Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Endodontija Bolečina po zdravljenju

Bolečina po zdravljenju

Pozdravljeni,

konec leta 2019 mi je zobozdravnica zdravila petico spodaj – zob je mrtev, od takrat pa težav z bolečino ni bilo več.
Sedaj sem bila na rednem pregledu in je novi zobozdravnik želel preveriti stanje te zdravljene petice. Po pregledu RTG posnetka je rekel, da je stanje res boljše, a ni zadovoljen z napredkom, saj bi po tolikšnem času moralo biti bistveno izboljšanje. Odločil se je, da bo zdravljenje ponovil in mi je včeraj zob odprl, sčistil kanale in vstavil zdravilo. Takoj po zaključenem “posegu” me je zob bolel in dobila sem navodila, da naj vzamem protibolečinsko tableto, če pa stanje v 3 urah ne bo boljše, se naj ponovno oglasim. Doma sem vzela tableto in bolečine seveda ni bilo in zato v ordinacijo nisem odšla. Danes pa je prisotna bolečina – ne samo na otip, temveč ves čas, zobozdravnik pa je odsoten. Je to vseeno normalno, da je bolečina prisotna po vstavitvi zdravila še naslednji dan, ali kaže na to, da je nekaj narobe?

Hvala za odgovor.

Spoštovana,
blaga do zmerna bolečina po posegu, ki traja 2-3 dni, je razmeroma pogosta in take bolečine ne smatramo za zaplet. Če pa se bolečina razvije v močno, traja več kot 3 dni ali pa začutite oteklino, pa gre za zaplet. V tem primeru pokličete zobozdravnika.

LP, Igor Potočnik

Spoštovana,

Bolečina po posegu lahko traja cca 3 dni, v tem času jo lahko umirjate s tabletami proti bolečini. Takega poteka še nimamo za zaplet. V kolikor bolečina postane tako močna, da je z običajnimi analgetiki ni več mogoče umiriti, ali pa področje ob zobu prične otekati, pa je potrebno obiskati zobozdravnika.

Lp, Igor Potočnik

New Report

Close