Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Ortopedija CT artrografija desne rame

CT artrografija desne rame

Pozdravljeni,

mama je imela pred kratkim CT artrografijo desne rame. Dodajam izvid in vas prosim za mnenje kaj predlagate glede na njeno diagnozo oz. ali bi operacija rame pri tej diagnozi sploh pomagala?

IZVID:
Glenohumeralni sklep je izrazito zožen in kronično artrotično spremenjen, na strani glavice humerusa je videti večje robne osteofite. Osteofiti so vidni tudi na strani glenoida humerusa. Močno spremenjen kanal bicepsa, tetiva dolge glave bicepsa je na normalnem mestu. V recesusih glenohumeralnega sklepa je videti številna prosta telesa, ki so osificirana. Na koronarnih slikah prepričljivega iztekanja kontrastnega sredstva iz področja glenohumeralnega sklepa v subdeltoidno burzo ni videti – ni videti neposrednih znakov rupture tetiv supraspinatusa. Tudi neposrednih znakov rupture ostalih tetiv rotatorne ni videti. Akromioklavikularni sklep je primeren.

Mnenje: napredovale artrotične spremembe glenohumeralnega sklepa. Večji robni osteofiti in deformirana oblika glavice humerusa, kronično spremenjen je tudi kanal bicepsa. Številna prosta telesa v glenohumeralnih recesusih, ki so ostificirana. V poštev pride, da gre za primarno sinovialno osteohondromatozo ter posledično artrozo ali pa so prosta telesa posledica napredovalnih artrotičnih sprememb. Posrednih znakov rupture rotatorne manšete ni videti – iz glenohumeralnega sklepa se kontrastno sredstvo ne razširi v področje subdeltoidne burze oz. nad mišico supraspinatusa.

Prosim za vaše mnenje in usmeritve.

Hvala.

Lp,
Nina

Spoštovani!
Gre za hujšo obrabo ramena, zato svetujem pregled pri dr.Marjanoviču v OB Valdoltra za mnenje glede eventuelne operacije in vstavitve totalne endoproteze.
Lep pozdrav!

Mitja Maechtig, dr. med., specialist ortopedske kirurgije, NCSF cpt osebni trener Naročanje za pregled: 031 719 299 (samoplačniški pregledi) Kirurški sanatorij Rožna dolina, Rožna Dolina, cesta IV 45, 1000 Ljubljana (01) 477 94 00 Železniški Zdravstveni Dom (01) 291 22 58

New Report

Close