Najdi forum

Res nevem vec kam se naj obrnem. Stara sem 23 let, s fantom sma skupaj 8 mescov, star je 25. Živima zelo blizu.. Do njega imam 10m hoje.
Problem so njegovi starši. Doma imajo kmetijo, pridni in delovni ljudje. Tudi mama je na začetku bila zlata ženska. Odnosi so bili od začetka super… Kasneje pa je njegov ata začel gledati vse stvari, tudi tiste najmanjše, samo da ga lahko na meni karkoli zmoti. Sprva ga je motila moja jutranja kava in moji cigareti. Nehala sem piti kavo, kadila pa tako da sem se skrivala, ker nisem želela da me vidi s cigaretom. Zjutraj ko sem se zbudila, sem namesto jutranje kave, pomola in pometla tla da ko si prišli iz hleva je bilo čisto. Pospravila kuhinjo. Težava je tudi v tem, da z njim… Z mojim partnerjem.. Ona dva delata kot z otrokom. Bila sma skupaj 3 mesce in sma sla na morje za 1 dan, njegov oče je bil jezen in se z njim ni pogovarjal en teden. Vedela sem da v hiši nisem zaželena saj tega ni niti malo skrival, dobro jutro je komaj izustil.. Za kosilo je bila čista tišina. Moj parnter se mi je 100x zahvalil da vse to prenašam, in tudi sem.. Zaradi njega, naju, ker ga imam resnično rada.. Problem je nastal par dni nazaj, ko se je njegov oče odločil da me bo vrgel iz hiše. Partner nima svojih prihodkov, saj skupaj delajo na kmetiji, dobi sicer nekaj malega ampak se zdaleč ne dovolj da bi lahko šla na svoje. Tudi jaz trenutno hodim čez čudno obdobje in sem brez službe. Začel me je žalit za mizo, na koncu pa povedal da naj njegovega sina pustim popolnoma pri miru in naj si sprakiram stvari in grem.
Vem da nisem nič kriva ker imata mnenje da sta posebna človeka tudi moj partner in njegov starejši brat. Partner je trenutno popolnoma odvisen od staršev, ona dva pa zaradi tega z njim delata kar se jima zazdi, ker tudi ničesar ne reče. Zdaj gre raje z mano narazn kot pa da bi se postavil za naju. Od hiše ga nocem potegnit vstran ker vem s kakšnim veseljem dela na kmetiji. Nevem ali me ma res tako rad kot govori, glede na to da pusti da njegovo razmerje konca njegov oče… Ali pa ga je res strah da bo ostal brez vsega. Vem da je pri njemu dosti na kocki….jaz pa nevem ali naj vztrajam ali naj pustim vse skupaj in grem naprej. Vem da bom rabla dosti casa da ga pozabim, ker je res moški ki sem ga dolgo cakala.

 

 

Samo prijavljeni uporabniki lahko vidijo priponke.

[quote=Pika223 post_id=13997565

V tezki situaciji si. Ampak imas 23 let. Ne rabis prenasat tega. Tvoj fant se ne zeli postaviti zase. Ocitno je mocno vezan na kmetijo in starse ampak to ni izgovor, da se pred ocetom ne postavi zate, se posebaj, ce bi z teboj planiral prihodnost. Pri 25 letih dela ampak nima nobenega prihodka od tega, z tabo gre za en dan na morje in oce znori. Jaz osebno tega nebi prenasala, ker zelim partnerja, ne otroka ob sebi. Njegovi starsi bodo kontrolirali vajkno celo zivljenje in zivljenje vajinih otrok. Premisli, ali je vredno.

Stara in dokaj pogosta slovenska kmečka zgodba. Zakaj pa misliš, da toliko kmečkih fantov ni poročenih? Nikoli ne bo drugačen, ker je to podložnost pil z materinim mlekom in za njegove starše nobena nikoli ne bo dovolj dobra. Zakaj to prenaša? To mu je vcepljeno: da je last staršev in da ima, da jih uboga in spoštuje, brez njih je nula. Če bi bil samostojna oseba, bi iskal druge možnosti, svojo kmetijo ali službo vsaj za nekaj časa, da bi si lahko potem kaj kupil. Če bi bila vidva malo bolj gajstna, bi si skupaj nekaj izmislila – pred časom sem se pogovarjala z mladim parom, sta najela kmetijo, začela redit kokoši in piščance za meso, jajca, in v enem letu delata samo še to, od tega živita.
Ampak tvoj fant tega nima v sebi, če je slučajno kdaj imel, so mu pa starši to uspešno zatrli. Kar predlagaj mu kaj takšnega … pa boš slišala milijon izgovorov. Zahvali se očetu, da te je rešil nesrečnega življenja, ker v tej familiji prostora za srečo ni. Preveč takih in podobnih primerov poznam, to je trpljenje do smrti, in kmetijo smejo posodobiti šele, ko stari obnemorejo, to pa pri vajinih letih pomeni čez 30 let.

s fantom sta bila skupaj 8 mesecev, pa te je moral tast že metati iz lastne hiše?
Mislim, da gredo pri tebi stvari malo prehitro.

Vem.. Vrjetno je to bila tudi moja napaka, ampak hotel je da sem čimveč pri njemu, ker vrjetno drugace ne bi našel časa za mene. Kar mi je danes jasno, takrat tega nisem videla tako. Zdaj vem da je hotel da sem toliko pri njemu, samo zato, ker bi ata bil jezn če ga ne bi bilo doma.

Moški ki si ga tako dolgo čakala… Ti to resno?
Pa kaj ti vidiš na temu luzerju… Star 25, nobenih lastnih prihodkov.. Ne upa narediti nič brez dovoljenja mamice in očka?
Samo stran od takega patetika… Če želiš živeti normalno in zdravo življenje.

Starši imajo popolno nadvlado pri njem. Če se ne potegne zate, je bolje, da greš. Ker se bodo ta stari vedno umešavali v vaju. Po mojem ti je tast naredil uslugo, da je to naredil. Boš že našla drugega sčasoma..

Če imaš kaj ponosa ne hodi v hišo kjer nisi zaželena. Zgodaj je še, časa imaš dovolj. Ta fant ni zrela oseba, zrela oseba se pobriga zase in ni odvisen od nikogar

Tako je, če si šla živet na kmetijo ni dovolj skriti cigarete in pometi dvorišče. Življenje na kmetiji pač zahteva garanje. To je pač biznis, delo, služba. Ni neka svoboda in malo dela.
Ali se vključiš na polno ali se ne vključiš. Verjetno ne narediš dovolj, sorry.
Če boš šla stran poišči službo, če boš tam, pač sprejmi delo na kmetiji kot delo. Mislim, da je pri obeh to problem in manj tast. Naredi nekaj za lastno preživetje. Kar jaz vem na kmetiji res ampak res težko garajo in nekoga ki ne hodi ne v službo..(čudno obdobje????kakšen izraz…ne poveš jasno zakaj si brez službe..) in ne dela na polno na kmetiji, gr epa brez dohodkov na morje, čeprav za en dan ( to ni nič hudega) oni vidijo, kot nekoga za katerega bodo morali oni delati, ga preživljati. Za nekoga, ki pije kavo in si vzame čas za kajenje počasi in potem pomete dvorišče. dekle premalo je to za življenje, akcija, najprej delo, potem fant in potem hiša….

Žal ni tako preprosto kot si zdaj napisala. Sem hotela, pomagat vsak večer in vsako jutro ampak je bil izgovor da dela za 4 osebe ni. Da ni dovolj dela za vse doma. Karkoli sem se lotila v stali, mi je vzela iz rok češ da ni treba kaj pomagat. Na koncu je rekla da naj raje v hiši pospravim in zlozim oblačila. Pa sem. Za kaj bi se silila v nekaj kjer vidim da nekomu ne ustrezam. Na kmetiji je pač tako, da če želiš v skupnem delu dobro funkcionira morajo odnosi bit takšni kot treba. Žal sem se dosti krat ponudila, in je nastal problem tudi v tem. Ni vse tako kot se zdi. Če bi bil problem samo v tem, bi bil že zdavnaj resen.

Tukaj te moram popraviti, da takšne zgodbe niso vezane samo na kmetije.
Sem imela fanta, kjer so živeli v bloku v stanovanju. Po nekaj mesecih, ko sva se midva seveda čez vikende družila in kam šla, je začelo s strani njegove matere prihajati vedno več nenavadnih del in naročil. Kasneje mu je začela spred metati, kako ni nič več doma in ji več ne pomaga, saj ona je uboga in sama več ne more (pa je ženska bila zdrava in opravilno sposobna). Ista zgodba z drugim sinom, ki je imel punco in ta je bila najslabša kar tako brez razloga. Sem morala to mati pogosto poslušat, kako je napletala zgodbe čez to punco, popolnoma neutemeljene.
Ji je na koncu uspelo razbiti obe zvezi in ima spet na voljo oba sinčka.

Tukaj te moram popraviti, da takšne zgodbe niso vezane samo na kmetije.
Sem imela fanta, kjer so živeli v bloku v stanovanju. Po nekaj mesecih, ko sva se midva seveda čez vikende družila in kam šla, je začelo s strani njegove matere prihajati vedno več nenavadnih del in naročil. Kasneje mu je začela spred metati, kako ni nič več doma in ji več ne pomaga, saj ona je uboga in sama več ne more (pa je ženska bila zdrava in opravilno sposobna). Ista zgodba z drugim sinom, ki je imel punco in ta je bila najslabša kar tako brez razloga. Sem morala to mati pogosto poslušat, kako je napletala zgodbe čez to punco, popolnoma neutemeljene.
Ji je na koncu uspelo razbiti obe zvezi in ima spet na voljo oba sinčka.
[/quote]

Ja, nazalost je tega danes vedno več. Midva zaenkrat še zmeraj vztrajama. Tukaj je sicer mama zlata ženska, in problem samo oče. Je pa res da je pod velikim vplivom očeta. Ker se ga na nek način boji tudi ona. Pač navajen je da je sinek zraven njega 24/7.. Življenja po svoje si žal ne sme gradit.

oba s fantom se odselit min 10 km stran, eni pravjo vsaj 1 uro vožnje (75km) stran, pa naj njegov fotr sam sebe maltratira in zre

fant pa glede na to, kar si napisala, naj si dobi službo, in odseli iz kmetije…

ko rečeš ostal brez vsega, verjetno misliš na dediščino…. naj sam razmisli, ali bi živel za dediščino in nikoli ne imel nič, ali bo živel svoje zivljenje po svoje.. saj tako kot je bilo s tabo, bo z vsako, ki jo bo pripeljal domov…  ga pa ti v nič ne preprečuj.. to mu mora samo kapnit… max. kar je, mu lahko to ,kar sem napisal obrazloži skupni znanec, znanka, brez da on ve, da je prišlo iz vrojih ust.

 

Poglej, življenje si vsak kroji po svoje. Napako, ki jo je storil oče, bo on sam vsekakor z obrestmi plačal. Tako to gre in pri tem ni izjem. Sin je ta trenutek očitno popolnoma nedorasel vsemu, kar se dogaja, vendar mu bo z leti postalo jasno. Kar ne spremeni dejstva, da v kolikor se ta trenutek ni sposoben postaviti zate in zase, potem za zvezo tako ali tako še ni zrel. Do zrelosti bi mu morali pomagati starši, vendar so mu pri tem obrnili hrbet. Ko mu bo jasno in bo starejši in bolj zrel, bo zaradi tega, kar se je zgodilo, nastal trajen spor z očetom, ker mu tega, kar je storil oče, sin ne bo mogel nikoli prav zares odpustiti. Ampak to ni tvoj problem in ga zanesljivo ne moreš rešiti. Ti poskrbi zase. Svet je velik, priložnosti je mnogo, ne boj se. Rešitev je vedno bliže od tega, kot izgleda na prvi pogled. Predvsem pa glej, da ne povoziš svojega samospoštovanja. Odidi in se ne oziraj čez ramo nazaj. Življenje ti bo prineslo še veliko lepega in dobrega, če boš le zadosti pogumna.

Raje pojdita  na svoje si oddahnita si nobeden od staršev ne bo do živcirali, komandirali in nadzirali kaj počneta in kaj ne.

Kako je mati zlata? Ce si zgoraj napisala da ti nic ne pusti?  Ce bi bila tako zlata bi kaj rekla. Malo uskladi ugodbo in je ne zagovarjaj. Tud ce fant nima službe si jo pa naj najde. Isto ti pa pojdi za cistilko. Z dohodki si za zacetek najemita garsonjero. Ali ce imata moznost bit pri tvojih.

Pišeš da sta sla narazen pol pises da sta se skupaj.

Mlada si se ce se ne znata postavit zase poiskat službe. Pa bodita tako kot zdaj in prenasajta psiho fotra

Pri 23letih nisi sposobna delat? Potem pa je nekaj narobe s teboj…Daj spametuj se in pojdi v sluzbo…Sem 3leta starejsa od tebe…In to kar govoris je nesmisel.. sluzbo je treba poiskati sama ne pride…

Odgovor na objavo uporabnika
hjkopš, 05.03.2021 ob 08:39

Tako je, če si šla živet na kmetijo ni dovolj skriti cigarete in pometi dvorišče. Življenje na kmetiji pač zahteva garanje. To je pač biznis, delo, služba. Ni neka svoboda in malo dela.
Ali se vključiš na polno ali se ne vključiš. Verjetno ne narediš dovolj, sorry.
Če boš šla stran poišči službo, če boš tam, pač sprejmi delo na kmetiji kot delo. Mislim, da je pri obeh to problem in manj tast. Naredi nekaj za lastno preživetje. Kar jaz vem na kmetiji res ampak res težko garajo in nekoga ki ne hodi ne v službo..(čudno obdobje????kakšen izraz…ne poveš jasno zakaj si brez službe..) in ne dela na polno na kmetiji, gr epa brez dohodkov na morje, čeprav za en dan ( to ni nič hudega) oni vidijo, kot nekoga za katerega bodo morali oni delati, ga preživljati. Za nekoga, ki pije kavo in si vzame čas za kajenje počasi in potem pomete dvorišče. dekle premalo je to za življenje, akcija, najprej delo, potem fant in potem hiša….

tako je

New Report

Close