Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Bolezni prebavil (gastroenterologija) Sprememba na slinavki

Sprememba na slinavki

Pozdravljeni.

Star sem 41 let in rekreacijsko športno aktiven. Nikoli nisem užival večjih količin alkohola. Pred dnevi sem bil hospitaliziran zaradi bolečin v levem zgornje delu trebuha, ki so se širile v hrbet. Naredili so mi UZ trebuha in ugotovili, da se v glavi trebušne slinavke nahaja približno 2cm velika okrogla hipoehogena sprememba, ki je niso mogli natančno opredeliti. Opravljen je bil CT trebuha. Razen majhnih parapelvičnih cist na obeh ledvicah in blagih začetnih degenerativnih sprememb na hrbtenici ni bilo posebnosti. Žolčnik, žolčni vodi in trebušna slinavka so bili v mejah normale. Narejeni so bili tudi testi na tumorske markerje, ki so bili negativni. Tudi krvna slika ni pokazala posebnosti.

Sedaj se počitim boljše, občasno me še zašpika levo od žličke in v območju hrbta. Blato in voda sta normalna.

Skrbi me kaj bi lahko bila navedena sprememba na glavi trebušne slinavke in ali je smiselno narediti še slikanje z magnetno resonanco.

Hvala za vaš odgovor.

Spoštovani,
Verjetno vam bojo priporočili dodatno diagnostiko. V prvi vrsti naredimo tvz- EUZ- endoskopski ultrazvok. Ob tem se občasno tudi z iglo odvzame vzorec za natančnejšo analizo. Vsekakor sem prepričan, da vam bojo razložili nadaljnje ukrepe.
Lp

asist. Željko Perdija dr. med., spec. internist, pulmolog in gastroenterolog Strokovni direktor CiiM plus Maribor Center za interno in interventno medicino https://www.krcnezile-ciim.si [url]https://ultrazvok-ciim.si[/url] https://preventiva-ciim.si

New Report

Close