Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Dolgotrajen gkavobol

Dolgotrajen gkavobol

Spostovani.
Pisem vam, ker sem ze kar malce obupana. V zacetku julija se mi je v desni polovici glave pojavil top glavobol. Nisem ga mogla tocno locirati, vcasih je bil izrazitejsi pri korenu nosu, drugic spet proti sencam ali proti vrhu glave. Trajal je vec kot mesec dni nepretrgoma, od trenutka ko sem se zbudila, pa dokler nisem zaspala. Takrat sem bila pri nevrologinji, ki me je poslala na magnet glave in mozganskega zilja, vendar sta oba izvida normalna, razen neke ciste pinealne zleze, ki pa baje ne bi smela povzrocati tezav. Potem se je stanje umirilo in do pred mesec dni nazaj je bilo vse razmeroma vredu. Pred mesecem pa se glavobol vrnil in je se hujse kot prvic. V glavi, isto samo na desni strani, imam obcutek nenehnega pritiska, vrocine, in bolecine ki ne popusti niti ob kakrsnemkoli analgetiku. Zjutraj prve pol ure je se vzdrzno, potem pa se zacne slabsati. Zadnje dni me je zacelo boleti tudi desno uho, vendar se je bolecina v usesu danes umirila. V glavi oziroma okrog ocesa pa nepretrgan pritisk in obcutek vrocine. Bolecina je topa in konstantna, torej ne pulzirajocega tipa. Izvidi krvi so tudi v mejah normale. Ravno zaradi usesa sem pomislila, ali je mozno, da bolecina izvira iz sinusov, ceprav nimam z njimi nobenih tezav? Nimam zamasenega nosu, nobenega izcedka, normalno diham skozi obe nosnici, nic bolj me ne zaboli ce se sklonim ali zravnam. Ne vem vec kam naj se obrnem. Ali naj ponovno grem do nevrologa? Do svoje zdravnice pa prakticno ne morem priti. Prosim vas za nasvet, ker sem res ze precej obupana.

Spoštovani,

zelo malo verjetno je, da bi bil vzrok glavobola v ORL področju. Lahko pa kakšna strukturna kostna ali hrustančna nepravilnost – npr. spina ali krista nosnega pretina s svojim točkovnim pritiskom na sluznico to povzroča. Podobno tudi napihnjena srednja nosna školjka.

Opravite ORL pregled z endoskopijo nosu, da se boste o tem prepričali, seveda imejte MRI slike s seboj.

Bolj verjetno je, da imate primarno obrazno bolečino – glavobol. Z zdravljenjem takih glavobolov se ukvarjajo nevrologi.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close