Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Ortopedija Dekompresijska terapija hrbtenice

Dekompresijska terapija hrbtenice

imam težave s hrbtenico, ki so bolj ali manj pričakovane glede na mojo starost, 70 let. Že kar nekaj časa se posvečamo težavam, bolj izrazito pa zadnjih 7 let, ko smo začeli delati preiskave zaradi težav dese noge, padajoče stopalo. takrat so bili opravljeni temeljiti pregledi, in sicer MR LS, MR TH in MR CH. Povzetek funkcionalanega stanja:blaga sinistra, blaga kifoza torkalno, blago zmanjšanje lumbalne lordoze, omejena ekstenzija v cervikalni hrbtenici, izrazito povečana cervikalna lordoza. Objektivna diagnoza pa:
MRI C
poudarjena vratna lordoza, C3-C4 nekoliko ožji desni foramen, C4-C6 osteofit disk komplet, C6-C7 centralna diskus hernija;
MR TH: poudarjena torkalna kifoza, v corpusu Th8 je približno 2cm velika formacija, ki ima značilnost hemangioma
MRI LS: L1-L3 difuzne minimalne protruzije, L3-L5 blago degenerirani in zmerno difuzno protrudirani diski, Spondiloartroza kavdnih nivojev izrazita L5-S1 in 1cm velik hemangiom v corpusu L5 desnosredinsko.

Opravil sem tudi ultrazvo vratnih žil, ki je bil B.P.

Moje težave so bile v zadnjem času povečane v nočnem mravljinčenju rok. Izraziteje leve roke od komolca do prstov, občasno pa tudi desne. Mravljinčenje je občasno, ki pa potem traja kar nekaj oči zaporedoma in je tako močno, da me zbudi in čutim kar boleče roke.

Vsled tega sem se odpravil še dodatno na posvetovalni pregled, v Nado center, v Ljubljani. Tam so mi svetovali, da bi opravil 10 x cervikalno dekompresijo hrbtenice in 5 x lumbalno dekompresijo hrbtenice.

Ker o tej metodi ne morem zaslediti kakšne strokovne informacije, in ne morem pridobiti še kakšnega mnenja o tej metodi, predvsem o uspešnosti ali ne daj bog neuspešnosti oziroma morebitnih neželenih posledicah, se obračam na vas, z željo ali morda razpolagate z informacijami glede te metode oziroma kam bi se lahko obrnil po strokovno mnenje ? Nenazadnje takšne terapije niso poceni, nasprotno, po moji laični oceni kar drage.

Iskreno se vam zahvaljujem za kakršnokoli informacije.

Spoštovani!
Glede na izvide MR imate stenozo vratne hrbtenice in diskus hernijo predvsem na nivoju C6-C7 in na nivoju L5-S1. Moral bi tudi videti MR posnetke za oceno o morebitni operaciji. Verjetno pa le-ta ne bo potrebna. Glede omenjenih terapij pa nimam veliko izkušenj.
Lep pozdrav!

Mitja Maechtig, dr. med., specialist ortopedske kirurgije, NCSF cpt osebni trener Naročanje za pregled: 031 719 299 (samoplačniški pregledi) Kirurški sanatorij Rožna dolina, Rožna Dolina, cesta IV 45, 1000 Ljubljana (01) 477 94 00 Železniški Zdravstveni Dom (01) 291 22 58
Objava čaka odobritev

Vsi, ki nameravate obiskat nado center preberite preden še vam storijo kot meni!

Po obisku njihovih terapij se je moje stanje drastično!!! poslabšalo, kar je seveda potrdila tudi nova slika magnetne resonance. Od obiska sem v agoniji, po noči ne spim, naročen pa sem na operacijo, katero že komaj čakam, prej pa o njej ni bilo govora! OBISK VAM STROGO ODSVETUJEM, denarja za terapije prav tako niso vrnili, niti za tiste, ki jih nisem opravil do konca, njihov direktor pa se ne javlja na telefon!

DRŽITE SE STRAN OD TEH NESPOSOBNEŽEV Z NADOTOM NA VRHU. PRAV ON JE GARANTIRAL, DA NEGATIVNIH REZULTATOV NIMAJO! IMAM HERNIJO ŽE 6 LET IN SEM VEČ KOT PREPRIČAN, DA ZNAM PRESODIT KDAJ IN KJE JE ŠLO NEKAJ NAROBE. STAR SEM 28 LET IN SEM UTRJEN ŠPORTNIK Z RUTINO IN DISCIPLINO, NE PREDSTAVLJAM SI, KAJ ŠELE LAHKO POVZROČIJO STAREJŠIM. LJUDJE NISO KVALIFICIRANI ZA ZDRAVIT VAŠO HRBTENICO!

PRILAGAM TUDI ODGOVOR DIREKTORJA, OD TAKRAT SE NE JAVI NA TELEFON, ODGOVORA PRAV TAKO NISEM PREJEL.

New Report

Close