Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija razširjene kapilare na obrazu pri 30ih

razširjene kapilare na obrazu pri 30ih

Pozdravljeni,

star sem 33 in že pr 30ih sem opazil, da se mi pojavljajo rdece razširjene kapilare. Ni strašno, vendar me skrbi kakšen bom pri 40ih ali 50ih.

Najprej se mi je pojavilo manjše območje oz. skupek (0.6 cm) rdečih zilc na vrhu čela, sedaj pa se mi pojavljajo še na obeh ličnicah in na nosu.

Ne počnem nič kar bi prispevalo k temu. Ne kadim, ne pijem, se ne soncim, nisem grob s kožo, je ne drgnem, ne tuširam se z vročo vodo po obrazu… vendar se stanje nic ne spreminja.

Starši ter brat in sestra nimajo teh težav, pa sem najmlajši.

Kaj bi lahko bil še razlog? Kaj še lahko naredim, da preprečim poslabšanje?

Hvala.

Pozdrav!
Preventivno lahko naredite: izogibanje soncu, zaščitne kreme proti soncu, mazanje z negovalnimi kremami….. kar bo le malo delovalo.
Odstranitev drobnih žilic je z laserjem.
Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Hvala, s kremami proti soncu se veliko mažem. Na laserski terapiji zilic na čelu sem bil že dvakrat ampak se hitro vrne.

Imam pač to v genih ali lahko kakšna druga težava, pomanjkanje ali preveč nečesa v telesu to povzroča? Čudno mi je, ker pri prijateljih in vrstnikih še nisem opazil, da bi imeli to na koži…

hvala

Posebnih ozadij velikokrat ni, lahko je genska obremenitev, dogodki v zvezi s soncem, mrazom…. pred leti….
Težko opredelim.
Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close