Najdi forum

Naj ostanem ali grem?

Sem v ločitvenem postopku. V zakonu sem imela zvezo po strani z samskim moškim. Enako tudi mož . Ker nobeden od naju ni več vzdrževal tiste prave zakonske zveze sva v postopku ločitve . Ločitev je sporazumna in brez zamer. Z možem sva ostala v dobrih odnosih .

Jaz sem se navezala na človeka , ki sem ga imela že za časa zakona in sem pripravljena začeti na novo z njim . Zaenkrat se še nisem povsem preselila k njemu .
Ta je sicer pozoren , ustrežljiv . Vedno dosegljiv in se tudi vsak dan redno javi .
Ampak ne morem mimo dejstva, da bolj ljubi svojo samskost in svobodo kot pa mene . Ko se po srečanju razideva ta živi neko svoje življenje .

Na družbenih omrežjih dodaja med prijatelje neznane ženske vseh starosti in ne objavi statusa zaseden . Tudi dopisuje si z njimi . ( Preverila) .

Ne vem kaj bi prav zaprav rad? Do razhoda z menoj mu zagotovo ni , opazim , da se vznemiri kadar preneham komunicirati z njim , ker mu moram večkrat ponoviti česa ne toleriram v zvezi, vendar se on teh pravil ne drži . Ne vem ali je kdaj resneje razmišljal o tem , da bi kaj odpravil , kar je moteče. Kljub temu ne morem trditi da me ne spoštuje . Ni nesramen in ne žaljiv.

Sem v dilemi med njegovim zanimanjem za naju, in med njegovim rušenjem zaupanja , med njegovim aktivnim vlaganjem v zvezo in njegovo potrebo po biti svoboden.
Ker meni ni do tega , da bi iskala kaj na novo , vsaj dolgoročno ne ,me zanima ali naj ostanem ali grem in ima on morda neki globlji problem ki z njegove strani ne bo pripomogel k dobri zvezi?

Ne razumem ljudi , ki bi radi tisto na pol za vsako ceno obdržali z drugo polovico bi pa bili nekje po svoje .

Samo prijavljeni uporabniki lahko vidijo priponke.

Spoštovani,

Ko se sklepa partnerska veza, se sklene nekaj, čemur rečemo psihološka pogodba. To je sklop psiholoških dogovorov med partnerjema, ki določajo številne vidike partnerske veze. Velik del te pogodbe se sklene nezavedno. Včasih pri sklepanju take pogodbe pride do nesporazuma. En partner dogovor razume drugače kot drugi. Mogoče je, da je vaš partner dogovor razumel tako: »Želim si partnerko, s katero se bova imela rada. Ne želim pa skleniti klasične/polne partnerske veze. Del časa želim živeti sam in svobodno. Želim sklepati poznanstva tudi z drugimi ženskami. Kako naj to dosežem? Ena možnost je, da najdem partnerko, ki je že poročena. Če bo pristala na tako ‘delno’ vezo, bom to razumel kot dogovor, da lahko živim tako kot hočem.« To je seveda samo hipoteza, ki bi jo bilo potrebno potrditi v pogovoru. Na drugi strani pa bi vi lahko razumeli vajin odnos drugače. Recimo kot prvi korak v ‘klasično’ partnerstvo s skupnim življenjem, globoko navezanostjo, zvestobo, zaupanjem in iskrenostjo.

Odrasli ljudje smo svobodni in želje obeh so legitimne. Predlagam, da se enostavno iskreno pogovorita o tem kaj kdo želi. V naslednjem koraku pa pogledata, kaj od tega je sprejemljivo tudi za drugega kaj pa ne. Enostransko postavljanje pravil običajno ne deluje. Deluje odrasel dogovor in obojestranski kompromis, ki upošteva želje obeh. Seveda pa je mogoče, da se, ko damo karte na mizo, izkaže, da zahteve enega za drugega niso sprejemljive.

Lep pozdrav,
Uroš Drčić

*** mag. Uroš Drčić, transakcijski analitik - psihoterapevt *** m: 031 336 452 *** e: [email protected] url: revitacenter.si

Zakaj je treba nekaj preprostega in zabavnega takoj uniciti z restrikcijami in aktivnim ulaganjem v zvezo, takoj neki fuuuul resnega in tocnosti in ne vem se kaj vse. Valda vsak raj rece hvala lepa kot pa da si naenkat zivljenje spremebi v zapor in neko spartanskost. Point zivljenja ni nacij disciplina ampak preprostost in uzivanjev zivljenju.

Tak clovek se nikoli nebo spremenil, sama sem bila v podobni vezi. Vedno je kazalo da nama gre dobro govoril je da me ima rad in me veckrat povabil ven ko je bil s prijatelji. Kljub temu korak naprej v vezi ni bilo. Veliko mu je pomenilo da ima cas zase cez teden, >> ker je prevec zaposlen s sluzbo>odje****

Res je …sem v enakem polozaju

Jaz bi dal vse na svetu da bi se lahko samo pocrtal na kavču v petek zvečer (ne sex) in ne ravno 5minut

Odgovor na objavo uporabnika
Pika1234567890, 15.01.2021 ob 20:48

Tak clovek se nikoli nebo spremenil, sama sem bila v podobni vezi. Vedno je kazalo da nama gre dobro govoril je da me ima rad in me veckrat povabil ven ko je bil s prijatelji. Kljub temu korak naprej v vezi ni bilo. Veliko mu je pomenilo da ima cas zase cez teden, >> ker je prevec zaposlen s sluzbo>odje****

Takšnih je vedno več. Tudi žensk…

Draga kolegica, zdaj sem pa čisto zmeden ???

Hotel sem napisati spoštovana kolegica. Moč navade. Oprostite

 

New Report

Close