Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? Raynaudov fenomen

Raynaudov fenomen

Prosim vas če kdo kaj ve o tem naj razloži vse simptome in vse drugo v zvezi s to diagnozo Raynaudov fenomen na desni roki.

Ali mogoča misliš Raynaudov sindrom?
Za tega vem odgovor za fenomen ne- sporoči.

Ana

Če gre za Raynaudov sindrom, bi ti svetovala obisk pri nevrologu. Tudi sama ga namreč imam in sem s terapijo zaenkrat kar zadovoljna. Gre za to, da ti prsti na roki naekako omtrvijo, pobelijo in na noben način jih ne morem pripraviti do normale – izgledajo kot pri mrtvecu. Redko se to zgodi z istimi prsti in le redko s celim prstom ampak s tretjino ali polovico. Srečo sem imela ker se mi je enkrat zgodilo ravno v nevrološki čakalnici, prej sem imela težave z opisom in zdravniki me niso čisto razumeli o čem govorim. Z nevrologom sva se odločila zaenkrat poskusiti s tabletami za povečanje cirkulacije v okončinah kar trenutno uspeva in nimam težav, je pa tudi res, da je zdaj toplo, težave pa so bolj izrazite v zimskem času. Držimo pesti torej. Upam, da ti bo moja informacija v pomoč.

Kolikor vem je s tem treba k revmatologu.

pozdravljeni,

z Raynaudovim sindromom se uspešno spopadamo v Hiperbaričnem centru OKSI v Ljubljani. Za vse potrebne informacije smo vam na voljo na tel 041/690-391.

lep pozdrav

Tomaž Porenta
HC Oksi

*** Tomaž Porenta

P reli,ri 45 letih sem oring zbolela tudi za Raynavdov sidrom in po toliko letih vidim,da zelo moteče sploh,če imaš fino delo z rokami. Ugotovila pa sem tudi.da je to dedno,ker moj oče jo že ima 40let samo takrat so mu rekli,da ne vedo kaj je to.

Pozdravljeni.

Meni so tudi diagnosticirali raynaudov fenomen, sicer niso se definirali ali gre za primarnega ali sekundarnega.

Zadnji mesec imam težave z desno roko, in sicer mi ponoči “zaspi” ter me preboledi bolečina in mravljinčenje v prstih. Je možno da je to mravljinčenje povezano s RF, ali ta tezava izvira od drugod?

Že v naprej hvala za odgovor.

New Report

Close