, bom morala podpisati izjavo, da dovolim prenos kartona (ker sem polnoletna). Iz drugih virov pa sem slisala, da ce si zavarovan, ti zavarovalnica sama uredi prenos. Kaj je zdaj res? Vpisala pa bi se v ZD na Askercevi 4. zanima me, ce je treba obiske oziroma preglede kaj placati. Zanima me pa tudi, ce je nujno, da sem studentka, da lahko obiskujem omenjene zdravnike. Pa se nekaj. Ali mi lahko svetujete pri izbiri zdravnika? Za ginekologinjo sem slisala, da je dobra dr. Novak Alenka, za splosnega pa ne vem. Mi lahko kdo kaj svetuje?
hvala

Kolikor vem, podpises samo izjavo, ko si izberes osebnega zdravnika. Prenos kartona in vse ostalo se uredi “samo”. Za obisk na Askercevi pa moras biti studentka.

Rada bi izrekla lepo pohvalo medicinskim sestram dispanzerja za žene in Dr. Dimnikovi iz ZD Bežigrad za odlično opravljenje svojega dela. Poskrbljeno je za udobje, anonimnost, sočustvovanje, nikomur se ne mudi, ko gre za obravnavo. Poleg tega sem vedno deležna izčrpne razlage. Morale bi biti v zgled marsikateremu zdravstvenemu delavcu.

Enako bi rada izrekla posebno pohvala osebni zdravnici Dr. Škerjančevi, ki je res dobra v svojem poklicu in pri delu z ljudmi!

Želim jim veliko zdravja in osebnega uspeha, Tina P.F.

Kolikor vem, karton pošljejo iz bivšega zd v bodoči zd. Na Aškerčevi so vse zdravnice zelo prijazne in dobre, izberi kakšno, ki nima gneče. Pa čimveč zdravja!

Vse pohvale zdravnikom splošne medicine na Aškerčevi!
Sonja

New Report

Close