Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Ortopedija Prp terapija

Prp terapija

Pozdravljeni, pred tremi leti sem imel artoskopijo kolena kjer so mi naredili toaleto pf sklepa ter lateralni relis. Imam hondromalacijo pogačice zaradi katere me verjetno koleno močno boli ko je več časa pokrčeno, kot da bi bil stalno nek proces pod pogačico-vnetje. Težave se pojavijo tudi med počitkom. Imel sem dve fizioterapevtski obravnavi kjer sem se naučil vaj za krepitev mišic. Vaje izvajm doma s pomočjo elektrostimulatorja. Ob toplem vremenu pa tudi zelo rad kolesarim. Kljub temu, da so se mišice na nogah vidno okrepile se moje težave niso zmanjšale. Terapevti so mi tudi rekli, da imam dobro razvite mišice in da je vzrok bolečin verjetno obraba hrustanca.
Ker me bolečine kolena zelo frustrirajo in že nekako obupano iščem zdravilo sem našel na spletu, da zdavijo hrustanec s trombocitno plazmo v kombinaciji s hialuronom. Ker je terapija meni osebno zelo draga sam pa nisem našel odgovorov da zadeva resnično pomaga me zanima vaše osebno mnenje ali je vredno poizkusiti s to metodo ali ne? Kakšni so rezultati?
Za odgovore se vam zahvaljujem.
Lp

Spoštovani!
Načeloma so ljudje po tej terapiji kar zadovoljni. Mogoče bi vam naprej svetoval samo injekcijo hialuronske kisline, ki je veliko cenejša (od 150-250 EUR). Sam to apliciram in so pacienti v 70% zadovoljni, prav za take primere kot ste vi je ta injekcija primerna. Kasneje lahko še vedno poskusite s PRP terapijo.
Lep pozdrav!

Mitja Maechtig, dr. med., specialist ortopedske kirurgije, NCSF cpt osebni trener Naročanje za pregled: 031 719 299 (samoplačniški pregledi) Kirurški sanatorij Rožna dolina, Rožna Dolina, cesta IV 45, 1000 Ljubljana (01) 477 94 00 Železniški Zdravstveni Dom (01) 291 22 58

New Report

Close