Najdi forum

Pozdravljeni,

star sem 23 let in ze vec kot tri tedne čutim bolečine v meču leve noge. Sicer sem zmerno aktiven in imam normalno telesno težo, veliko časa pa tudi presedim pred računalnikom.
Bolečina se širi od kolena navzdol, ustavi pa se nekje pri gležnju in se poslabša ob dolgotrajnem sedenju ali hoji. Med ležanjem se je navadno umirila in povsem izginila, zadnje dneve pa čutim močno, pekočo bečino tudi pred spanjem. Občutek imam, kot da izgubljam misično maso, težje hodim, v nogi nimam prave moči. Čez dan bolečina niha, ob sedenju je izredno močno in večinoma ne morem sedeto več kot 40 minut, saj je bolečina premočna, če ležim večinoma manj, ob hoji pa je občasno zelo močna, včasih pa sploh ni prisotna. Včasih me boli tudi v boku in stegnu te iste noge, enkrat ali dvakrat pa sem čutil tudi mravljinčenje v stopalu. Jemljem Nalgesin forte, ki stvar precej olajša, odoravljam pa se tudi k zdravniku, ki pa je trenutno na dopustu in tako na pregled ne morem še vsaj kakšen teden. Drugih telesnih simptomov ne opažam.

Bi bila bolečina lahko znak nevarnosti? Lahko počakam še vsaj en teden, ali pa bi moral pomoč poiskati prej?

Pozdravljeni,

pri 23.-ih letih je prezgodaj za kakršno koli obliko išialgije, čeprav teoretično ni izključeno. Bolj verjetno sicer je, da gre v vašem primeru za t.i. sindrom predora (nervus peroneus se vklešči v mišico), kar se najbolj pogosto zgodi zaradi preobremenjenosti. Žal kakršne koli protibolečinske tablete, četudi bodo odpravile simptome, ne vplivajo na vzrok težav.
S tehnikami manualne medicine uspešno zdravimo številne podobne primere. Za natančen nasvet glede zdravljenja bi morali opraviti klinični pregled. Nanj se lahko naročite v vam najbližji MOGY ordinaciji: https://www.mo-gy.si/kam-na-pregled/
Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

New Report

Close