Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? dojenje in težave z zakonodajo

dojenje in težave z zakonodajo

Rada bi vam pojasnila primer naše Slovenske zakonodaje glede financiranja zdravstva.Mojega drugega otroka sem rodila leta 1999.Na poporodnem pregledu so mi ugotovili nepravilnosti v PAP brisu in morala sem na manjši poseg v bolnišnico, kot mi ga je opisal moj ginekolog.Ker je moj otrok bil star nekje štiri mesece in zato še izključno dojen, sem se pri nas v bolnišnici ( zaradi dobre ali slabe reklame ne bom omenjala imena ) pozanimala ali imam lahko otroka pri sebi, ko bom hospitalizirana.Pa so mi razložili, da sobivanje otroka z mamo ni mogoče, saj po zakonu obstaja samo sobivanje mame z otrokom.Ker bi morala v bolnici preživeti deset dni, si nisem predstavljala kako bo izgledalo, da bo moj mož vozil iz 15 Km oddaljenega kraja kjer živimo otroka vsakič ko bo lačen k meni v bolnico.Zato sva se z možem pozanimala v bolnišnici v drugem kraju ( zopet ni imena zaradi reklame )ali bi bilo mogoče , da bi otroka imela prisebi.Tam so mi prijazno razložili, da po zakonu to ni mogoče, vendar pa se bomo skupaj potrudili in našli rešitev.Tako je tudi bilo in moj otrok je bil z mano hospitaliziran in zato polno dojen še naprej oz. je še danes pri 17. mesecih.
Rada pa bi aplicirala na strokovnjake, ki se čudijo , zakaj odhajajo ljudje na operativne posege, pa čeprav še tako majhne, v druge kraje v Sloveniji, ko pa vendar povsod nimajo enakega posluha za človeka, saj zakon stvari predvideva drugače.
Upam, da sem pomagala še komu , da se pravilno odloči , kljub zakonom.
Da ne bo pomote;zakoni so čisto v redu , saj bi brez njih vladal kaos. vendar pa so včasih malo čudni
LP Mojca

Lepo da ste to napisali, če pa želite da se malo širše obravnava vas problem, ki verjetno ni osamljen, lahko pogledate na spletno stran

http://www.drmed.org/pritozni_sistem/pritozni_sistem_index.htm

kjer lahko pustite svoje podatke in njohove in videli bomo ce se bo zadeva kam odvila.
Jaz vam lahko garantiram, da bodo dobili vašo zadevo pravi ljudje v roke, če bodo kaj storili ne vem, ampak vseeno naj se vidi, da marsikomu ni vseeno kaj se dogaja v zdravstvu.

Če bo kaj posebnega na tem področju pa vas bomo obveščali na tem forumu na tej temi.

lep pozdrav

primoz

Spostovani g. Primoz!
Lahko na tej strani pustim podatke, vendar mocno dvomim, da bo gdo imel kaj koristi od tega, saj smo v primeru, ko so mojemu drugemu otroku letos po bedariji izrezali slepic, ceprav so mi desetkrat strokovno utemeljili, da je bil poseg opravicen, poslali ne pritozbo ampak samo pripombo v upanju, da se bo gdo nasel in nam odgovoril.Pripomba je bila poslana v zacetku leta direktorju bolnisnice in ministrstvu za zdravstvo, pa do danes nismo prejeli nobenega odgovora.Saj ga v bistvu sploh nisem pricakovala, ceprav bi se lahko nasel gdo in pokazal vsaj kancek dobre volje in napisal, da so to obravnavali, pa ceprav niso.Vendar pa vedno znova dokazuje nase zdravstvo, da so pacienti samo stevilke in ne vec osebnosti.Ker tudi sama delam v zdravstvu , mocno preziram grd odnos ali medicinskih sester ali zdravnikov ali tudi ostalih zaposlenih v zdravstvu do pacientov.Jaz zagovarjam tezo, da lepa beseda vcasih lahko nadomesti tableto ali zdravnika.Zelo pa mi je zal dobrih zdravnikov, ki jim pescica taksnih, ki niso vredni , da imajo pred priimkom napisano “dr.” kvari ugled.Pa brez zamere vsem.
Lep pozdrav Mojca

Res je

v veliki meri se strinjam z vami in prav je da poveste svoje mnenje, menim, da ga tukaj lahko marsikdo prebere in se bo nad tem marsikdo zamislil.
Naš Namen ni vsepovprek kritizirati zdravnike ali zdravniško osebje je pa prav da se vsi zavedamo, da lahko posameznik kvari ugled celotne stroke.
Kar se tiče odgovora, pa vseeno menim, da vam ni treba pričakovati odgovora, lahko pa z skupnimi močmi in na vašem primeru, poizkusimo tudi tu prebroditi to bariero odnosa do pritožbe.

Rad bi posebej povdaril, da vsi zdravniki, ki so pri nas omenjeni, zelo dobro delajo ne samo doboro, zelo se posvetijo vsem, ki sprašujejo in ne glede na to, da jih ne vidijo, so prav z vsemi zelo rpijazni, zato jih jaz kot eden urednikov, zelo spoštujem obenm pa se jim zahvaljujem, da so pripravljeni odgovarjti, saj vsi, ki odgovarjajo delajo to delo prostovoljno, ker se naš sistem, še vedno razvija.
Zato upamo, da bomo v bljižnji prihodnosti uspeli kaj spremeniti na zdravstvenem področju. Seveda pa brez vas ne bo šlo, zato se tudi vam zahvaljujem za pripombe in želje in voljo, da sodelujete z nami.

primož

New Report

Close