Najdi forum

Kako dokazati narcisticno motnjo

Pozdravljeni.

Soočam se s problemom, ki ga ne morem sama rešiti, zato vas prosim za pomoč. Z možem sva se razšla, ker je bilo razmerje toksicno, samo se prepiri, čustveni vrtinci, ustrahovanje z zapustitvijo. Kar sem si pomagala s forumi in enkrat mi je v branje prišel članek o NOM. Takrat mi je postalo vse jasno, kaj se je dogajalo in se še dogaja. Skupaj imava 3 otroke. Počasi se bliža csd obravnava. Zahtevala bom skrbništvo otroke, ker se mi misel na skupno skrbništvo upira, ker ima z otroci isti odnos kot z mano. Nobene prave varnosti, razumevanja, empatije. Čeprav na zunaj ne zgleda tako. Po vseh teh letih odnosa sem si dodobra skrhala samopodobo. Utrujena sem že od stalnega bombardiranja, da sem jaz za vse kriva. Počasi sem se začela poslušati, postajam boljša, bolj samozavestna, kadar sem z otroki smo super, veliko se smejimo, kar prej ni bilo. Zanima me, kako NOM dokaze. Ker znajo predobro skrivat svojo podobo zunaj, doma pa je vse drugače. On ima zdej zaradi izgorelosti 2 terapevta, vendar nobeden on NOM niti ne pisne. Nisem niti pametna, da tako sodim. Lahko se motim. Vendar kar doživljam doma lahko pripišem samo temu. Hvala, ker ste prebrali, slišali mojo stisko.

Bojim se, da, ker ne gre za zločin, bo to pravno-formalno nemogoče dokazovati, kaj šele dokazati. Nasploh pa so NOM/MOM ljudje običajno zelo inteligentni in znajo pred drugimi svoje lastnosti odlično prikriti. Poleg tega pa je eden glavnih simptomov, po mojem vedenju, njihova nezmožnost soočenja s tem, da bi sploh pri njih lahko bilo kaj narobe, kaj šele nekaj tako hudega.
Na CSD boste še največ dosegli, če boste govorili o podobnih izkušnjah.

Pozdravljena!

Imam iste probleme kot ti, samo, da jaz imam dva otroka 11 in 12 let in sedaj se je spravil na njih in manipulira z njimi, da bi mene prizadel. Kupuje im razne stvari samo zato, da bi jiih pridobil na svojo stran in da so njegova podaljsana roka. Skratka kdor tega ne dozivi si ne more predstavljati kaksne traume so to. Zanima me kako se je pri vas to koncalo na Csd, ker me tudi strah, da bi otroci odrascali pri taksnem ocetu.

LP!

New Report

Close