Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? Hrbtenica

Hrbtenica

Prisrčen pozdrav !!!

Zjutraj ob vstajanju me močno boli hrbet , zato sem se odločil za nakup novega ležišča ( dotrajanost ) .
Rezmišljam o nakupu vodne postelje , zaradi zelo velikega stroška Vas prosim za nasvet glede medicinskega učinka vodne postelje ali naj ostanem na jogi ležišču .
Prosim za priporočila dlede kateregakoli ležišča , samo da bo prijetnejše jutranje vstajanje !

Lep pozdrav !

Živjo

mislim da je najbolje da spiš na tleh. Jaz namreč že celo življenje spim na tleh imam namreč eno peno debelo 2-3 cm in obloženo z lepim blagom, s tem mislim prijetnim na dotik, čeprav ležim na tleh veliko lažje ustanem kot pa iz postelje.

Ne vem mogoče delam narobe ampak če mi kdo ne pove da je to slabo jaz pravim da ni.

Matjaž

Spoštovani

Nisem strokovnjak, a sem se o temi hrbtenice kar nekaj pozanimala zato vam morda dam lahko kakšen pameten nasvet.
Predvsem niste napisali nobenih oprijemljivih podatkov zato vam bom opisala kaj vse vpliva na bolečine v hrbtenici:

1.Vaša teža
2.pomembno je koliko ste stari
3.ali imate še kakšna druga obolenja ki lahko vplivajo na hrbtenico
4.v kakšnem stanju so vaša stopala – so zdrava, imate deformacije, vse to še kako vpliva na bolečine v hrbtenici
5. in seveda kot sami pravite, dotrajano ležišče.

Jaz sem pred dvema letoma kupovala in kupila novo ležišče in se pred tem dobro pozanimala katero je najboljše. Omenjate vodno posteljo, ta je za moje pojme zelo neprimerna saj hrbtenica kar
“pade” nič jo ne podpira. Asociacija na materino telo je neustrezna saj vemo da je dojenček ves “mehak”, mi pa nismo več. Odločila sem se za nakup ležišča iz čistega lateksa z gibljivo podlogo t.i. latofleks, to je lesena rebrasta podloga z regulacijo trdote. Če se boste tudi vi odločili za to ležišče pojdite k
kakšnemu podkovanemu prodajalcu ki vam bo svetoval ustrezno trdoto ležišča glede na vašo težo. Prodajajo tudi ležišča lateks v kombinaciji s kokosom vendar se jaz zaradi možne prisotnosti pršic nisem odločila zanj.Moram priznati da spim udobno, obenem pa sem si kupila tudi anatomski vzglavnik.

Še o stopalih: večina ljudi ima zaradi raznih vzrokov okvarjena stopala, tudi jaz. Dala sem si narediti vložke po meri ki silijo stopalo v naraven položaj, s tem se razbremeni tudi hrbtenica. Počutim se odlično od kar jih nosim. Če bi še čakala bi vsa bolečina prešla v hrbtenico.

No, toliko sem vam želela sporočiti, če vas še kaj zanima pa mi lahko pišete.

Veliko uspeha in lepo pozdravljeni

Danica

pozdravljeni
ze nekaj let imam probleme z hrbtenico. spodnji del od prvega do petega vtretenca so diski posedeni in hernije. pred pol leta sem si kupil vodno posteljo in moram vam povedati da je zelo pozitivno vplivca na moje stanbje hrbtenice.
lp jure

Pozdravljeni

Tudi sam sem imel težave s hrbtenico, vendar se nisem zatekel k kupovanju kakšne drage postelje. Jogi sem že imel dokaj soliden, tako da nisem pomislil da je krivo ležišče. Imel sem pa res hude bolečine in to čez cel dan. Potem sem pa naletel na vaje imenovane pet tibetancev. Najdete jih v knjigi vrelec mladosti, skoraj v vsaki knjigarni jo imajo in ni draga. Po dveh tednih vsakodnevne vadbe sem popolnoma brez bolečine, tako da vsem ki vas boli hrbet priporočam te vaje, meni so zelo pomagale.

Lp
Grega

New Report

Close