Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Bolezni prebavil (gastroenterologija) Bolečine v predelu trebuha

Bolečine v predelu trebuha

Pozdravljeni,
prosim za vaše mnenje. Očetu (76 let) so se začele težave 12/2020 s špikanjem v desnem predelu trebuha. Bolečina se je selila na sredo trebuha in od popka navzdol. Trenutno ga špika po celem trebuhu, govori tudi o špikanju po nogah (v mečih) in v prsnem košu.
Naredil je že naslednje preiskave: ultrazvok, gastroskopija, kolonoskopija in CT trebuha.
Odkrili so, da ima gastritis povzročen s HP. Trenutno zaključuje s 14 dnevno terapijo: amoksicilin (Ospamox)+ Fromild + Emozul.
Zdravnica mu je svetovala, da naj pazi kaj je in naj je večkrat po malo. V tem času je shujšal 4 kg, saj se boji jesti, ker ima potem vedno težave. Bolečine si lajša z lekadolom in analiginom in to res v velikih količinah. V zadnjem mesecu je bil petkrat na urgenci, kjer so mu dali le protibolečinsko infuzijo in mogoče je bil potem nekaj ur tisti dan brez bolečin.
Vsakič gre k svoji zdravnici, ki pa mu pove, da ne ve kam naj ga še pošlje, ker je že naredil vse preiskave. Oče to težko razume, saj njega zelo boli in je zato žalosten in brez vsake volje.
Radi bi mu pomagali, pa ne vemo kako. Kam naj ga še peljemo?
Hvala za odgovor in lep dan želim.

Spoštovana,
Verjamem, da mu želite pomagati. Opravljene preiskave z veliko verjetnostjo kažejo, da ne gre za resno bolezen v predelu prebavil.
Morda gre za ortopedske težave kar je najbolj pogosto.
Morda RTG slikanje hrbtenice bo pokazalo pravi razlog njegovih težav.
Vsekakor naj se o tem še posvetuje z osebnim zdravnikom.

Lp

asist. Željko Perdija dr. med., spec. internist, pulmolog in gastroenterolog Strokovni direktor CiiM plus Maribor Center za interno in interventno medicino https://www.krcnezile-ciim.si [url]https://ultrazvok-ciim.si[/url] https://preventiva-ciim.si

New Report

Close