Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje Prolaktin in vnetje nosne sluznice

Prolaktin in vnetje nosne sluznice

Pozdravljeni!

Prosim za pomoč.
Eno leto nazaj sem se začel čudno počutiti – vrtoglavice, glavoboli, slabo počutje, utrujenost. Pred tem sem se veliko ukvarjal s športom, od takrat naprej se ne morem več, ker moje stanje še poslabša.
Najprej so mi odkrili kronični rinitis – začel sem se zdraviti s spreji Momox in tabletami Aerius, ki jih jemljem še danes. Konec februarja sem šel na operacijo nosnega pretina, da lažje diham.
Septembra 2020 pa sem šel še na CT glave, kjer so mi ugotovili, da imam tekočinsko formacijo v desni polovici hipofize. Ko sem šel na pregled k endokrinologu v UKC mi je zdravnik ugotovil, da imam cistični prolaktinom 14x10x8 mm in mi predpisal zdravilo Bromergon – 2 tbl dnevno.
Občasno (dva do tri dni zapored) se mi zgodi, da se počutim zelo slabo, utrujeno, kot da bom omedlel. Je to lahko posledica teh zdravil?
Ko se poskušam ukvarjati s športom stanje samo poslabšam. Je to normalno?
Zdi se mi, da imam imunski sistem zelo oslabljen in bi ga rad izboljšal tudi z gibanjem, Kaj mi priporočate, da se ne bi po takšnih vajah počutil tako slabo?
Je možno, da je vnetje nosne sluznice posledica tudi tega prolaktina?
Po enem letu sem res že sit vsega in bi rad spet zaživel vsaj dokaj normalno življenje. Ne vem na koga se obrniti, ker v tem času nihče nima časa zame. Osebna zdravnica pa me odvrne samo s stavkom, da se ona na to ne spozna, zamenjati zdravnika pa zaradi zasedenosti ostalih ne morem. Zapravil sem ogromno denarja za preiskave, ki jih nikakor ne morem povezati skupaj, da bi imel eno končno sliko in da bi vedel, kaj naj počnem. Vsak zdravnik svetuje samo za svoje področje.
Najlepša hvala za odgovore.

Spoštovani,

glede na navedeno, gre pri vas za prolaktinom, adenom hipofize, ki izloča prolaktin. Nekoliko slabše počutje je morda lahko posledica Bromergona, ki ga prejemate. Vnetje sinusov pa ni povezano s prolaktinom.

Lp

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

New Report

Close