Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Kronična bolečina – fibromialgija Alternativne vsebine

Alternativne vsebine

Spoštovani,

ker se na tem forumu pojavlja vse več vsebin z različnimi alternativnimi razlagami oz. s t. i. nekonvencionalnimi (neuradnimi) pristopi k zdravljenju bolezni, vljudno prosimo, če tovrstne teme objavljate na forumih, ki so posebej namenjeni tovrstnim vsebinam.
Več glej tukaj: ( https://med.over.net/forum/kategorija/zivljenjski-slog/alternativa-3574589/)
Zahvaljujemo se za razumevanje in vas lepo pozdravljamo.

Veronika

Hvala Društvo,
Prispevki so v glavnem moji, torej bom upoštevala.

Breda

Zaključek

Začelo se je pred mnogimi leti … leta … se ne spomnim …
Dolgo sem hodila k zdravniku in se pritoževala nad številnimi težavami. Težave s prebavo, bolečinami, meglo v glavi, anksioznostjo … Pa zdravnik ni komentiral nič. Ko sem že nekaj časa stokala zaradi svojih težav, mi je posodil Revmatološki priročnik, povedal za fibromialgijo in me poslal na internet, da si tam o tem preberem. Sicer je pa diagnoza od revmatologa čisto nepomembna, ker je tako nihče ne upošteva.
In potem sem brskala po internetu in našla Društvo za fibromialgijo in prišla na srečanje. Bilo je leta 2005. Lepo so me sprejeli in kmalu povabili, da bi sodelovala v izvršnem odboru. Tam se nisem prav dobro odrezala, ker me to delo ni zanimalo. Povedali so mi za forum in me prosili, če bi lahko pisala o tem, kaj objavlja Prohealth.
Začela sem brskati po internetu. Ko sem iskala čudežno zdravilo za fibromialgijo, sem izvedela, da so energijske metode pri zdravljenju teh težav uspešnejše. Tako sem odkrila EFT. V društvu sem tudi izvedela za dr. Popoviča in dobila diagnozo fibromialgija. Začela sem pisati na forumu. Do takrat sem bila prepričana, da te pozdravi lahko samo zdravnik s konvencionalnimi metodami in z zdravili.
Bila sem vedno bolj navdušena, kupovala knjige, obiskovala seminarje, poskušala … Hodila sem tudi na masaže, bioterapijo, v bazen in se doma namakala v topli vodi. Noben zdravnik mi ni omenil prehrane, intolerance na hrano in alergij.
Ko sem se leta 2010 lotila še diete, ki sem jo našla na internetu, so moje bolečine čez 3 mesece čudežno izzvenele. Žal pa sem čez eno leto, leta 2011, padla s kolesom, se zložila v vsej svoji dolžini in tudi udarila z glavo ob tla. Na slikanje me niso poslali, niti takrat niti kasneje. Menda je za vse moje kasnejše težave kriva poškodovana hrbtenica, mi je rekel dr. na manualni terapiji, ki ni mogel poravnati moje cikcakaste hrbtenice, ker se je že malo narobe zarastla.
Res sem bila zelo navdušena in sem svoja »odkritja« želela z nekom deliti. Pa sem pisala na tem forumu. Mislila sem, da mi bodo ljudje sledili, da bodo poskusili, da bodo povedali o svojih izkušnjah, da me bodo pohvalili, da se bo razvila neka komunikacija. Jaz sem brala, študirala in pisala, komentarja pa skoraj nobenega. Veliko vložene energije, ki je šla v prazno, skoraj nič je ni prišlo nazaj. Denar je energija, pohvala je energija, hvaležnost je energija in povratna informacija, da je nekomu nekaj pomagalo, je tudi energija. In energija mora krožiti. Zato so si ljudje izmislili besede, kot so: hvala, prosim, dober dan, nasvidenje … Zaslužila nisem nič, pohval in zahval je bilo zelo malo. Gospa Veronika se je 2x zahvalila, pa morda še sem pa tja kdo. Presenetilo me je, da nihče ni nič napisal o svojih izkušnjah, da je kaj poskusil, da mu je pomagalo. Če nečesa ne razumeš, zakaj bi hvalil, če nečesa nočeš, zakaj bi hvalil. O tem takrat, ko sem pisala, nisem tako razmišljala. Meni ni nihče pomagal, sama sem želela pomagati vsem, ker vem, kako je, če ti nihče ne pomaga. Nisem pa pomislila, da ljudi moja pomoč niti ne zanima. Da so dobro tako, kot so.
Nisem študirala medicine, sem pa kar nekaj prebrala o človeškem telesu in o tem, kako deluje. Če sem hotela kaj izvedeti o neki težavi, sem najprej na internetu poiskala, kaj pravi klasična medicina, Funkcionalna medicina, potem Tradicionalna kitajska medicina, potem Energijska medicina, potem druge energijske metode zdravljenja, potem kako se to zdravi še na druge alternativne načine. Brala, gledala in pisala.
Če sem komu nekaj svetovala, vaje, tapkanje ali kaj drugega, to ni bilo nič škodljivega in je bilo brez stranskih učinkov. Vsakdo, ki zboli, je že tako v stanju boja ali bega, zakaj bi še v paniki čakal na preglede in diagnozo, če lahko ta čas porabi za delo na sebi. Albert Einstein je rekel, da ne moreš reševati težave na isti stopnji, kot je nastala. Saj zato je nastala, ker je bilo nekaj narobe …
Ne glede na diagnozo in način zdravljenja se telo ne more zdraviti, če si v stresu. Tudi novih metod se je težko učiti, ko si v stresu. Bistvenega pomena je, da se zmanjša stres in vzpostavi pretok energije po telesu. Ko se to naredi, lahko težava takoj izgine, ali pa malo kasneje. Energijsko medicino in tapkanje imajo tudi po bolnicah. Pri delu z energijami ni tako pomembna diagnoza. Pomembno je vzpostaviti ravnovesje v telesu in ustvariti pretok energije. Ko se to poruši, lahko zbolimo. Pomembno je nekomu, ki je hudo bolan, dati občutek varnosti, da mu bomo stali ob strani, da bo še vse v redu. Ne pa da mu zdravnik pove, da bo “umrl čez” … Da mu ni več pomoči … Ali da boš imel svojo nevidno prijateljico fibromialgijo do svoje smrti … Stroka te programira, ustvari ti prepričanje, ki je zelo škodljivo. Programira te, kdaj boš umrl. O tem, kakšen naj bi bil odnos zdravnika do pacientov, piše dr. Lisa Rankin v knjigi Z umom nad medicino. Konvencionalna Stroka dela veliko napako, ker ne uporablja placebo efekta. To je že 1/3 uspeha. Nocebo je 100% neuspeh. O tem piše znanstvenik in celični biolog dr. Bruce Lipton v knjigi Biologija prepričanja. Če ne verjameš, da imaš možnosti, se ne moreš pozdraviti. Kako se počuti nekdo, ki mu rečejo, da nima možnosti …? V seriji o Zdravljenju raka na vzhodu je nek zdravnik rekel: »Če imate pacienta, ki ima 1% možnosti, mu morate dati upanje.« In njegov sogovornik je rekel: «In vi mu daste to upanje …« in oba sta imela rosne oči.
Pri zdravljenju z energijami je drugače kot pri predpisovanju zdravil. Zdravila imajo stranske učinke in so lahko tudi napačna. Ko telo dobi energijo, gre ta tja, kjer je potrebna. Telo ima v sebi program in se zna pozdraviti. Potrebuje samo prave pogoje. Hrano, čisto vodo, dovolj spanja …

Pisala sem za bolnike s fibromialgijo, za ljudi, ki jih poznam iz društva, in ne mislim pisati na nek forum, ki niti ni aktiven. To je tako, kot da se zmeniš za kosilo z dobrim prijateljem, on pa ne pride in ti pošlje soseda, ki ga sploh ne poznaš … Tukaj sem se počutila kot doma. Bilo mi je v veselje pisati, hvala, ker ste me brali.

Breda

Breda pozdravljena!
Najprej se ti zahvaljujem za vse prispevke in obenem opravičujem, ker te je obvestilo prizadelo, čeprav ni bilo uperjeno nate osebno. Že dlje časa razmišljam, kako bi ločili vsebine na forumu, da bi imeli posebej objavljene osebne izkušnje bolnikov z alternativnimi pristopi obvladovanja bolezni in odgovore, ki jih ponuja “šolska”, konvencionalna medicina.
Ali bi bilo zate sprejemljivo, če bi forum uredili tako, kot je urejen “Starševski čvek” (tukaj: https://med.over.net/forum5/viewforum.php?f=151), da so zgoraj objavljene posamezne rubrike? Imaš morda kak drug boljši predlog, da bi bili nekonvencionalni pristopi ločeni kot posebna rubrika?
Lepo te pozdravljam,
Veronika

Veronika, hvala za tvoje sporočilo. Me veseli, da si zadevo pojasnila.
Nekaj časa bi pustila tako, kot je. Bomo videli, če bo kakšen komentar.

Lp Breda

“Nismo to, kar se nam dogaja, smo to, kar izberemo, da postanemo.”

Je rekla avtorica knjige …

Breda

Na SOČI so mi svetovali masažo.Kake izkušnje imate z Wim Hof tehniko?

Živjo Natka,

 

Meni je proti fibromialgiji zlo pomagala telovadba,bownova terapija in terapevtska masaža za 6 do 8 tednov, da sem lahko spet delal 8 ur.

 

Ampak sem se odločil za jogo in po nekaj letih sploh več nimam bolečin.

 

Najbolje da se včlanite v društvo ali pa pridružite v FB skupine in boste našli nekaj zase kako se pozdraviti.

 

Najbolj svetujejo masaže in prehrano.

 

Srečno!

Hvala,ja so mi tudi na facebooku večinoma vsi svetovali da naj pozdravim fibromialgijo z bownovo terapijo in jogo.

Meni pomaga terapevtska masaža. Težko sem našla enga, ki mi je vse razložil, ampak zdaj bolje shajam!

New Report

Close