Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Ozka ali široka previjalna podloga?

Ozka ali široka previjalna podloga?

V trgovinah mi ne znajo povedati, kakšne so prednosti ene in druge dimanzije. Prostorsko bi naj bila ugodnejša ožja podloga (50 am širine), pri samem previjanju široka (cca 80 cm širine). Naša previjalna miza je široka sice 90 cm, vendar bi na njej rada imela še prostor za vodo, kozmetiko in ostale nujne pripomočke.

Kako shajate z ozkimi podlogami?

nujno široka in čimvečja povijalna miza ker že čisto majhen dojenček močno opleta ko pa je večji se pa še vali… Jaz imam veliko povijalno mizo, pa je še ta premajhna.

lp

Jaz mislim, da je široka boljša tudi sama jo imam.Ko je otrok star par dni ali kak mesec je po mojem ozka čist ok ko pa zraste in se obrača, dviguje … je pa široka boljša.Kar se pa tiče prostora za vodo, kozmetiko in ostale stvari smo si pa mi pomagali tako, da smo na samo previjalno prišeraufal poličko, ker itak ko otrok zraste na previjalni ni nič “varno” pri nas se je dvakrat zalil z vodo iz lavorčka.

Lp Žabica

Jaz imam previjalno mizo narejeno na pralnem stroju, tako da je širine 60 cm. Previjalna miza ima ograjo (10 cm) in zravem pritrjeno poličko za stvari. Enake širine je previjalna podloga. Na podlogi imam sedaj še nad glavo oblekce, ampak jih moram umakniti, ker jih vleče k sebi.
Imam drugega otroka in sem zadovoljna s svojo previjalno mizo. Ne zdi se mi preozka za čas, ki ga porabim za previjanje in razgibavanje. Res pa je, da štiri mesečnepuncke ne pustim same.
Pozdravcek.

jaz imam obe podlogi in moram priznat da je ožja (z privzdignjenimi robovi) bolj uporabna. Tako se v glavnem previjamo na njej, ta široko vzamemo s sabo le na morje, vikend in podobno.

Pri nas imamo široko, tudi ko je dete že večje in se vsede na njej ter se odloči lulat, ne priteče mimo, ker ima korito speljano stran od tal (rob, v katerega steče lulunga). Lulanje med previjanjem je namreč kar pogosto… Jaz sem imela na previjalni ravno še toliko prostora, da sem odložila (poleg podloge) fiziološko, kremo, mandljevo olje, vato… Zdaj pa podlogo itak dam kar na tla, ker je dečvica čisto preveč divja za na mizo. Tako je že od 5. meseca…

Tajna30

Hvala vsem! Če ima še kdo kakšno izkušnjo, se priporočam…

Aeryn Sun, mi lahko prosim poveš zakaj se ti zdi ožja podloga bolj praktična? Se ti zdi, da na njen otroka lažje previješ, ker se manj kobaca?
Hvala.

Ja, ker ima visoko dvignjene robove in je ozja se otrok lahko premakne maksimalno le z boka na bok, na ta siroki podlagi se pa lahko povsem odkotali. Poleg tega so ozje podlage trse (manj penaste) kar meni ustreza- lazje previjam.

No, jaz sem tudi za široko, tudi mi jo imamo – na pralnem stroju pač 60 cm, drugače pa 85cm. Seveda tako z 10 centimetrskim robom, da ti otrok ne zdrkne tako zlahka dol. In obstajajo – pri nas še nisem videla, ker tega nisem iskala, sem pa mimogrede opazila, da imajo v Ikei – take plastične škatle, ki se lahko zataknejo za ta rob previjalke. Ena ti lahko služi za vodo, druga za čiste vatke, tretja za umazane vatke, četrta za … ne vem – kremice, olja, drugo kozmetiko … ful se jih simpl in lično zatakne na rob previjalke in če je samo zaradi tega vprašanje široke ali ozke previjalke, kupi široko.

Če pa ne veš zaradi prevračanja in obračanja otroka, je pa to drugo. Se boš poskušala odločit na podlagi videnega in na podlagi naših izkušenj:)))).

Srečno!

Jaz imam široko (najširšo iz Ariela; podobne in cenejše ima Pikapolonica) za doma in ozko (dobili) za na pot…. meni je boljša široka… Kozmetiko in ostalo imam v enih (2, imajo le modro-zelene barve) plastičnih posodicah (poceni!, par evrov) iz Ikee, ki se zahakljajo na stranico previjalne mize. Mi imamo previjalno mizo kar na bivši pisalni mizi, s tem, da smo ta previjalni del dali delati po meri (zaradi višine) in imamo rob za zahakljat ti posodi… previjalna je fajn, da ima veliko prostora…. za kakšno igračko, pa kakšno oblekco, pa kasneje se že obrne…. no,meni definitivno bolje večja… Lula pa naša bolj redko po previjalni…imam pa itak vedno na peni tetra plenico, sicer je hladno… Pena je fajn, če je ravna površina (no, levo/desno so lahko zavihki) – naša ima okoli en tak “U” pas (širok ca. 15 cm)…. in imamo sedaj spodnji del od “U”-ja pri nogah… da nima glave na višjem….. (ko je bila mala mala, pa je bila obroba in slicka normalno obrnjena – narobe “U”)

Pri sinu sem ga večinoma previjala na široki (na ozki le zvečer pred kopanjem, ker je bila v kopalnici), zdaj pa zaradi prostorske stiske uporabljam le ozko (tisto, ki ima robova privzdignjena) in oba previjam na njej in mi je čisto dovolj. Se pa strinjam z “Aeryn Sun na sosednjem racunal”

Živjo

V bistvu je popolnoma tvoja odločitev. Na ožji se otro težje obrne zaradi zavihkov in zato je mogoče malce bolj varna, a velike razlike ni.

Morda ti pa pomaga avtor na tem naslovu:

Potovalna previjalna podloga vedno z vami

New Report

Close