Najdi forum

Darilo za 5-letnika

nas starejsi sinko bo ta teden dopolnil(ze?) 5 let(kako cas bezi). Rada bi, da mi kdo poda kaksno idejo za darilo.Vem, da je vsak otrok svoja osebnost in tako se tudi darila razlikujejo, ce ima katera kaksno idejo naj prosim napise! HVALA 🙂

joj, to je pa res težko – otroci so si tako zelo različni, da boš ti kot njegova mamica sigurno najbolj uganila njegove želje.
Moj sin je recimo nor na bionicle, vlake in avte, en njegov prijateljček je na dinozavre, enemu vedno kupimo kaj iz lego kompleta, nečak (bolj miren fant) ima rad knjige……..

Moja hčerkica je ravno dopolnila 5 let. Dobila pa je: mali lap-top (računalnik) od Medvedka Poja (fajn zadeva, edino draga); puzle; igro My first English (podobno kot igra spomin; zelo se ji dopade in tudi pametna se mi zdi); knjigo in CD v kompletu; spominsko knjigo; 100 iger (v škatli je vse od človeka ne jezi se, šah, in ogromno iger…); knjigo Otroški leksikon…

Morda kupiš pobarvanke; knjige; kaseto; lego-kocke; razne zadeve za zlagat,sestavljati,…; ne vem, jaz osebno iščem trenutno bolj take t.i. “pametne” igrače; seveda pa tudi kakšna npr. barbika kdaj ne škodi.

Lep pozdrav

Nivea

Ker je naš januarski je bila poplava daril (še od novega leta) prevelika, želje nobene (no ja Game boy) in smo šli za darilo v Postojnsko jamo in Predjamski gred. Navdušenje je bilo nepopisno, tako da smo začeli prakticirati izlete kot darilo (naslenje so Benetke, bo moral počakati do pomladi) in vnaprej vem, da bo presrečen…

darilo – deček:
* Lego Bionicle
* BayBlade
* interaktivna raziskovalna igrica
* interaktivna igrica v matematičnem ali tujem jezikovnem svetu
* raziskovalni set z mikroskopom (malce boljši)
* set Tehnika (že precej stara zadeva, a še vedno vžge)
* komplet v stilu NAREDI SAM – ‘šraufanje’, sestavljanje, lepljenje, barvanje
* model letala, ki ga je sestaviš in pobarvaš
* ‘tenis’ loparji z žogico na ježka
* ježkaste rokavice z bejzbolsko žogo na ježka (letos čist in!!)
* foto album in fotoaparat za enkratno uporabo
* dobra knjiga o zanimivostih po svetu in državah
* ročna ura
* hranilnik
* kakšen dober in zahteven puzzle
* pikado
* košarkaška žoga
* družabna igra Gospodar prstanov
* družabna igra Rock’n Roll
* avto na daljinca
* rolerji
* čelada ali ščitniki
* dobre superge
* playmais (http://www.zape.si/PLAYMAIS_HTML/playmais.htm)
* teleskop
* daljnogled

hvala punce, veliko dobrih idej ste podale- kaj v smislu izleta(pametna stvar a trenutno neizvedljiva, ker imamo 1- mesecnega dojencka:-), je pa res , da sem tudi ze sama studirala o kaksni malo bolj intelektualni igri( ucimo se, spomin ipd), kar ima nas soncek rad take zadeve! HVALA SE ENKRAT VSEM!!!!!

Tudi pri nas smo pretekli teden praznovali 5. rojstni dan mojega sina. Od naju z možem vedno dobi nekoliko “drugačno” darilo: lani je bila npr. vožnja z aviotaxijem, letos pa smo za vikend najeli avtodom in odšli na Dunaj. Sin je bil navdušen, midva tudi. Od ostalih je dobil pretežno Lego kocke.
Lp.

Nečak je bil totalno navdušen nad prvo elektronsko igrico – konkretno je bil Tetris. Kupila sem ga na hrv. morju na štantih za okoli 1000 sit, podobne igrice pa imajo menda tudi na nekaterih Petrolovih črpalkah. Poleg tega je od mene dobil še knjigo z državami in zanimivostmi (Založba Oka), a je igrica 100x bolj palila. Pravi celo, da je to njegova najljubša igrača. Najbrž ker je bila prva tovrstna igrica. Naučil se je nastaviti stopnje, kje se ugasne, kje prižge, enako za zvok:-), kaj je left, kaj right, kaj je pavza…. tako da navsezadnje ni tako slabo…. da o sami igri ne pišem – saj če nisi natančen, ni točk….

Vanja2

New Report

Close