Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom Ideje za dnevni prostor/jedilnico

Ideje za dnevni prostor/jedilnico

Pozdravljeni,

Kupili smo hiso in nekako si ne znam prerazporediti prostora kjer bo jedilnica in dnevni prostor. Ce ima kdo kaksno dobro idejo, bi bila zelo hvalezna.

Na spodnjema robu je glavni vhod v hiso ter kuhinja. To je na juzni strani. Kuhinja je bila prej zaprta in je imela vrata na levo, na hodnik pri vhodu. Prejsnji lastnik je kuhinjo odprl v prostor, ki je namenjen dnevnem in jedilnem prostoru. V le-tem je dvoje vrat, ki vodijo na vrt (na S in V strani). Zaradi podrtja stene, vrat na vrt in radiatorjev si nekako ne znam umestiti pohistva v ta prostor, da bi bil funkcionalen. Trenutno je lastnikov kavc postavljen v zgornjem desnem kotu in gleda proti kuhinji. Televizijo imajo postavljeno v malem desnem kotu med vrati na V in kratko steno, ki zamejuje kuhinjo. Omarica je obrnjena rahlo diagonalno na kot. Tu je problem, ker se s pohistvom zameji radiator. Ce pa bi se tja na steno namescala televizija, bi jo moral gledati prevec na gor.
Druga moznost je postavitev kavca, da bi bil s hrbtom obrnjen proti kuhinji, samo tako bi si zaprli (pre?)velik del dostopa do kuhinje. Tako bi bil kavc usmerjen proti S steni.
Tretja moznost je, da bi bil kavc sredi leve polovice prostora in usmerjen proti levi (zahodni) steni. Tam pa me prav tako skrbi radiator, oziroma ce bi bilo sploh dovolj prostora za postavitev pohistva ob radiator. Pri tisti steni so potem vrata, ki vodijo v pralnico in garazo, poleg njih pa stopnisce v zgornje nadstropje.

(kavc je pa kotni: 2,40×1,60×0,95)

Hvala za kakrsnokoli pomoc.

Objava čaka odobritev

New Report

Close