Najdi forum

Prenova garaže

Pozdravljeni, rabila bi nasvete glede prenove garaže (pritličje stanovanjskega bloka). Potrebna je obnova tal, menjava vrat in osvežitev sten. Garaža ni namenjena avtomobilu, ampak kot pomožni prostor za shranjevanje, velikosti približno 15m2 in ni simetrične oblike. Lepo po vrsti:
– trenutno je položen topli pod, tla so neravna, spodaj je beton, ki pa izgleda zelo dotrajan —> Kaj svetujete za čimbolj ugodno ceno? (izravnava z maso ali betonom, morda epoksi ali kaj drugega, potem pa čez topli pod, pvc, vinil ali kaj drugega) Naj še povem, da mora biti en del (približno 0,5×0,5m) ostati dostopen, torej ne sme biti “zabetoniran”.
– dvokrilna garažna vrata, ni nujno da so lesena, lahko so tudi pvc in v videzu lesa, mere približno 230×200 —> Koliko je neka normalna cena, da me ne bodo preveč obrali? Nekaj sem že gledala, bi lahko prišla čez za manj kot 1000€?
– stene niso čisto ravne in potrebne (verjetno) kitanja, brušenja in seveda barvanja, poleg tega je na enem mestu na stropu (cca 30x30cm) okrog žleba z vodo (ki je od celotnega bloka pač speljana tukaj skozi) razmočeno in bi bila potrebna hidroizolacija… —> Koliko bi približno to stalo, ker nimam nobene orientacije, vsaj približno?
Zanimajo me vaša mnenja in predlogi/nasveti, kako se lotiti prenove, v kakšnem vrstnem redu in kako priti čez cenovno s čim manj stroški. Najlepša hvala!

tla…ali izravnalna masa + zunanje ploščice (take odpoirne na led, udarce..malce bolj trde, poglej kak obi maš odprodaje in za male pare to nabavš)
ali pa microcement…prva opcija cenejša

preveri še prej če ni kaj vlažn, če ni kje kaka napeljava, čer kje kaj ne zamaka

stene..hirdoizolacija… vsaj tam kje je žleb..te reči je delal demit. če m,aš žleb skoz klet speljan pazi na spoje..mislim da te demitove zadeve niso nek bavbav

če so kje plesnive uporabi sanitol od heliosa (za odstranjevanje plesni, nato na očiščeno steno ponovno nanese da se vpije v steno), čez pa jupol citro

če odmisliš vrata imaš tu recimo za par stotakov (200, 300 €) stroškov če dela sam, če so ploščice kak odprodajni program (to smo mi nardili, itd)

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

Nevednica123,
moj predlog gre nekoliko v drugo smer.
Preboj Žleba: poišči vzrok zakaj zamaka! Nato šele sanacija le-tega in primerni materiali. Z notranje strani se ne izvaja hidroizolacija.
Tla : počisti stari beton, kontrola/pregled kvalitete betona, protiprašni premaz; Lesen pod. V kolikor je res poškodovan/okrušen beton, potem kot je predhodnik napisal. 0,5 x 0,5 je , predvidevam kakšen revizijski jašek. To lahko izdelaš v lastni režiji.
Stene: postrgaj poškodovan omet dol in omeči s sanirnim ometom- -opcija klasični, nato apnen belež + jupol.
Vrata : malce prelistaš na Bolhi, ali……..

LP

New Report

Close