Najdi forum

Pozdravljeni,
Nevem, če je to pravi forum, a vseeno vas prosim za nasvet.
Hčerka stara (skoraj) 9 let ima že več kot mesec dni vsiljive misili. Začelo se je kašen teden po tem, ko sem imela nujen operacijski poseg slepiča. Takrat je začela govorit, da si želi, da bi se nekomu kaj slabega zgodilo, a da ne ve ali si želi ali se tega boji. Pravi, da ne ve ali me sploh ima rada ter, da ne ve ali si želi da bi takrat na operaciji jaz umrla. Pravi, da se ji slikajo misli o nesrečah ipd. in da ne ve ali si potem to res želi oz. ali je to le misel. Dvakrat se je čisto zjokala. Jaz jo tolažim, da so to le misli , ki pridejo in grejo ter da si tega v bistvu ne želi. Menim, da to izvira iz strahu.
Upala sem, da bo nekako izzvenelo, ker je udarilo kot strela z jasnega, a mine pa ne.

Z možem raziskujemo kaj bi ji lahko to sprožilo, saj samo moj bolnišnični poseg je zato malo verjeten. Razmišljava celo, da ja zato kriva televizija. Cca 2 meseca skupaj z možem gledava eno nanizanko (vsak dan en del), ki je nekako drama (s tudi kriminalnimi akti), hčerka se je nehote priključila poleg, je prav “padla” notr in ji je zelo všeč en (precej slab) lik. Menite, da bi to lahko vplivalo na ta razvoj njenih vsiljivih misli.
Kaj menite bi morali poiskati pomoč ali naj še malo počakam.
Hvala vam, da ste mi prisluhnili.
Lep pozdrav.
Ana

Pozdravljeni suma1977

se opravičujem za pozen odgovor. Upam, da ste v tem času že poiskali kakšno pomoč za hčerko. Težko je sploh komentirati kaj se je vaši hčerki zgodilo in zakaj je prišlo do teh sprememb v njenem doživljanju in vedenju. Vsekakor pa potrebuje pomoč in bi svetovala, da poiščete sočutnega terapevta, ki je usposobljen za delo z otroci. V kolikor ga ne najdete, se še oglasite, da ga poiščemo skupaj,
vse dobro, lp
Bernarda

Absolutno, to kar gledaš vpliva. To kar bereš vpliva. Vse vliva. Jaz vsak večer berem pozitivne misli. To full vpliva na človeka. Preverita tudi cuker v krvi. Preveč sladkorja, lahko tudi povzroči take misli. Poiščite pomoč terapevta in naj gre tja brez vas. Mogoče sama nezavedno delate nekaj narobe. Obvezno nabavi knjigo Louis L. Hax Življenje je tvoje založba Iskanja.

Pozdravljeni, sam se že celo življenje spopadam s podobnimi mislimi. Tudi kaj nesrečnega se je že dejansko zgodilo, vendar je bila žalost še zmeraj pristna, hkrati z vsakim takim dogodkom pa so se misli, kot jih ima vaša hči, še intenzivirale do te mere, da sem v vsakem trenutku pripravljen, da kdorkoli umre. Razen otroka, na to ne moreš biti nikoli pripravljen. Mislim, da z deklico ni nič narobe, ampak je nadpovprečno (čustveno) inteligentna in v trenutkih, kjer čuti, da bi lahko bila čustveno prizadete, prične razmišljati na tak način kot način čustvene samoobrambe in prezervacije. Saj bo izzvenelo… do naslednjega pretresljivega dogodka.

New Report

Close