Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Astma in druge pljučne bolezni "vibracije" v pljučih

"vibracije" v pljučih

Pozdravljeni

Zadnje čase med daljšim govorjenjem(pogovorom z drugo osebo) tudi petjem in na koncu zehanja občutim v pljučih kot neko vibracijo. Najbližji opis temu bi bil ko se polijete z mrzlo vodo in dobite tisti občutek v pljučih oz občutek kot da vam rahlo zakruli kot v želodcu. Kadil sem 10 let ampak ne kaj dosti. Zadnjih 9 let več ne kadim. Alkohola tudi ne pijem.

Lp

Dober dan,
večkrat slišim take zgodbe, ponavadi se nič nenormalnega ne ugotovi. Seveda pa je do zdravnika za stopiti, da se kaj več pogovori, pregleda in morebiti izmeru spirometrijo ter slika pljuča.
LP
MK

Pozdravljeni.
Spet se obračam na vas. Po nekem času je prenehalo do pred par dni nazaj. Občutek je podoben. Tokrat se pojavi dokaj pogosto. Sem si meril utrip na vratni žili in vsakič ko je prišlo do teh “vibracij” med merjenjem utripa je utrip rahlo zastal za sekundo kot bi se srce ustavilo in potem dalje normalno. Je to lahko morda tudi stres?

Lp

Temu se reče palpitacije, ko postaneš pozoren na utripanje srca. Najpogosteje se to začuti, ko se spremeni rednost utripanja (kar je čisto normalno). Če je nekdo pod stresom, potem je za teka senzacije bistveno bolj dovzeten.

LP

Hvala za odgovor. Imam pa še eno vprašanje ker nevem kam se obrnit na forumu. Zadnja dva dni me boli levo spodaj na želodcu oz del nad penisom. Bolečina ni huda se pa pojavi ob spreminjanju položaja najbolj ob ležanju, ter ob kašlju. Natečeno ni nič, na dotik tudi ne boli.

LP

Da ne odpiram nove teme bom na kratko napisal tukaj. Včeraj se mi je nenadoma pojavila bolecina za prsnico bolj v sredini prsnega koša. Zaboli ob vdihu in tudi izdihu(kot scipanje) Bilo je za kratek čas nato izginila. Danes se je pojavila spet. Bolečina je v intervalih. Preneha in čez čas spet. Drugače pa bolečina ni preveč huda. Ali gre morda za bolecine v kosti in mišici ali je lahko kaj druga? Hvala in lp

New Report

Close