Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Izvid iz urgence

Izvid iz urgence

Pozdravljeni,
lepo prosim za razlago izvida moje mame, ki je bila tri dni nazaj na urgenci zaradi hude tahikardije. Po pregledu je dobila napotnico za 24-urni holter, na katerega je naročena šele čez 1 mesec (take so čakalne dobe za zelo hitro). Ali naj ji svetujem samoplačniški pregled – glede na spodnji izvid? Bi lahko te težave bile zaradi nepravilnega delovanja ščitnice, saj jemlje Euthyrox 75 mg na dan zaradi Hašimoto tiroiditisa – mogoče je hormona preveč?
Izvidi EKG so: sinusni ritem s fr. 95/min, leva srčna os, Q zobec v III in aVF, slaba progresija R od V1 do V4, ST spojnica v izoliniji.
Laboratorijski testi so pokazali odstopanje pri: Fosfataza 1,89; K-Erci 5,19; K-Hb 164; K-Ht 0,495, RDW 14,8.
Najlepša hvala za vaš odgovor.

Pozdravljeni, v prepisu izvida pogrešam mnenje,ki je del vsakega izvida, iozvid pa ne pojasnjije tahikardije oz jo pri pregledu ni bilo več, in predvidevam da s 24 urnim snemanjem ekg želijo posneti tahikardijo oz hitrejše bitje srca, če bi se pojavilo v tem času.
Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Pozdravljeni,

hvala za vaš odgovor.
Mnenje zdravnika je: Gospo smo obravnavali zaradi tahikardije in palpitacij. Od današnjem pregledu je prisotna sinusna tahikardija. Izključili smo akutno lezijo srčne mišice. Ob negativnem d-dimerju in normalni saturaciji je verjetnost pljučne embolije minimalna. Lahko, da gre za paroksizme AF, zato izdam napotnico za 24-urni holter. Svetujem tudi kontrolo ščitničnih hormonov.

No zdaj je vse jasno, iščejo možno aritmino, atrijsko fibrilacijo, ki je zelo pogosta motnja ritma starejših in vse kar sem napisal že prej
Lp

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close