Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Bolezni prebavil (gastroenterologija) Zdravljenje bakterije

Zdravljenje bakterije

Pozdravljeni!
V mesecu oktobru so mi diagnosticirali Helicobacter pylori.
Zdravljenje z amoksicilin in klaritrimocinom.
Na zacetku zdravljenja se mi je pojavila alergija. Sedaj so ugotovili da imam alergijo na amoksicilin.
Predpisali so mi novo terapijo in sicer z Efloran 400mg dvakrat na dan 10 dni.
Ali je to primerna terapija, glede na to da se ponavadi zdravi bakterija v kombinaciji dveh zdravil.

Hvala. Lp

Spoštovani,
Pri alergiji na penicilin ali neki drugi antibiotik se predpiše podobna terapija z drugimi antibiotiki. Itak 2 meseca po končani terapiji boste opravili hitri urea dihalni test, kjer so bo videlo ali je eradikacijska terapija bila uspešna.
Ob antibiotikih svetujem uporabo probiotikov, saj antibiotiki neugodno vplivajo na črevesno floro.
Priporočam naslednje:
https://ciim.si/product/jab-flora-24-1000-ml/
Lp

asist. Željko Perdija dr. med., spec. internist, pulmolog in gastroenterolog Strokovni direktor CiiM plus Maribor Center za interno in interventno medicino https://www.krcnezile-ciim.si [url]https://ultrazvok-ciim.si[/url] https://preventiva-ciim.si

Pozdravljeni,

naključno sem pred dnevi brala o bakteriji Helicobacter Pylori, posledice okužbe so me precej prestrašile, zato sem kupila domači krvni test, ki je pokazal pozitiven rezultat.

Stara sem 39 let, težav sicer nimam, a kolikor berem tudi tiha okužba ni tako nedolžna.

Lepo bi vas prosila za nasvet ali naj kar kontaktiram svojega osebnega zdravnika, ki bo verjetno ukrepal naprej? Ali so smernice zdaj takšne, da se antibiotično zdravljenje predpiše lahko tudi za asimptomatske bolnike?

In še ena stvar, ki je nisem zasledila – ali se rak želodca ponavadi razvije iz zapletov oz. znanih težav, ki jih povzroča bakterija ali tu ni povezave?

Najlepša hvala za vaš čas in odgovor.

Spoštovana,
Prekuženost populacije s Helicoabcter pylori je več kot 70%. Če ni znakov vnetja želodčne sluznice oz gastritisa, ter če ni družinske obremenjenosti z rakom zgornjih prebavil eradikacija ni potrebna.
Razvoj raka na želodcu je do določene mere povezan s prisotnostjo Hp vendar predpogoj je poškodba sluznice želodca.
Vsekakor se je dobro posvetovat z osebnim zdravnikom, ki bo ocenil smiselnost nadaljnjih ukrepov glede na vašo celotno zdravstveno stanje.
Lp

asist. Željko Perdija dr. med., spec. internist, pulmolog in gastroenterolog Strokovni direktor CiiM plus Maribor Center za interno in interventno medicino https://www.krcnezile-ciim.si [url]https://ultrazvok-ciim.si[/url] https://preventiva-ciim.si

New Report

Close