Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Oftalmologija Poudarjene žilice v beločnici

Poudarjene žilice v beločnici

Pozdravljeni,
kaka 2 meseca opažam, da so žilice v beločnici postale izrazite, prej jih ni bilo toliko in niso bile tako izražene. Zdi se mi tudi, da so koti rahlo rozkasto obarvani oz celotne beločnice rahlo rumenkaste (na sliki se ne vidi rumenkasto). Nimam spremenjenega občutka, da bi me kaj dražilo ali bilo suho. Kaj bi lahko bil vzrok?
Pred cca 2 mesecema sem ene 2x uporabila neke kapljice, ki sploh niso bile za oči, čeprav so mi v ekološki trgovini kjer sem jih kupila rekli, da so…. vsebujejo pa koloidno srebro. Bi lahko bil to vzrok? Se lahko zadevo pozdravi?

[attachment=0]oko2.jpg[/attachment][attachment=1]oko1.jpg[/attachment]

Spoštovana, ko gledam drugo fotografijo, opažam , da so tudi razširjene žilice v koži korena nosu in zgornje trepalnice. Prvo kar bi svetoval je kontrola krvnega pritiska. Če je povišan, je to vzrok za razširitev žilic veznice. Drug vzrok je lahko kronično vnetje veznice notranjega očesnega kota. Ne verjamem, da so to povzročile kapljice, ki jih navajate. Poskusite zaenkrat le dvakrat dnevno izpiranje z mlačno vodo ali kamilicami. LP dr Gorazd Kolar

*******************************************

Spoštovani,

najlepša hvala za vaš odgovor. Si bom izmerila krvni tlak. Ponavadi je bil vedno šolski, pod 130. Imam kronični nealergijski rinitis.
Imam pa še nekaj vprašanj. Stara sem 31 in nosim leče cca 7 let, 14 dnevne, ki jih velikokrat nosim dlje kot 14 dni… ne vem ali to lahko morda prispeva k vnetju veznice (bakterije)….
Kateri so še lahko razlogi za kronično vnetje veznice in ali to lahko postane nevarno? Ali so lahko vnete tudi žilice?

Hvala in lp,
Sabina

Spoštovana, dolgotrajno nošenje kontaktnih leč lahko povzroči pojave, ki jih opažate na veznici. Dobro je tudi napraviti vsake toliko časa pavzo in imeti očala da si oko “odpočije ” od tujka.Lep pozdrav, dr Gorazd Kolar

*******************************************

New Report

Close