Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Modre ustnice

Modre ustnice

Zadnji mesec imam pogosto modre ustnice. Razlog ni v mrazu, zato me zanima, kaj je lahko vzrok temu?
Hvala za odgovor in lep pozdrav!

Spoštovani!

Pomodrele ustnice so posledica slabše oksigenacije (nasičenosti s kisikom) krvi. Zakaj je to pri vas je težko odgovoriti, ne da bi vedel kaj več. Možno je srčno popuščanje pri starejših, motena pljučna funkcija pri kadilcih, raku pljuč, kronični obstruktivni bolezni pljuč, zastrupitev krvi z določenimi snovmi, ki preprečujejo vezavo kisika ali vežejo določene snovi itn.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Stara sem 27 let, nekadilka in ne pijem alkohola. Imam nizek krvni pritisk (pod normalo). Pred meseci sem jemala dodatek železa, sedaj pa že kakšne tri mesece ne. Drugih zdravstvenih težav nimam. Včasih mi srce pospešeno bije, vendar mislim, da bolj zaradi stresa kot ne (tako so mi rekli tudi na pregledu – ritem bitja srca je enakomeren). Telesno težo imam normalno. Edini problem je mogoče pitje tekočine – na dan spijem zelo malo tekočine, ker se nikakor ne morem prisiliti v to. Včasih tudi samo po dva kozarca na dan.

Spoštovani!

Brez pregleda si ne znam predstavljati, kaj bi v vaših letih in stanju to bilo. Ne vidim niti pravega razloga. Lahko gre tudi samo za običajno varianto.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close